De Hoogstraat
 

De Hoogstraat Vriendenfonds

 

Het Vriendenfonds heeft ten doel behulpzaam te zijn bij het realiseren van de doelstellingen van De Hoogstraat Revalidatie. Het Vriendenfonds biedt financiële ondersteuning bij o.a. de inrichting van speel/buitenruimtes, het organiseren van watersportdagen en maatschappelijke activiteiten. Het fonds kent geen winstoogmerk.


De Hoogstraat Vriendenfonds biedt nu haar hulp aan bij:
 

Muziek

Een belangrijke therapievorm binnen De Hoogstraat Revalidatie is Muziek. Het (weer) leren praten en zingen, het kunnen volgen van temp, het luisteren naar muziek en het (weer) leren bespelen van een eigen of nieuw muziekinstrument zijn voorbeelden van revalidatiedoelen die gesteld worden. Niet altijd hebben mensen (met een beperking) de middelen om ook na de revalidatie verder te kunnen met muziek. Voorbeelden zijn de aanschaf van een eigen instrument of het nog kunnen volgen van een aantal muziek – of zanglessen. Het Vriendenfonds wil deze mensen ondersteunen met het project Muziek.
 

Buitenruimte afdeling NAH

Er ligt al een lange tijd een wens om het huidige kale dakterras - aangrenzend aan de afdeling - te voorzien van frisse groene planten en bomen met daarbij een mooie houten tafel en stoelen. Het dakterras bevindt zich aan de zonzijde van het gebouw, een tarp of grote parasol is daarom ook gewenst. Het plan voor realisatie ligt klaar.
 

Watersportdag(en)

Elk jaar organiseert De Hoogstraat Sport voor revalidanten uit het revalidatiecentrum watersportdagen naar het watersporteiland Robinson Crusoe in Loosdrecht. Revalidanten kunnen o.a. kennismaken met (aangepast) zeilen, kanovaren en suppen (standup paddle).
  

App voor kinderen

In Nederland gaan ruim 100.000 kinderen en jongeren naar speciaal onderwijs. De meeste kinderen uit het speciaal onderwijs en regulier onderwijs gaan weinig met elkaar om. Daar willen we verandering in brengen. Ieder jaar organiseert de mytylschool Ariane d' Ranitz een jaarlijkse Stick Together dag waarbij kinderen uit verschillende scholen ontmoeten. Veel kinderen willen na deze sportieve dag met elkaar in contact blijven. De organisatie wil hiervoor een app laten bouwen.
 

Voorlichtingsfilm CVA

Om patiënten in het ziekenhuis voor te bereiden op revalidatie in De Hoogstraat wil de afdeling voor mensen met een CVA een voorlichtingsfilm maken. Patiënten (en partners/familie) kunnen zich hiermee voorbereiden op de volgende stap.


Doneer nu!

U kunt het Vriendenfonds digitaal steunen via deze website. U kunt uw bijdrage ook overmaken naar rekeningnummer NL27 TRIO 077 644 9729, t.n.v. Stichting De Hoogstraat Vriendenfonds te Utrecht (KvK: 4118749), eventueel onder vermelding van het gewenste doel (kies een doel).
 

Contact

Heeft u suggesties of vragen? Neem contact met ons op via 030 256 1549 (Fondsenwerver/Karin den Balvert) of mail naar: vrienden@dehoogstraat.nl

ANBI: Beide fondsen dragen bij aan het algemeen nut (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit  betekent dat uw gift, donatie of schenking aftrekbaar is van de inkomstenbelasting.  

Het fonds moet aan wettelijke verplichtingen voldoen. De algemene gegevens en de financiële verantwoording van het fonds kunt u op deze pagina downloaden (rechts onderaan).


 

laatste nieuws

Hoe en waar kan een revalidant het beste leren?

Hoe en waar kan een revalidant het beste leren?

11-10-2017

De afdeling neurorevalidatie van De Hoogstraat Revalidatie wil revalidanten een optimale leeromgeving bieden om intensief en ‘op maat’ te oefenen op een manier die aansluit bij hun eigen leven. De Hoogstraat heeft onderzocht in hoeverre dat nu het geval is.
  [...] » Lees verder

Kijktip! | RTV Utrecht 10 oktober

Kijktip! | RTV Utrecht 10 oktober

10-10-2017

Onlangs maakte RTV Utrecht opnames in De Hoogstraat voor het programma ‘Westbroek’. Vandaag is de uitzending vanaf 07.05 uur op RTV Utrecht te bekijken. Elk half uur wordt deze herhaald. U kunt de aflevering achteraf terugkijken op www.rtvutrecht.nl.    [...] » Lees verder

BLOG Brainwave: Melk en meer: over behoeften in de zorg

BLOG Brainwave: Melk en meer: over behoeften in de zorg

03-10-2017

Psycholoog en onderzoeker Maarten Fischer schrijft over autonomie, competentie en verbondenheid. [...] » Lees verder

Bijeenkomst huisartsen regio Utrecht

Bijeenkomst huisartsen regio Utrecht

03-10-2017

Afgelopen donderdag, 28 september, ging De Hoogstraat in dialoog met een groep huisartsen uit de regio Utrecht. Na een rondleiding op de Rembrandtkade werd nader kennis gemaakt en werd de informatiebehoefte in kaart gebracht. De vraag die centraal stond was: “In welke gevallen kan ik mijn patiënt doorverwijzen naar De Hoogstraat?”.  [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 21-10-2017

  Ready to Sport: 20 jr of jonger? Lichamelijk beperkt? Ervaar verschillende sporten in Utrecht

  10:30-14:00
  » Lees meer
 • 22-11-2017

  Symposium maatwerk WMO

  13:15-17:00, De Hoogstraat Revalidatie, Rembrandtkade 10 in Utrecht
  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief