De Hoogstraat
 

“Toen ik hier binnenkwam kon ik niets, alleen maar liggen”

Eind januari 2017 werd Ton Verschoor - ondernemer in de agrarische sector - opgenomen in De Hoogstraat. Op dat moment kon hij niet veel meer dan in bed liggen en met pijn en moeite een beetje omrollen. Bij het inbrengen van een stent in zijn aorta liep hij een dwarslaesie en verlamming van de benen op. Dat hij niet bij de pakken neer ging zitten en alles op alles zette om snel weer mobiel te worden, blijkt uit zijn verhaal. Met steun van zijn vrouw en hulp uit zowel zijn privé omgeving als zijn zakelijke netwerk heeft hij zijn leven weer opgepakt, runt hij zijn bedrijf én zit hij weer op de menwagen.


 


“ Ik ben weer terug in het leven en heel blij dat ik weer onder de mensen ben”

Na een korte periode waarin hij alleen met een tillift uit bed kon komen, werd hij al snel handig met het doen van transfers. Dat was de eerste stap, op weg naar de doelen die Ton voor ogen had: weer mobiel worden, autorijden én zijn grote hobby; ‘mennen van paarden’ weer oppakken. Voor het agrarische bedrijf is hij veel onderweg met de auto om klanten en de vestiging in Duitsland te bezoeken. Zelf weer autorijden stond dus bovenaan zijn lijst.

Nadat hij startte met de therapie lukte het hem om na vier weken weer te staan en een paar stappen te zetten. Hij kreeg extra fysiotherapie en oefende zelf veel. Ook het rijden met de rolstoel ging hem goed af. Eerst ging er nog iemand mee naar de kapper, maar al snel ging hij zelf op pad met de rolstoel.
 

“Die eerste keer weer op je benen staan is een overwinning op jezelf!”

Samen met een ergotherapeut van De Hoogstraat werd bekeken wat er in huis aangepast moest worden. De echtgenote van Ton onderzocht alle mogelijkheden en bekeek onder andere de verschillende invalide toiletten bij De Hoogstraat om uiteindelijk voor de beste oplossing te kiezen. Na veel regelwerk zijn ze blij met de aanpassingen in huis. “Ton kon bij thuiskomst gelijk weer heel veel dingen zelfstandig”, aldus zijn vrouw.

Na drie maanden revalideren is hij sinds april 2017 weer thuis. Het reizen voor de zaak bouwt hij langzaam weer op. Twee keer per week staat er fysiotherapie op het programma in combinatie met zwemmen. Én zijn grote hobby; het mennen van paarden, heeft hij weer opgepakt. Met behulp van een trapje stapt hij de menwagen in. Binnenkort wil hij zelf de paarden weer kunnen inspannen.Ton blijft nieuwe doelen stellen voor zichzelf. Zo wil hij zonder hulpmiddelen kunnen lopen. De eerste stappen heeft hij inmiddels in het zwembad gezet. En dankzij de gangbeeldanalyse bij De Hoogstraat zijn er nieuwe schoenen aangemeten. Het autorijden gaat ook steeds beter. Vandaag reed hij zelf naar De Hoogstraat voor de controle-afspraak met de revalidatiearts.

In de gang kwam hij vandaag een mede-revalidant tegen waar hij veel aan heeft had. “We steunden elkaar. Toen hij onverwacht opgenomen werd in het ziekenhuis heb ik hem daar opgezocht.  En binnenkort gaat hij mee op de menwagen.”
 

“Ondanks de vervelende situatie heb ik leuke contacten gemaakt en mooie mensen ontmoet”  

“Mijn revalidatie bij De Hoogstraat heb ik als super positief ervaren, met name als je achteraf ziet hoe je binnenkomt en hoe je er weer weg gaat. Maar: je moet er wel hard voor werken! Petje af voor de vakmensen die hier werken. Er is heel veel kennis in huis. Ze helpen je vooruit en halen eruit wat er in zit. Veel lof ook voor mijn vrouw! Zij heeft heel veel betekend in deze periode waarin er veel op je af komt. En nu nog steeds is ze een grote steun en regelt ze veel. Binnenkort gaan we samen op vakantie naar Oostenrijk. Daar zijn we wel aan toe….” 

laatste nieuws binnen Revalidatie

Posterpresentatie congres AACPDM

Posterpresentatie congres AACPDM

14-09-2017

Deze week zijn Marjolijn Ketelaar en Chris Gmelig Meyling in Montreal, Canada. [...] » Lees verder

Subsidie Revalidatiefonds voor virtuele supermarkt

Subsidie Revalidatiefonds voor virtuele supermarkt

12-09-2017

Senior onderzoeker Tanja Nijboer van het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht heeft van het Revalidatiefonds 52.070 euro subsidie gekregen voor het verder ontwikkelen van de Virtueel Supermarkt. Met behulp van virtual reality kunnen cognitieve klachten na een beroerte worden geobjectiveerd. [...] » Lees verder

Word wakker voor het belang van slaap in de revalidatie

Word wakker voor het belang van slaap in de revalidatie

07-09-2017

Nieuwe publicatie > Sleep: An underemphasized aspect of health and development in neurorehabilitation. [...] » Lees verder

BLOG Brainwave: Over Beren en Schapen

BLOG Brainwave: Over Beren en Schapen

01-09-2017

Door Marie-Anne Kuijper, kinderrevalidatiearts/medisch manager De Hoogstraat Revalidatie en kinderrevalidatiearts bij Wilhelmina Kinderziekenhuis. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 24-09-2017

  Handbike Event, St. Bredase Aangepaste Sporten, Breda

  11:00-16:30
  » Lees meer
 • 03-10-2017

  Symposium 'Thuis in dwarslaesiezorg'

  16:30-20:30
  » Lees meer
 • 07-10-2017

  Special Obstacle Run, voor iedereen met een 'hindernis'

  01:00-05:00
  » Lees meer
 • 15-10-2017

  NOC*NSF Paralympische Talentdag, Friendship Sports Centre, Amsterdam

  09:00-17:00
  » Lees meer
 • 21-10-2017

  Ready to Sport: 20 jr of jonger? Lichamelijk beperkt? Ervaar verschillende sporten in Utrecht

  10:30-14:00
  » Lees meer
» meer agenda

Bekijk de video

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief