De Hoogstraat heeft op 2 oktober van het Milieu Platform Zorg (MPZ) het milieucertificaat Brons ontvangen. De directeur van het MPZ, Adriaan van Engelen, overhandigde het certificaat tijdens een feestelijke uitreiking aan Rob Beuse, directeur van De Hoogstraat.

Het bronzen milieucertificaat staat voor meer doen dan alleen voldoen aan de milieuwetgeving. Het betreft het nemen van extra maatregelen die snelle milieuwinst opleveren. “De Hoogstraat heeft met het bronzen certificaat al een goede basis waarmee het een jaar of twee vooruitloopt op de sector”, aldus van Engelen. “We zijn hier heel blij mee, alle medewerkers hebben hier heel hard aan getrokken. Dit is een mooie eerste stap, en er komen er nog meer!” vult Beuse aan tijdens de uitreiking.

Duurzaamheid binnen De Hoogstraat

Aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering is een belangrijk speerpunt van De Hoogstraat. Het is binnen De Hoogstraat een continue proces om steeds betere resultaten te behalen. Ellen Evertzen, Manager Facilitaire zaken, vertelt: “Wat hebben we bereikt? Onder andere dat er binnen De Hoogstraat gereageerd wordt op duurzaamheid. Een voorbeeld is dat we tijdens een project gingen turven wie allemaal met de fiets kwam, en diegene kreeg dan een cadeautje. Hierdoor – en dankzij het mogelijk maken van het aanschaffen van elektrische fietsen – komen tegenwoordig meer medewerkers op de fiets. Dit was gelijk de opmaat om betaald parkeren in te voeren. We hebben geen last meer van overvolle parkeerplekken zoals voorheen, maar inmiddels wel van een overvolle fietsenstalling; dat wordt weer een nieuwe uitdaging!”.

En zo worden er tal van maatregelen doorgevoerd. Een greep uit deze milieumaatregelen zijn het verminderen en scheiden van afval, het terugdringen van voedselverspilling, de invoering van meer vegetarische maaltijden en de sluis van de deur bij de hoofdingang dicht houden tijdens de koude (winter)maanden.

Milieuthermometer Zorg

De Milieuthermometer Zorg stimuleert en borgt een duurzame bedrijfsvoering. De organisatie maakt concretisering van het milieubeleid met een helder doel mogelijk. De Milieuthermometer Zorg is in 2012 gestart om zorginstellingen te keuren op de duurzaamheid van hun bedrijfsvoering. Het keurmerk is uitgegroeid tot een belangrijke, landelijke waardering.