De Hoogstraat
Steun ons!
 

Kirsten

ergotherapeut locatie Mytylschool Ariane de Ranitz


Ergotherapeut Kirsten

“Als ergotherapeut train ik vaardigheden met revalidanten, zoals bijvoorbeeld aan- en uitkleden,  schrijven of veters strikken, die zij nodig hebben om weer zo zelfstandig mogelijk te functioneren in hun dagelijks leven. Van tevoren is er met de revalidant bepaald, aan welk doel gewerkt gaat worden. Dit is afhankelijk van de diagnose. Het mooie vind ik dat ik met andere behandelaars samenwerk om hetzelfde doel te bereiken, ieder vanuit zijn eigen vakgebied. Als ergotherapeut maak ik ook gebruik van wat de revalidant leert bij de andere therapeuten. Zo leren we van elkaar. 
 

Ik word er blij van als je ziet dat dingen weer lukken

Het verveelt nooit om elke dag met kinderen te werken, iets voor hen te kunnen betekenen en samen een doel te bereiken, want ieder kind is anders en heeft weer andere vragen. En dat ik daar mijn creativiteit bij nodig heb, maakt het werk extra leuk. Vaak kom je er niet met een standaard oplossing en moet je creatief en buiten de lijntjes kunnen denken om datgene te bereiken waar iemand naartoe wil. Bijvoorbeeld het meisje dat onvoldoende spierkracht en aansturing had in haar aangedane hand om haar vork vast te houden. Samen met de revalidatietechnicus bedenk ik dan een oplossing. De revalidatietechnicus maakte vervolgens een aangepaste vork met een elastisch bandje, waardoor de vork eigenlijk aan haar hand vast werd gemaakt. Zo kon het meisje weer zelfstandig met mes en vork eten. Ik word blij als een revalidant verder komt, omdat er dingen lukken. De combinatie van individuele therapie en groepstherapie met steeds andere revalidanten met verschillende doelen, zorgt dat mijn werk als ergotherapeut heel afwisselend is en blijft.
 

Ergotherapeut KirtsenErgotherapeut Kirsten

Een werkomgeving waar veel aan innovatie en ontwikkeling wordt gedaan, vind ik stimulerend

Bij De Hoogstraat werk ik samen met enthousiaste en betrokken collega’s. We hebben allemaal passie voor ons vak. Onlangs leerden we een gehandicapt jongetje met een zeer korte aandachtspanne zelf zijn veters te strikken. Daar waren veel stappen voor nodig. Als dat dan uiteindelijk lukt, en het jongetje glimt van trots omdat hij iets zelfstandig kan, zijn we met het hele team trots dat we daar een bijdrage aan hebben kunnen leveren. Dat geldt voor elk behaald succes, groot of klein, dat maakt niet uit. Omdat De Hoogstraat een groot revalidatiecentrum is met  verschillende afdelingen en er veel aan innovatie en ontwikkeling wordt gedaan, is er altijd genoeg te leren. Zo’n werkomgeving vind ik stimulerend.”
 

Ook aan de slag als ergotherapeut? Bekijk onze vacatures!

laatste nieuws

Rolstoelvaardigheid bij kinderen genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs

Rolstoelvaardigheid bij kinderen genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs

16-10-2018

Het onderzoek ‘Rolstoelvaardigheid bij kinderen’ van Marleen Sol is geselecteerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2018. [...] » Lees verder

Vernieuwde privacyverklaring

Vernieuwde privacyverklaring

11-10-2018

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan dat er nieuwe Europese privacyregels (AVG) van kracht zijn geworden. Ook wij hebben maatregelen genomen om te zorgen dat we aan de nieuwe wetgeving voldoen.
  [...] » Lees verder

Prijs voor 'WijenCp'

Prijs voor 'WijenCp'

10-10-2018

Website www.WijenCP.nl is op de internationale WorldCPDay 2018 in de prijzen gevallen. [...] » Lees verder

Informatiemiddag voor volwassenen met CP | 2 november 2018

Informatiemiddag voor volwassenen met CP | 2 november 2018

09-10-2018

Vrijdag 2 november organiseren de BOSK en De Hoogstraat Revalidatie een interactieve informatiemiddag ‘CP-Dichtbij’. De middag is bedoeld voor volwassenen met Cerebrale Parese en vindt plaats bij De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 02-11-2018

  Informatiemiddag voor volwassenen met CP

  14:00-17:00, Rembrandtkade 10, Utrecht
  » Lees meer
 • 03-11-2018

  Badminton zonder Drempels: Demonstratiedag & Clinic, Sporthal Parijsch, Culemborg

  13:00-16:00
  » Lees meer
 • 07-11-2018

  NJK Boccia 2018, t/m 20 jr, MBO College, Hilversum

  » Lees meer
 • 13-11-2018

  Symposium Thuis in Dwarslaesiezorg

  16:30-21:00
  » Lees meer
 • 22-11-2018

  NVDG Basiscursus Dwarslaesie

  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief