De Hoogstraat
Steun ons!
 

Dorith

verpleegkundige

 

“Als verpleegkundige ben ik de spin in het web op de afdeling. Ik heb veel verschillende werkzaamheden en omdat ik met alle therapeuten samenwerk weet ik overal wat vanaf. Zo heb ik een goed totaalbeeld van iedere revalidant. Eigenlijk ben ik meer een coach dan een verzorger. Samen met de revalidant ben ik altijd bezig om de grens op te zoeken van wat ze zelf kunnen, zodat iemand uiteindelijk weer zo zelfstandig mogelijk leert te functioneren.  


Dat creatieve denken vind ik een uitdaging

Het mooie van dit werk is de samenwerking met het hele team. Met elkaar werken we aan hetzelfde doel. Daarbij is iedereen even belangrijk: revalidant, arts, behandelaars, verpleegkundigen en de naaste familieleden. Omdat geen revalidant hetzelfde is en iedereen weer bezig is met andere doelen, is het werk heel divers. Alle behaalde successen vieren we met elkaar, bijvoorbeeld als iemand  voor de eerste keer weer kan slikken, of iemand  zijn eerste stappen weer kan zetten.  Dat is zo gaaf! Ik oefen met de revalidant tijdens de dagelijkse verzorging vaak wat ze met de therapeuten hebben getraind. Daardoor ben ik met alle onderdelen van de revalidatie bezig. Om met elkaar naar een doel toe te werken, moet je soms oplossingen bedenken die niet voor handen liggen. Dat creatieve denken vind ik een uitdaging.
 

Het is geen protocollenwerk maar persoonlijk maatwerk

Ik vind het bijzonder om naar het hele plaatje van de revalidant te kijken en niet alleen naar het ziektebeeld. Daarbij moet je rekening houden met alle levensfacetten die van belang zijn om iemand weer naar huis te kunnen laten gaan. Wie is de persoon, wat deed hij of zij voor de diagnose graag, wat vindt hij of zij belangrijk, hoe is de thuissituatie? Je bouwt een band met iemand op en dat kan ook omdat revalidanten hier langer verblijven. Het is geen protocollenwerk maar persoonlijk maatwerk. Ik voer niet alleen uit, maar sluit aan bij de revalidant, die keihard werkt om zijn of haar doel te behalen. Dat vraagt het uiterste van mensen, dus verwacht ik dat ook van mezelf; me elke dag weer volledig inzetten voor de revalidant!”
 

laatste nieuws

Stappen in gezinsgerichte zorg

Stappen in gezinsgerichte zorg

22-05-2018

Internationale belangstelling voor de ontwikkeling van thuisconsulten in de kinderrevalidatie. [...] » Lees verder

Aangepaste sportdag Fit & Gezond

Aangepaste sportdag Fit & Gezond

08-05-2018

Zaterdag 26 mei van 13:00 tot 17:30 organiseert De Hoogstraat samen met De Hoogstraat Orthopedietechniek de sportdag Fit & Gezond voor iedereen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening vanaf 18 jaar. [...] » Lees verder

Publicatie Kenniscentrum

Publicatie Kenniscentrum

08-05-2018

Wat te doen aan houdingsadviezen bij kinderen met cerebrale parese die een dreigende heuplateralisatie hebben: wat zegt de literatuur hierover?
  [...] » Lees verder

Dinsdag 8 mei | Dag van de Beroerte

Dinsdag 8 mei | Dag van de Beroerte

08-05-2018

Vandaag is het de Europese Dag van de Beroerte. Op deze dag geven verschillende instellingen voorlichting, vooral gericht op de risicofactoren en het ontstaan van een beroerte. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 26-05-2018

  KNZB: Open Zwemtraining, voor jongeren < 15 jr. met een beperking, Amersfoort

  08:15-10:45
  » Lees meer
 • 26-05-2018

  Kom in beweging tijdens de 'Sportdag Fit & Gezond' in De Hoogstraat & probeer diverse sporten uit!

  13:00-17:30
  » Lees meer
 • 25-08-2018

  Sponsor Team Triathlon 2018, Veenendaal

  » Lees meer
 • 22-11-2018

  NVDG Basiscursus Dwarslaesie

  » Lees meer
 • 23-11-2018

  NVDG Basiscursus Dwarslaesie

  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief