De Hoogstraat
 

De Hoogstraat Vriendenfonds

 

Het Vriendenfonds heeft ten doel behulpzaam te zijn bij het realiseren van de doelstellingen van De Hoogstraat Revalidatie. Het Vriendenfonds biedt financiële ondersteuning bij o.a. de inrichting van speel/buitenruimtes, het organiseren van watersportdagen en maatschappelijke activiteiten. Het fonds kent geen winstoogmerk.


De Hoogstraat Vriendenfonds biedt nu haar hulp aan bij:
 

Muziek

Een belangrijke therapievorm binnen De Hoogstraat Revalidatie is Muziek. Het (weer) leren praten en zingen, het kunnen volgen van temp, het luisteren naar muziek en het (weer) leren bespelen van een eigen of nieuw muziekinstrument zijn voorbeelden van revalidatiedoelen die gesteld worden. Niet altijd hebben mensen (met een beperking) de middelen om ook na de revalidatie verder te kunnen met muziek. Voorbeelden zijn de aanschaf van een eigen instrument of het nog kunnen volgen van een aantal muziek – of zanglessen. Het Vriendenfonds wil deze mensen ondersteunen met het project Muziek.
 

Buitenruimte afdeling NAH

Er ligt al een lange tijd een wens om het huidige kale dakterras - aangrenzend aan de afdeling - te voorzien van frisse groene planten en bomen met daarbij een mooie houten tafel en stoelen. Het dakterras bevindt zich aan de zonzijde van het gebouw, een tarp of grote parasol is daarom ook gewenst. Het plan voor realisatie ligt klaar.
 

Watersportdag(en)

Elk jaar organiseert De Hoogstraat Sport voor revalidanten uit het revalidatiecentrum watersportdagen naar het watersporteiland Robinson Crusoe in Loosdrecht. Revalidanten kunnen o.a. kennismaken met (aangepast) zeilen, kanovaren en suppen (standup paddle).
  

App voor kinderen

In Nederland gaan ruim 100.000 kinderen en jongeren naar speciaal onderwijs. De meeste kinderen uit het speciaal onderwijs en regulier onderwijs gaan weinig met elkaar om. Daar willen we verandering in brengen. Ieder jaar organiseert de mytylschool Ariane d' Ranitz een jaarlijkse Stick Together dag waarbij kinderen uit verschillende scholen ontmoeten. Veel kinderen willen na deze sportieve dag met elkaar in contact blijven. De organisatie wil hiervoor een app laten bouwen.
 

Voorlichtingsfilm CVA

Om patiënten in het ziekenhuis voor te bereiden op revalidatie in De Hoogstraat wil de afdeling voor mensen met een CVA een voorlichtingsfilm maken. Patiënten (en partners/familie) kunnen zich hiermee voorbereiden op de volgende stap.


Doneer nu!

U kunt het Vriendenfonds digitaal steunen via deze website. U kunt uw bijdrage ook overmaken naar rekeningnummer NL27 TRIO 077 644 9729, t.n.v. Stichting De Hoogstraat Vriendenfonds te Utrecht (KvK: 4118749), eventueel onder vermelding van het gewenste doel (kies een doel).
 

Contact

Heeft u suggesties of vragen? Neem contact met ons op via 030 256 1549 (Fondsenwerver/Karin den Balvert) of mail naar: vrienden@dehoogstraat.nl

ANBI: Beide fondsen dragen bij aan het algemeen nut (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit  betekent dat uw gift, donatie of schenking aftrekbaar is van de inkomstenbelasting.  

Het fonds moet aan wettelijke verplichtingen voldoen. De algemene gegevens en de financiële verantwoording van het fonds kunt u op deze pagina downloaden (rechts onderaan).


 

laatste nieuws

Symposium: Thuis in dwarslaesiezorg

22-08-2017

Op dinsdag 3 oktober 2017 organiseert De Hoogstraat Revalidatie het symposium Thuis in dwarslaesiezorg. [...] » Lees verder

Publicatie: Overbelasting bij mantelzorgers van mensen met ALS

Publicatie: Overbelasting bij mantelzorgers van mensen met ALS

17-08-2017

Mantelzorgers van mensen met Amyotrofische Laterale Sclerose ervaren tijdens de ziekte van de patiënt steeds meer gevoelens van overbelasting. [...] » Lees verder

Summerschool in De Hoogstraat

Summerschool in De Hoogstraat

26-07-2017

Op de jeugdafdeling is school een belangrijk onderdeel van het revalidatieprogramma voor revalidanten die klinisch en poliklinisch revalideren. Net als in het reguliere onderwijs heeft de school een zomervakantie. Omdat het revalidatieprogramma wel doorloopt en er tijdens het onderwijs belangrijke doelen behaald worden, zoals bijvoorbeeld plannen en concentreren organiseert De Hoogstraat een Summerschool. [...] » Lees verder

Reportage NPO Radio 1

Reportage NPO Radio 1

04-07-2017

Naar aanleiding van het proefschrift van Michiel Claessen werd er bij Nieuws en Co een reportage uitgezonden over verdwalen na een beroerte. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 25-08-2017

  NL-se Loterij Sport Tour @ EK Hockey A'dam: dag vol inspiratie voor mensen met een handicap

  » Lees meer
 • 02-09-2017

  Open Dag: Vereniging Gehandicapte Wintersporters (VGW), Skiclub Wolfskamer, Huizen

  11:00-15:00
  » Lees meer
 • 03-09-2017

  Kom zeilen en laat je handicap achter op de steiger! JCI 't Sticht, Kortenhoef

  12:00-17:00
  » Lees meer
 • 15-09-2017

  NL-se Loterij Sport Tour @ Grand Final Triathlon R'dam: een dag vol inspiratie voor mensen met een handicap

  09:00-12:30
  » Lees meer
 • 16-09-2017

  Dag van de aangepaste sport, Icoon, Amersfoort

  10:00-14:00
  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief