Sporten bij De Hoogstraat Revalidatie

De Hoogstraat Sport geeft revalidanten, topsporters en vrijetijdsporters met of zonder een lichamelijke of chronische beperking de begeleiding en ondersteuning die zij nodig hebben.

Het sportteam

De Hoogstraat Sport richt zich op revalidatie, vrijetijdsporten en advies & informatie. Sporttherapeuten en psychomotorische therapeuten begeleiden u tijdens het sporten als u bij ons revalideert. Ook wanneer u niet in behandeling bent bij De Hoogstraat wordt u begeleid door een fysiotherapeut en/of fitnesstrainer. De consulent aangepast sporten kan u voorzien van een sportadvies op maat.

Samenwerkingen

Sport is een belangrijk onderdeel van de revalidatie behandeling. Ook als uw revalidatie is afgerond adviseren wij om te blijven bewegen. Als het nodig is maken we gebruik van de expertise van De Hoogstraat Orthopedietechniek en Revalidatietechniek en bekijken we welke manier van beweging bij uw situatie past. Kennis en innovatie op het gebied van sport, verkregen uit onderzoek van het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht, wordt tijdens de behandeling toegepast.

Ook werken we intensief samen met sportverenigingen, sportbonden, collega-instellingen en ziekenhuizen. Tot slot is de Hoogstraat Sport partner van Utrecht Sport op Maat, een netwerkorganisatie voor mensen met een beperking.

Sportpartners

Sport op Maat (Utrecht)
Sport Utrecht
Only Friends Utrecht
FC Utrecht
Gehandicaptensport Nederland
NOC*NSF
• Maatschappelijke Ontwikkeling Sport en Samenleving Gemeente Utrecht