– Inschrijving gesloten –

Op verzoek van vele collega’s biedt De Hoogstraat in samenwerking met prof. Virginia Wright op 10 en 19 oktober 2023 opnieuw de Acquired Brain Injury-Challenge Assesment training (ABI-CA) aan. Deze online training van 2 dagdelen is geschikt voor iedere (kinder)fysiotherapeut die wil werken met deze test die specifiek is ontwikkeld voor hoog-functionerende kinderen en jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Wil jij erbij zijn? Het aanmeldingsformulier vind je onderaan deze pagina.

Wat is de ABI-CA test?

De ABI-CA is een meetinstrument die specifiek is ontwikkeld voor kinderen en jongeren met NAH, gericht op snelheid, evenwicht en coördinatie. De testonderdelen bevatten betekenisvolle motorische vaardigheden waarbij veelal dubbeltaken zijn geïntegreerd. Dit instrument helpt de kinderfysiotherapeut om sterke punten en uitdagingen te ontdekken in hogere grof motorische vaardigheden bij kinderen en jongeren met NAH om zodoende een effectieve behandeling te kunnen opzetten. De test is toepasbaar in zowel 1e, 2e als 3e lijns zorg. Nu de test ook is opgenomen in het landelijk behandelprogramma voor kinderen en jongvolwassenen met (NAH) neemt de vraag voor scholing toe. Daarom zijn we blij dat we opnieuw deze training kunnen aanbieden.

Programma

De interactieve workshop zal zich richten op het verbeteren van klinische vaardigheden van (kinder)fysiotherapeuten bij het beoordelen van motorische vaardigheden met behulp van de ABI Challenge Assessment (ABI-CA) voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel. De workshop bevat een gevarieerd programma met kennisoverdracht, gezamenlijke discussies en oefensessies in afname en interpretatie van de ABI-CA.

De workshop wordt inhoudelijk verzorgd door Prof. Dr. Virginia Wright, fysiotherapeut en senior-onderzoeker bij Holland Bloorview Kids Rehabilitation Hospital, Toronto. Daarnaast is ze hoogleraar Physical Therapy bij University of Toronto en Associate Member bij CanChild, McMaster University Hamilton, Canada. Prof. Wright is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en validatie van o.a. de ABI-CA en CP-Challenge.

Prof. Wright kijkt er naar uit om opnieuw de training in Nederland te verzorgen. Deze training zal online plaatsvinden verdeeld over 2 dagdelen.

Praktische informatie

Datum

Dinsdag 10 oktober 2023 (14:00-18.00 uur)

Donderdag 19 oktober 2023 (14:00-18.00 uur)

Na de training maak je op eigen gelegenheid en tijdstip naar keuze een online criteriumtest. Individuele feedback hierop wordt aangeleverd door Prof. Virginia Wright.

Locatie

Online via Zoom

Voor wie

(Kinder)fysiotherapeuten werkzaam met kinderen en jongvolwassenen met niet-aangeboren hersenletsel, zowel 1e-, 2e- als 3e-lijnszorg.
De voertaal is Engels.

Accreditatie

Er wordt geen accreditatie aangevraagd.

Kosten

€300,- Dit bedrag is vrijgesteld van BTW.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor 26 september a.s. via het formulier onderaan deze pagina. U ontvangt van ons een bevestiging per mail. De factuur ontvangt u voor aanvang van de training. Het minimaal aantal deelnemers is 10. Het maximaal aantal deelnemers dat kan deelnemen is 25. Deelname is op volgorde van aanmelding.

We zien de aanmeldingen graag tegemoet en kijken uit naar een leerzame ABI-CA training!

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Christiaan Gmelig Meyling: c.g.meyling@dehoogstraat.nl