Emily

Vrijwilliger op de afdeling dwarslaesie/orthopedie

“Naast mijn master Epidemiologie doe ik één keer per week vrijwilligerswerk bij De Hoogstraat Revalidatie. Via een vriendin ben ik hier terechtgekomen. Zij vertelde altijd zo enthousiast over haar vrijwilligerswerk. Een goede beslissing, want elke vrijdagmiddag ga ik er vrolijk heen en kom ik nog vrolijker thuis. Ik leer van de revalidanten, van hun doorzettingsvermogen en hun verhalen en vind het fijn om iets voor ze te kunnen betekenen.”

Emily Holthuis“Ik help met tafeldekken, eten (aan)geven of snijden en opruimen. Tijdens de maaltijd klets ik gezellig met iedereen.  De sfeer op de afdeling is altijd goed. De revalidanten helpen elkaar en er wordt ook veel gelachen. Door dit vrijwilligerswerk heb ik geleerd beter te relativeren. Ik realiseer me hoe kwetsbaar we als mens zijn. Daardoor ben ik extra gemotiveerd om na deze master door te studeren, wie weet wel voor revalidatiearts.”

“Het is mooi om te zien hoe keihard iedereen hier werkt om verder te komen. Als een revalidant mij trots laat zien dat hij weer meer kan, word ik daar blij van. Dat ik hier een bijdrage aan mag leveren, is het minste dat ik kan doen.”

Wil je net als Emliy vrijwillger worden bij De Hoogstraat Revalidatie? Bekijk de vrijwilligersvacatures of neem contact op met vrijwilligerscoördinator Anne Merkies via 030 256 1342 of vrijwilligerscoordinator@dehoogstraat.nl.