De Hoogstraat
 

Ziekenhuizen

De ziekenhuizen in de regio zijn onderdeel van het Utrechtse revalidatiegeneeskundig netwerk. De Hoogstraat biedt daar revalidatiegeneeskundige zorg in de vorm van advies en medebehandeling voor klinisch opgenomen patiënten en poliklinische spreekuren voor hen die van buiten komen. De revalidatiegeneeskunde biedt in het St. Antonius Ziekenhuis en het UMC Utrecht ook poliklinische multidisciplinaire revalidatiebehandelingen. Een deel van de patiënten hoeft daardoor niet meer te reizen naar het revalidatiecentrum.

De activiteiten in de verschillende ziekenhuizen worden meer en meer op elkaar afgestemd zodat er goed georganiseerde, aaneengesloten behandelketens ontstaan.

De revalidatiegeneeskundige zorg vindt - als dat mogelijk is - in het eigen ziekenhuis plaats, zo dicht mogelijk bij de eigen woonomgeving. Als het voor meer specialistische behandeling nodig is, wordt verwezen naar het revalidatiecentrum De Hoogstraat of het academisch ziekenhuis.

laatste nieuws binnen Revalidatie

Promotie Teuni ten Brink

Promotie Teuni ten Brink

16-01-2018

Op 20 februari zal Teuni ten Brink haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Wat zou u op de onderzoeksagenda in de kinderrevalidatie willen hebben?

Wat zou u op de onderzoeksagenda in de kinderrevalidatie willen hebben?

12-01-2018

Bent u ouder van een kind in de kinderrevalidatie? Laat ons weten welke onderwerpen u belangrijk vindt. [...] » Lees verder

EXPAND Publicatieprijs 2017 voor Tijn van Diemen

EXPAND Publicatieprijs 2017 voor Tijn van Diemen

11-01-2018

Tijn van Diemen, werkzaam in de Sint Maartenskliniek en het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (samenwerking De Hoogstraat Revalidatie en UMC Utrecht), heeft de EXPAND Publicatieprijs 2017 van het Centrum voor Revalidatie van het UMCG gewonnen.
  [...] » Lees verder

BLOG Brainwave: Bewegen of beweging

BLOG Brainwave: Bewegen of beweging

03-01-2018

Het verwerken van visuele informatie lijkt een eenvoudige klus voor de hersenen. Promovendus Jasper Fabius vertelt wat er allemaal bij komt kijken. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

  • 01-02-2018

    Netwerkavond kinderrevalidatie

    18:15-20:30
    » Lees meer
» meer agenda

Bekijk de video

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief