Jade

Vrijwilliger gastvrouw

“Het vrijwilligerswerk is voor mij een mooie aanvulling op mijn aankomende vervolgopleiding, die raakvlakken heeft met revalidatie. Eén dagdeel per week breng ik revalidanten naar therapie en haal ze na afloop weer op. Met de revalidanten maak ik tijdens het ophalen en wegbrengen altijd een praatje. Ook als ze afasie hebben, probeer ik toch een gesprekje met ze te beginnen. Omdat mensen hier langer verblijven, leer je ze vaak beter kennen.”

“Laatst liep ik met een revalidant mee, omdat hij de weg niet kon vinden naar therapie. Terug kon hij de weg wel vinden, maar hij vroeg of ik hem weer kwam ophalen, omdat hij het zo gezellig vond. Ik vind het fijn dat ik iets voor mensen kan betekenen tijdens een moeilijke periode van hun leven. Het is mooi en dankbaar werk om te doen.”

Wil je net als Jade vrijwilliger worden bij De Hoogstraat Revalidatie? Bekijk de vacatures voor vrijwilligers of neem contact op met vrijwilligerscoördinator Anne Merkies via 030 256 1342 of vrijwilligerscoordinator@dehoogstraat.nl.