In 2018 en 2019 heeft de Hoogstraat Revalidatie succesvolle trainingsdagen georganiseerd voor de Acquired Brain Injury – Challenge Assessment (ABI-CA) in samenwerking met Prof. Virginia Wright. Dit is de motorische test voor hoog-functionerende kinderen en jongeren met niet-aangeboren hersenletsel.

Op verzoek van vele collega’s, werkzaam met kinderen en/of jong volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel, kunnen wij mededelen dat er een nieuwe training aangeboden wordt. Dit keer in samenwerking met het UMCG Centrum voor Revalidatie.

Programma

De interactieve workshop zal zich richten op het verbeteren van klinische vaardigheden van (kinder)fysiotherapeuten bij het beoordelen van motorische vaardigheden met behulp van de ABI Challenge Assessment (ABI-CA) voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel. De workshop bevat een gevarieerd programma met kennisoverdracht, gezamenlijke discussies en oefensessies in afname en interpretatie van de ABI-CA.

De workshop wordt inhoudelijk verzorgd door Prof. Dr. Virginia Wright, fysiotherapeut en senior-onderzoeker bij Holland Bloorview Kids Rehabilitation Hospital, Toronto. Daarnaast is ze hoogleraar Physical Therapy bij University of Toronto en Associate Member bij CanChild, McMaster University Hamilton, Canada. Prof. Wright is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en validatie van o.a. de ABI-CA en CP-Challenge.

Prof. Wright kijkt er naar uit om opnieuw de training in Nederland te verzorgen. Vanwege de mondiale pandemie zal de training online plaatsvinden in 2 dagdelen.

Praktische informatie

Datum

  • Dinsdagmiddag 26 oktober 2021
  • Donderdagmiddag 4 november 2021

Tijd

  • 14.00-18.00 uur

Locatie

  • Online via Zoom

Voor wie

Fysiotherapeuten werkzaam met kinderen en jongvolwassenen met niet-aangeboren hersenletsel, zowel 1e-, 2e- als 3e-lijnszorg.
De voertaal is Engels.

Accreditatie

Is aangevraagd bij KRF NL (voor registers fysiotherapie en kinderfysiotherapie).

Kosten

€200,- incl. btw

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor 8 oktober a.s. via het formulier onderaan deze pagina. U ontvangt van ons een bevestiging per mail. U ontvangt t.z.t. de factuur. Het maximaal aantal deelnemers dat kan deelnemen is 40. Deelname is op volgorde van aanmelding.

We zien de aanmeldingen graag tegemoet en kijken uit naar een leerzame ABI-CA training!

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Christiaan Gmelig Meyling: c.g.meyling@dehoogstraat.nl

Extra informatie

Met collegiale groet,

Christiaan Gmelig Meyling, Kinderfysiotherapeut MSc, Hoogstraat Revalidatie
Maren Berger, Kinderfysiotherapeut MSc, UMCG Centrum voor Revalidatie
Marjan Helmantel-Oostinga, Kinderfysiotherapeut, UMCG Centrum voor Revalidatie

Inschrijven ABI-CA training

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
We ontvangen graag uw NAW-gegevens ten behoeve van de facturatie.
DD slash MM slash JJJJ
T.b.v. de facturatie