De Hoogstraat
Steun ons!
 

Toegankelijk Uiteten | vrijdag 5 oktober 2018

Merel Bree (inwoner Utrecht): “Toegankelijkheid zit vaak in een simpele, praktische oplossing en de manier waarop je wordt benaderd. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn”

Restaurants in Utrecht lieten hun toegankelijkheid en gastvrijheid voor mensen met een handicap zien op vrijdag 5 oktober 2018 tijdens de nationale ‘Week van de toegankelijkheid’. Omdat het voor mensen met een handicap vaak niet vanzelfsprekend is om naar een restaurant te gaan, lieten de deelnemende restaurants zien dat het ook anders kan. 
 

Toegankelijk en gastvrij voor iedereen

Toegankelijk uiteten is voor veel mensen met een handicap niet vanzelfsprekend, terwijl in juli 2016 het ‘VN-verdrag handicap’ in werking trad. Hierin is afgesproken dat mensen met een handicap gelijke rechten hebben en dat meedoen in de samenleving mogelijk moet zijn. Het idee voor dit event is ontstaan ter gelegenheid van het zeventigjarige jubileum van De Hoogstraat Revalidatie. Wij willen benadrukken hoe belangrijk toegankelijkheid is om mee te kunnen doen in de samenleving.


Deelnemende restaurants

Deze restaurants deden vrijdag 5 oktober mee aan het event Toegankelijk Uiteten. Zij lieten zien dat toegankelijkheid voor hen vanzelfsprekend is.  

Artikel AD Utrecht

Het AD Utrecht publiceerde vrijdag 5 oktober dit artikel. 


Initiatiefnemers van dit event  

Inwoners Utrecht:


Verenigingen door en voor mensen met een handicap ondersteunen dit initiatief: de Nationale Week van de Toegankelijkheid, BOSK, DON, Hersenletsel.nl, Kortermaarkrachtiger en Spierziekten Nederland.