Maandag 4 juni vond de tweede bijeenkomst vanuit het scholingsprogramma medisch specialistische revalidatie (MSR) plaats bij De Hoogstraat Revalidatie. Dit is de tweede bijeenkomst die Revalidatie Nederland organiseert in het kader van kennis delen en verbinden. Afgelopen maandag stond de kinderrevalidatie centraal. Vertegenwoordigers van onder andere het Ministerie van VWS, zorgverzekeraars en koepel- en branche organisaties waren aanwezig.

Dorine Wekking, voorzitter van Revalidatie Nederland, heette de deelnemers welkom. Vervolgens nam Marie-Anne Kuijper, kinderrevalidatiearts en medisch manager bij De Hoogstraat Revalidatie, het woord. Na een korte introductie over De Hoogstraat leidde zij het onderwerp ‘kinderrevalidatie’ in en gaf ze het woord aan collega Inez van der Ham, kinderrevalidatiearts bij Rijndam Revalidatie. Zij vertelde wat kinderrevalidatie inhoudt. Daarna gaf Sanne van der Vossen, kinderrevalidatiearts bij De Hoogstraat Revalidatie, een inkijkje in de therapeutische peutergroep (TPG).

Indrukwekkend was het verhaal van Kim Rabbie, die een dochter heeft met Cerebrale Parese. Ze ging in op de impact hiervan op het gezin en de vele contacten die zij moet onderhouden om de zorg voor haar dochter te regelen. Vervolgens belichtten Marjolijn Ketelaar, senior onderzoeker Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht, en Jeanine Voorman, kinderrevalidatiearts bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis, het thema innovatie en onderzoek binnen de kinderrevalidatie. Onder andere de ontwikkeling tot CP-net en de samenwerking met patiënten en naasten in alle fases van wetenschappelijk onderzoek kwamen aan de orde.

Het was een succesvolle bijeenkomst. De sprekers en de perspectieven vanuit de revalidatiearts, de ouder en de wetenschap werden als positief ervaren.