De Hoogstraat
 
tanja-nijboer

Dr. Tanja Nijboer

Functie: senior onderzoeker, neuropsycholoog
Locatie: Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht
Contact: t.c.w.nijboer@uu.nl
Twitter: @TanjaNijboer

Tanja Nijboer is senior onderzoeker, verbonden aan het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (UMCU en De Hoogstraat Revalidatie) als trekker van het thema 'Cognitie’. In deze rol richt zij zich op het onderzoeken van mogelijkheden tot vernieuwen van diagnostiek en behandeling van cognitieve problemen, voornamelijk na beroerte, maar ook bij neuromusculaire ziekten (ALS) en cerebrale parese. Hiertoe worden verschillende methoden gebruikt: zo zijn er nieuwe vragen- en observatielijsten ontwikkeld, wordt er gewerkt aan een digitaal neuropsychologische onderzoek (i.s.m. Philips Research), en is de Virtuele Supermarkt ontwikkeld (i.s.m. Atoms2Bits en 2SQRS). Visuospatieel neglect neemt een belangrijke, centrale plaats in binnen het onderzoek en de zorg (neglectscreening). Momenteel begeleidt zij 5 promovendi, 1 postdoc en 2 onderzoeksassistenten. 
 
Daarnaast is zij Universitair Docent aan Universiteit Utrecht. Vanuit deze laatste positie begeleidt zij per jaar ongeveer 12-16 studenten vanuit de masters Neuropsychologie, Neuroscience and Cognition en Artificial Intelligence bij de bovengenoemde onderzoeken. Zij is coordinator van de  cursus Neuropsychologische Revalidatie, master Neuropsychologie. Binnen het Focusgebied Game Research van Universiteit Utrecht is zij coördinator van het domein Health.
 
Zij is lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Neuropsychologie, Dutch Society for Simulations in Healthcare, NIP sectie Revalidatie en redactielid van Tijdschrift voor Neuropsychologie.

Promotieonderzoek 2007
Neuropsychology of Colour Perception.

Persoonlijke website: tanjanijboer.webs.com
Researchgate: www.researchgate.net/profile/Tanja_Nijboer
 

laatste nieuws binnen Onderzoek & innovatie

Promotie Teuni ten Brink

Promotie Teuni ten Brink

16-01-2018

Op 20 februari zal Teuni ten Brink haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Wat zou u op de onderzoeksagenda in de kinderrevalidatie willen hebben?

Wat zou u op de onderzoeksagenda in de kinderrevalidatie willen hebben?

12-01-2018

Bent u ouder van een kind in de kinderrevalidatie? Laat ons weten welke onderwerpen u belangrijk vindt. [...] » Lees verder

EXPAND Publicatieprijs 2017 voor Tijn van Diemen

EXPAND Publicatieprijs 2017 voor Tijn van Diemen

11-01-2018

Tijn van Diemen, werkzaam in de Sint Maartenskliniek en het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (samenwerking De Hoogstraat Revalidatie en UMC Utrecht), heeft de EXPAND Publicatieprijs 2017 van het Centrum voor Revalidatie van het UMCG gewonnen.
  [...] » Lees verder

BLOG Brainwave: Bewegen of beweging

BLOG Brainwave: Bewegen of beweging

03-01-2018

Het verwerken van visuele informatie lijkt een eenvoudige klus voor de hersenen. Promovendus Jasper Fabius vertelt wat er allemaal bij komt kijken. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Recente  publicatie  kenniscentrum

  Alsem MW, Van Meeteren KM, Verhoef M, Schmitz MJWM, Jongmans MJ, Meily-Visser JMA, Ketelaar M.

Co-creation of a digital tool for the empowerment of parents of children with physical disabilities.

Res Involv Engagem. 2017 Dec 11;3:26.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief