De Hoogstraat
Steun ons!
 
tanja-nijboer

Dr. Tanja Nijboer

Functie: senior onderzoeker, neuropsycholoog
Locatie: Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht
Contact: t.c.w.nijboer@uu.nl
Twitter: @TanjaNijboer

Tanja Nijboer is senior onderzoeker, verbonden aan het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (UMCU en De Hoogstraat Revalidatie) als trekker van het thema 'Cognitie’. In deze rol richt zij zich op het onderzoeken van mogelijkheden tot vernieuwen van diagnostiek en behandeling van cognitieve problemen, voornamelijk na beroerte, maar ook bij neuromusculaire ziekten (ALS) en cerebrale parese. Hiertoe worden verschillende methoden gebruikt: zo zijn er nieuwe vragen- en observatielijsten ontwikkeld, wordt er gewerkt aan een digitaal neuropsychologische onderzoek (i.s.m. Philips Research), en is de Virtuele Supermarkt ontwikkeld (i.s.m. Atoms2Bits en 2SQRS). Visuospatieel neglect neemt een belangrijke, centrale plaats in binnen het onderzoek en de zorg (neglectscreening). Momenteel begeleidt zij 5 promovendi, 1 postdoc en 2 onderzoeksassistenten. 
 
Daarnaast is zij Universitair Docent aan Universiteit Utrecht. Vanuit deze laatste positie begeleidt zij per jaar ongeveer 12-16 studenten vanuit de masters Neuropsychologie, Neuroscience and Cognition en Artificial Intelligence bij de bovengenoemde onderzoeken. Zij is coordinator van de  cursus Neuropsychologische Revalidatie, master Neuropsychologie. Binnen het Focusgebied Game Research van Universiteit Utrecht is zij coördinator van het domein Health.
 
Zij is lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Neuropsychologie, Dutch Society for Simulations in Healthcare, NIP sectie Revalidatie en redactielid van Tijdschrift voor Neuropsychologie.

Promotieonderzoek 2007
Neuropsychology of Colour Perception.

Persoonlijke website: tanjanijboer.webs.com
Researchgate: www.researchgate.net/profile/Tanja_Nijboer
 

laatste nieuws binnen Onderzoek & innovatie

Ochtendtherapie en het gebruik van de hololens: nieuw nummer Revalidatie Magazine

Ochtendtherapie en het gebruik van de hololens: nieuw nummer Revalidatie Magazine

21-03-2018

Het vernieuwde online magazine van Revalidatie Nederland biedt ieder kwartaal nieuws over de medisch specialistische revalidatie. In deze editie leest u hoe de ochtendtherapie bij De Hoogstraat zelfzorg stimuleert. Op blote voeten naar de douche, eerst aankleden of juist in je badjas gaan ontbijten: alles is therapie. Verder vertelt Hoogstraat-bewegingswetenschapper Joep Janssen in deze editie hoe de hololens nu gebruikt wordt als therapie bij kinderen en jongeren met hersenletsel. [...] » Lees verder

Promotie Maremka Zwinkels

Promotie Maremka Zwinkels

15-03-2018

Op 12 april zal Maremka Zwinkels haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

08-03-2018

Werk je als verpleegkundige of verzorgende met mensen met een CVA? Dan kan je tijdens de geaccrediteerde scholing je kennis vergroten over neurorevalidatie. De Hoogstraat Revalidatie organiseert een vierdaagse ketenbrede scholing waar verschillende onderwerpen aan bod komen.
  [...] » Lees verder

BLOG Brainwave: Samenwerken in klinische netwerken is de toekomst!

BLOG Brainwave: Samenwerken in klinische netwerken is de toekomst!

01-03-2018

Revalidatiearts Janneke Stolwijk-Swüste over de stroom van nieuwe kennis en bijblijven [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Recente  publicatie  kenniscentrum

  De Graaf JA, Van Mierlo ML, Post MW, Achterberg WP, Kappelle LJ, Visser-Meily JMA.

Long-term restrictions in participation in stroke survivors under and over 70 years of age.

Disabil Rehabil. 2018 Mar;40(6):637-645

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief