Dr. I. van Wijk
Naam: Dr. I. van Wijk
Afdeling/Locatie: De Hoogstraat Revalidatie en UMCU, locatie WKZ
Specialisme(n): Orthopedische aandoeningen
Werkzaam sinds: 2008

Dr. van Wijk is één van de twee revalidatieartsen in het Jeugdadviesteam. Haar aandachtsgebied is orthopedische aandoeningen. Het jeugdadviesteam is gespecialiseerd in kortdurende adviesbehandeling. In dit team worden kinderen behandeld en begeleid met aanlegstoornissen en amputaties van de ledematen, skelet dysplasieën, cerebrale parese, spierziekten, DCD en vele andere diagnoses. Zij ziet o.a. de kinderen met reductiedefecten in de HWK (Hand- en armwerkgroep Kinderen) en de KWBP (Kinderwerkgroep Beenprothese), waarbij gezamenlijke technische spreekuren met de afdeling De Hoogstraat Orthopedietechniek en De Hoogstraat Revalidatietechniek.

Onder de vlag van Mobility-Kids werkt zij in het WKZ in multidisciplinaire spreekuren samen met de kindergeneeskunde, kinderorthopedie, plastische chirurgie en het kinderbewegingscentrum (NFU expertisecentra zeldzame aandoeningen rare bone disease en reduction deficiencies).

Samen met haar revalidatieteam, De Hoogstraat Orthopedietechniek en Dr. Ralph Sakkers, kinderorthopeed in het WKZ, richtte zij in januari 2015 het Europese netwerk ChiLD (Children with Limb Deficiencies) op dat nauw samenwerkt met de Amerikaans/Canadese Association for Children’s Prosthetic and Orthotic Clinics (ACPOC).

Dr. van Wijk werkt ook als onderzoeker samen met het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht, het onderzoeks- en innovatiecentrum van het Revalidatiecentrum De Hoogstraat en de afdeling Revalidatie, Fysiotherapiewetenschap en Sport. Belangrijkste onderwerpen zijn prothesiologie, sport- en bewegen en kwaliteit van leven.

Consulentschap: NFU expertisecentra WKZ

Overig

  • Lid van de WAP en WAP-A en kindersectie
  • Voorzitter IFMS-cie
  • Plaatsvervangend opleider en lid van de onderwijscie
  • Lid van de ISPO