De Hoogstraat
Steun ons!
 

"Ik wist niet dat het werken in de revalidatie zo veelzijdig is"

Veerle (25) - verpleegkundige kinderen & jongeren


Na mijn opleiding tot hbo-verpleegkundige koos ik voor een baan in het ziekenhuis, omdat ik veel interesse heb in de medische handelingen. Ik ervaarde dat de opnames in het ziekenhuis kort en snel zijn en dat je daardoor moeilijk een band opbouwt met de patiënten. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar een werkomgeving waarbij ik voor een langere periode betrokken ben bij de patiënt. En daarnaast wilde ik graag met kinderen werken. 

Kennis maken met revalidatie

Via mijn praktijkopleider in het ziekenhuis waar ik werkte, kwam ik in contact met de kind- en jeugdafdeling van De Hoogstraat Revalidatie. Tijdens mijn hbo-opleiding tot verpleegkundige werd er weinig aandacht besteed aan revalidatie. Ik wist er eigenlijk weinig van. Nadat ik een dag had meegelopen was ik gelijk heel enthousiast en positief verrast over de veelzijdigheid. Het werk is medisch en verpleegtechnisch interessant. En daarnaast ondersteun ik op lichamelijk en psychisch gebied.
 

“Ik vind het mooi om onderdeel te worden van dit proces”

Wat me zo aanspreekt is de relatie die je opbouwt met het kind en de ouders. Je hebt veel verantwoordelijkheid, maar maakt ook ingrijpende dingen van dichtbij mee. Zoals  kinderen die leren omgaan met beperkingen. Daarnaast spelen de psychische aspecten ook een grote rol in deze functie. De verwerking van bijvoorbeeld een ongeluk of aandoening komt vaak pas na de ziekenhuisopname. Ik vind het mooi om onderdeel te worden van dit proces en ze te helpen om hun leven weer op te bouwen.
 

Een band opbouwen met ieder kind

Het ondersteunen van kinderen tijdens een langer proces is uniek aan het werken in de revalidatie. Ook de verschillende ziektebeelden waar ik mee te maken heb, maken het werk divers en leerzaam. Zo werk ik met kinderen die een dwarslaesie of amputatie hebben, maar ook met kinderen die niet-aangeboren hersenletsel hebben. Desondanks kijk ik niet alleen naar het ziektebeeld, want ieder kind is anders en ook ieder revalidatieproces verloopt op een andere manier. Doordat de revalidatie langer duurt, ben ik niet alleen verpleegkundige, maar ook begeleider en kan ik een band opbouwen met het kind en met de ouders.


 

“De uitdaging voor mij is dat ik weet dat ik volgend jaar niet ben uitgeleerd”

Alle facetten en mijn talenten als hbo-v’er kan ik hier uitvoeren, van de coachende rol tot aan de verpleegtechnische handelingen. Ik kan hier nog veel leren wat betreft materialen, apparatuur, medicatie en ziektebeelden. Doordat ik werk in een multidisciplinair team leren we van elkaar en kunnen we elkaar aanvullen. Door de korte lijntjes en directe communicatie is het ook makkelijk om vragen te stellen. Ook heb ik nog de mogelijkheid om door te groeien naar bijvoorbeeld kwaliteitsverpleegkundige. De uitdaging zit hem dan ook voor mij in dat ik weet dat ik voorlopig niet uitgeleerd ben.
 

Ook werken als verpleegkundige bij De Hoogstraat Revalidatie? Bekijk de openstaande vacatures.

laatste nieuws

Stappen in gezinsgerichte zorg

Stappen in gezinsgerichte zorg

22-05-2018

Internationale belangstelling voor de ontwikkeling van thuisconsulten in de kinderrevalidatie. [...] » Lees verder

Aangepaste sportdag Fit & Gezond

Aangepaste sportdag Fit & Gezond

08-05-2018

Zaterdag 26 mei van 13:00 tot 17:30 organiseert De Hoogstraat samen met De Hoogstraat Orthopedietechniek de sportdag Fit & Gezond voor iedereen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening vanaf 18 jaar. [...] » Lees verder

Publicatie Kenniscentrum

Publicatie Kenniscentrum

08-05-2018

Wat te doen aan houdingsadviezen bij kinderen met cerebrale parese die een dreigende heuplateralisatie hebben: wat zegt de literatuur hierover?
  [...] » Lees verder

Dinsdag 8 mei | Dag van de Beroerte

Dinsdag 8 mei | Dag van de Beroerte

08-05-2018

Vandaag is het de Europese Dag van de Beroerte. Op deze dag geven verschillende instellingen voorlichting, vooral gericht op de risicofactoren en het ontstaan van een beroerte. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 26-05-2018

  KNZB: Open Zwemtraining, voor jongeren < 15 jr. met een beperking, Amersfoort

  08:15-10:45
  » Lees meer
 • 26-05-2018

  Kom in beweging tijdens de 'Sportdag Fit & Gezond' in De Hoogstraat & probeer diverse sporten uit!

  13:00-17:30
  » Lees meer
 • 25-08-2018

  Sponsor Team Triathlon 2018, Veenendaal

  » Lees meer
 • 22-11-2018

  NVDG Basiscursus Dwarslaesie

  » Lees meer
 • 23-11-2018

  NVDG Basiscursus Dwarslaesie

  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief