De Hoogstraat
 

Ziekenhuizen

De ziekenhuizen in de regio zijn onderdeel van het Utrechtse revalidatiegeneeskundig netwerk. De Hoogstraat biedt daar revalidatiegeneeskundige zorg in de vorm van advies en medebehandeling voor klinisch opgenomen patiënten en poliklinische spreekuren voor hen die van buiten komen. De revalidatiegeneeskunde biedt in het St. Antonius Ziekenhuis en het UMC Utrecht ook poliklinische multidisciplinaire revalidatiebehandelingen. Een deel van de patiënten hoeft daardoor niet meer te reizen naar het revalidatiecentrum.

De activiteiten in de verschillende ziekenhuizen worden meer en meer op elkaar afgestemd zodat er goed georganiseerde, aaneengesloten behandelketens ontstaan.

De revalidatiegeneeskundige zorg vindt - als dat mogelijk is - in het eigen ziekenhuis plaats, zo dicht mogelijk bij de eigen woonomgeving. Als het voor meer specialistische behandeling nodig is, wordt verwezen naar het revalidatiecentrum De Hoogstraat of het academisch ziekenhuis.

laatste nieuws binnen Revalidatie

Hoe en waar kan een revalidant het beste leren?

Hoe en waar kan een revalidant het beste leren?

11-10-2017

De afdeling neurorevalidatie van De Hoogstraat Revalidatie wil revalidanten een optimale leeromgeving bieden om intensief en ‘op maat’ te oefenen op een manier die aansluit bij hun eigen leven. De Hoogstraat heeft onderzocht in hoeverre dat nu het geval is.
  [...] » Lees verder

Kijktip! | RTV Utrecht 10 oktober

Kijktip! | RTV Utrecht 10 oktober

10-10-2017

Onlangs maakte RTV Utrecht opnames in De Hoogstraat voor het programma ‘Westbroek’. Vandaag is de uitzending vanaf 07.05 uur op RTV Utrecht te bekijken. Elk half uur wordt deze herhaald. U kunt de aflevering achteraf terugkijken op www.rtvutrecht.nl.    [...] » Lees verder

BLOG Brainwave: Melk en meer: over behoeften in de zorg

BLOG Brainwave: Melk en meer: over behoeften in de zorg

03-10-2017

Psycholoog en onderzoeker Maarten Fischer schrijft over autonomie, competentie en verbondenheid. [...] » Lees verder

Bijeenkomst huisartsen regio Utrecht

Bijeenkomst huisartsen regio Utrecht

03-10-2017

Afgelopen donderdag, 28 september, ging De Hoogstraat in dialoog met een groep huisartsen uit de regio Utrecht. Na een rondleiding op de Rembrandtkade werd nader kennis gemaakt en werd de informatiebehoefte in kaart gebracht. De vraag die centraal stond was: “In welke gevallen kan ik mijn patiënt doorverwijzen naar De Hoogstraat?”.  [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

  • 22-11-2017

    Symposium maatwerk WMO

    13:15-17:00, De Hoogstraat Revalidatie, Rembrandtkade 10 in Utrecht
    » Lees meer
» meer agenda

Bekijk de video

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief