De Hoogstraat
 

De Hoogstraat Onderzoeksfonds


Het Onderzoeksfonds wil een actieve rol spelen in het, op basis van specifieke vragen, verwerven van de middelen die het voor (jonge) talentvolle onderzoekers mogelijk maakt om invulling te geven aan hun wetenschappelijke ambities. Deze ambities zijn sterk gekoppeld aan het strategisch beleid van De Hoogstraat Revalidatie.

Het Onderzoeksfonds richt zich met name op het (voor)financieren van de startfase van het wetenschappelijk onderzoek. Het fonds ondersteunt ook incidenteel initiatieven die bijdragen aan de verspreiding en toepassing van nieuwe kennis en inzicht onder meer door het faciliteren van buitenlands congresbezoek door eigen medewerkers. Het Onderzoeksfonds levert altijd een financiële bijdrage aan de vervaarding van proefschriften van eigen medewerkers. Het fonds kent geen winstoogmerk.

Het Onderzoeksfonds ondersteunt bijzondere projecten en de verschillende onderzoekslijnen van het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht.

Voor het bijzondere project de WWW-Wijzer vragen wij uw steun.
 

De WWW-Wijzer, een must voor alle ouders met kinderen met een beperking!

Ouders zijn de belangrijkste schakel in de zorg rondom een kind met een beperking. In het huidige zorgstelsel wordt van hen een steeds actievere rol gevraagd. Om een rol in gelijkwaardig partnerschap met de zorgverleners te vervullen, is het van belang dat ouders goed geïnformeerd zijn. Toch blijkt dat het voor veel ouders lastig is om hun hulpvragen te verwoorden en om de juiste informatie te vinden.
 

Wijzer voor ouders met een hulpvraag

Om de ouders te helpen hebben we, samen met de BOSK en Zuyd Hogeschool , de WWW-wijzer ontwikkeld. WWW staat voor ‘Wat’, ‘Waar’ en ‘Wie’: Wat is je vraag?, Waar kun je zoeken naar een antwoord hierop? En bij Wie kun je terecht voor verdere hulp? De WWW-wijzer is een digitaal instrument voor ouders en zorgverleners. Het instrument helpt ouders om hun hulpvraag te formuleren en het antwoord hierop te vinden.
 
De WWW-wijzer is ontwikkeld in samenwerking met ouders, zorgprofessionals, informatietechnologen en onderzoekers. Ouders die tot nu toe de WWW-wijzer hebben gebruikt zijn zeer enthousiast. Het helpt hen in de zoektocht naar de juiste informatie. Om meer ouders te kunnen helpen willen wij de WWW-wijzer graag bij een breder publiek bekend maken. U kunt hier zelf het prototype bekijken.
 

Samen met stichting (Sch)ouders

Om dit voor elkaar te krijgen zijn we op zoek gegaan naar een samenwerkingspartner. In stichting (Sch)ouders , het ervaringskenniscentrum voor en door ouders van een kind met een beperking en/of chronische aandoening, hebben we een fantastische samenwerkingspartner gevonden. Een van de belangrijke pijlers van de stichting is het delen van kennis en informatie. Samen met stichting (Sch)ouders willen we graag de WWW-wijzer implementeren op de toekomstige website van stichting (Sch)ouders, zodat een koppeling met ervaringskennis mogelijk wordt. Om dit te kunnen realiseren is een bedrag van € 7.850 nodig.
 

Steun ons en zorg samen met ons voor een betere informatievoorziening voor ouders met een kind met een beperking.

 

Steun het Onderzoekfonds!

U kunt het Onderzoeksfonds digitaal steunen via deze website. U kunt uw bijdrage ook overmaken naar rekeningnummer NL58 TRIO 0776 449 656, t.n.v. Stichting De Hoogstraat Onderzoeksfonds te Utrecht (KvK: 41184866), eventueel onder vermelding van het gewenste doel (kies een doel).

Contact
Heeft u suggesties of vragen? Neem contact met ons op via 030 256 1549 (Fondsenwerver/Karin den Balvert) of mail naar: vrienden@dehoogstraat.nl

ANBI: Beide fondsen dragen bij aan het algemeen nut (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit  betekent dat uw gift, donatie of schenking aftrekbaar is van de inkomstenbelasting.  

Het fonds moet aan wettelijke verplichtingen voldoen. De algemene gegevens en de financiële verantwoording van het fonds kunt u op deze pagina downloaden (rechts onderaan).

laatste nieuws

Symposium: Thuis in dwarslaesiezorg

22-08-2017

Op dinsdag 3 oktober 2017 organiseert De Hoogstraat Revalidatie het symposium Thuis in dwarslaesiezorg. [...] » Lees verder

Publicatie: Overbelasting bij mantelzorgers van mensen met ALS

Publicatie: Overbelasting bij mantelzorgers van mensen met ALS

17-08-2017

Mantelzorgers van mensen met Amyotrofische Laterale Sclerose ervaren tijdens de ziekte van de patiënt steeds meer gevoelens van overbelasting. [...] » Lees verder

Summerschool in De Hoogstraat

Summerschool in De Hoogstraat

26-07-2017

Op de jeugdafdeling is school een belangrijk onderdeel van het revalidatieprogramma voor revalidanten die klinisch en poliklinisch revalideren. Net als in het reguliere onderwijs heeft de school een zomervakantie. Omdat het revalidatieprogramma wel doorloopt en er tijdens het onderwijs belangrijke doelen behaald worden, zoals bijvoorbeeld plannen en concentreren organiseert De Hoogstraat een Summerschool. [...] » Lees verder

Reportage NPO Radio 1

Reportage NPO Radio 1

04-07-2017

Naar aanleiding van het proefschrift van Michiel Claessen werd er bij Nieuws en Co een reportage uitgezonden over verdwalen na een beroerte. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 25-08-2017

  NL-se Loterij Sport Tour @ EK Hockey A'dam: dag vol inspiratie voor mensen met een handicap

  » Lees meer
 • 02-09-2017

  Open Dag: Vereniging Gehandicapte Wintersporters (VGW), Skiclub Wolfskamer, Huizen

  11:00-15:00
  » Lees meer
 • 03-09-2017

  Kom zeilen en laat je handicap achter op de steiger! JCI 't Sticht, Kortenhoef

  12:00-17:00
  » Lees meer
 • 15-09-2017

  NL-se Loterij Sport Tour @ Grand Final Triathlon R'dam: een dag vol inspiratie voor mensen met een handicap

  09:00-12:30
  » Lees meer
 • 16-09-2017

  Dag van de aangepaste sport, Icoon, Amersfoort

  10:00-14:00
  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief