De Hoogstraat
 

De Hoogstraat Onderzoeksfonds


Het Onderzoeksfonds wil een actieve rol spelen in het, op basis van specifieke vragen, verwerven van de middelen die het voor (jonge) talentvolle onderzoekers mogelijk maakt om invulling te geven aan hun wetenschappelijke ambities. Deze ambities zijn sterk gekoppeld aan het strategisch beleid van De Hoogstraat Revalidatie.

Het Onderzoeksfonds richt zich met name op het (voor)financieren van de startfase van het wetenschappelijk onderzoek. Het fonds ondersteunt ook incidenteel initiatieven die bijdragen aan de verspreiding en toepassing van nieuwe kennis en inzicht ondermeer door het faciliteren van buitenlands congresbezoek door eigen medewerkers. Het Onderzoeksfonds levert altijd een financiële bijdrage aan de vervaarding van proefschriften van eigen medewerkers. Het fonds kent geen winstoogmerk.

 

Het Onderzoeksfonds ondersteunt de vier onderzoekslijnen van het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht.

Het Onderzoeksfonds biedt nu haar hulp aan bij:


De aanschaf van een ademgasanalyse met ECG (hartfilmpje controle)

Door middel van inspanningsonderzoek met ademgasanalyse bij revalidanten kunnen wij nauwkeurig het maximale zuurstofopnamevermogen, het omslagpunt en trainingszones bepalen. Het onderzoek levert nauwkeurige waarden op die gebruikt kunnen worden voor het opstellen van een gericht trainingsprogramma. Dit programma biedt houvast en bevordert het revalidatieproces van de revalidant.

 

Het maken van een oefenapp voor kinderen

De OefenApp beroerte - voor iPad en Android tablets - wil mensen stimuleren om na een beroerte of CVA te oefenen. De OefenApp is een groot succes! We weten dat kinderen veel gebruik maken van een iPad. Wij zien een kans om kinderen op deze manier te stimuleren in bewegen en willen de OefenApp omzetten in een versie voor kinderen. 


De aanschaf van een ligfiets

Met een ligfiets met daaraan gekoppeld uitgebreid testapparatuur zijn specialisten in het Bewegingslab eerder in staat om revalidanten fysiek te testen. Het voordeel van een ligfiets is dat revalidanten niet eerst hoeven te leren zitten maar al in lig kunnen deelnemen. Dit maakt dat we eerder en beter in staat zijn om de juiste behandeling en training te indiceren.
 

Doneer nu!

U kunt het Onderzoeksfonds digitaal steunen via deze website. U kunt uw bijdrage ook overmaken naar rekeningnummer NL58 TRIO 0776 449 656, t.n.v. Stichting De Hoogstraat Onderzoeksfonds te Utrecht (KvK: 41184866), eventueel onder vermelding van het gewenste doel (kies een doel).

Contact
Heeft u suggesties of vragen? Neem contact met ons op via 030 256 1549 (Fondsenwerver/Karin den Balvert) of mail naar: vrienden@dehoogstraat.nl

ANBI: Beide fondsen dragen bij aan het algemeen nut (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit  betekent dat uw gift, donatie of schenking aftrekbaar is van de inkomstenbelasting.  

Het fonds moet aan wettelijke verplichtingen voldoen. De algemene gegevens en de financiële verantwoording van het fonds kunt u op deze pagina downloaden (rechts onderaan).


 

laatste nieuws

De Hoogstraat Sport bekrachtigt samenwerking Utrecht Sport Op Maat

De Hoogstraat Sport bekrachtigt samenwerking Utrecht Sport Op Maat

27-06-2017

Woensdag 21 juni werd tijdens de netwerkbijeenkomst ‘Bewegen naar Vermogen’ de samenwerkingsovereenkomst van het netwerk Sport op Maat Utrecht bekrachtigd. [...] » Lees verder

Team Hoogstraat Highlanders levert topprestatie

Team Hoogstraat Highlanders levert topprestatie

26-06-2017

Team Hoogstraat Highlanders leverde 22 juni een topprestatie tijdens de Handbikebattle 2017. Trots zijn we op het team, de organisatie, buddies, verpleging en artsen! [...] » Lees verder

Symposium: Thuis in dwarslaesiezorg

22-06-2017

Op dinsdag 3 oktober 2017 organiseert De Hoogstraat Revalidatie het symposium Thuis in dwarslaesiezorg. [...] » Lees verder

De Hoogstraat Highlanders zijn klaar voor de battle

De Hoogstraat Highlanders zijn klaar voor de battle

19-06-2017

Donderdag 22 juni is het zover, dan vindt voor de 5e keer de HandbikeBattle plaats in het Kaunertal (Tirol, Oostenrijk). Volg de battle live via http://live.handbikebattle.nl [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 10-07-2017

  Medicort: Zomerfit Kids, het leukste sportprogramma voor 6-18 jr.! (10 juli t/m 20 aug.)

  » Lees meer
 • 06-08-2017

  Handidag 2017: Waterskidag voor gehandicapten, Maurik

  10:00-17:00
  » Lees meer
 • 03-09-2017

  Kom zeilen en laat je handicap achter op de steiger! JCI 't Sticht, Kortenhoef

  12:00-17:00
  » Lees meer
 • 24-09-2017

  Handbike Event, St. Bredase Aangepaste Sporten, Breda

  11:00-16:30
  » Lees meer
 • 03-10-2017

  Symposium 'Thuis in dwarslaesiezorg'

  16:30-20:30
  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief