De Hoogstraat
Steun ons!
 

De Hoogstraat Vriendenfonds

 

Het Vriendenfonds heeft ten doel behulpzaam te zijn bij het realiseren van de doelstellingen van De Hoogstraat Revalidatie. Het Vriendenfonds biedt financiële ondersteuning bij o.a. de inrichting van speel/buitenruimtes, het organiseren van watersportdagen en maatschappelijke activiteiten. Het fonds kent geen winstoogmerk.


De Hoogstraat Vriendenfonds biedt nu haar hulp aan bij:


Steun de Hoogstraat Highlanders de berg op

Op donderdag 14 juni 2018 strijdt het team van De Hoogstraat Highlanders voor de zesde keer voor de Handbike cup in Oostenrijk.  Op armkracht en met een flinke dosis wilskracht bedwingen zes sporters in een handbike de berg met maar één doel voor ogen: de top! Het gaat hierbij om ambitie, het hoogst haalbare doel, uithoudingsvermogen, vechtlust, samenwerken, tactiek en techniek. Het strijdtoneel is de 20 kilometer lange klim naar de Kaunertaler Gletscher in Oostenrijk.
 
Het team van de Hoogstraat Highlanders bestaat uit zes sporters, zes (fiets)begeleiders en twee organisatoren. Verschillende regelzaken worden door het team zelf opgepakt. Maar nodig zijn extra financiële middelen, dit om met name het vervoer naar Oostenrijk en het verblijf te kunnen bekostigen. Het team is samen één week in Oostenrijk. Helpt u mee ze op weg naar de top?

 
Nodig is € 10.000,- 
Behaald tot nu toe: €2.555,-

 

Oefenapp Andy, brengt kinderen met hersenletsel in beweging

Andy is een robot die door een ongeluk een deuk in zijn hoofd heeft opgelopen. Hierdoor beweegt hij niet zoals hij wil en is hij vergeten hoe alles precies werkt. Taken in en om het huis kan hij niet allemaal meer zelf doen en daardoor is zijn huis en tuin een beetje een rommeltje geworden. Hij heeft een hond genaamd Woof die hem gedeeltelijk kan helpen, maar het wordt in het spel al snel duidelijk dat Andy echt moet oefenen om de taken weer op te pakken.
 
In Nederland wordt naar schatting jaarlijks bij 19.000 kinderen en jongeren in de leeftijd tot 24 jaar de diagnose hersenletsel gesteld. Kinderen en jongeren die hersenletsel oplopen moeten veel oefenen, tijdens maar ook na de klinische revalidatie. Samen met verschillende partners werkt De Hoogstraat Revalidatie aan de bouw van de oefenapp voor kinderen met hersenletsel. Doel van de app is dat kinderen – na/naast therapietijd - worden uitgedaagd om intensiever te oefenen, waardoor uiteindelijk kinderen sneller herstellen en weer eerder mee kunnen doen!
 
Op dit moment wordt de DEMO versie met vijf oefeningen getest. Het enthousiasme onder de kinderen is groot. Om het aantal oefeningen te vergroten (een keuze kunnen maken uit meer dan 70 oefeningen) en om de oefenapp daadwerkelijk te kunnen lanceren is uw hulp nodig.
 

Nodig is € 78.116,- 
Behaald tot nu toe: € 16.916,-

 
De oefenapp is voorgedragen voor de Johanna Kinderfonds prijs 2018. De bekendmaking van de prijs vindt plaatst op vrijdag 9 maart 2018 tijdens het jaarlijkse gala van het fonds. De waarde van de prijs is € 50.000,-
 

Watersportdag(en)

Elk jaar organiseert De Hoogstraat Sport voor revalidanten uit het revalidatiecentrum watersportdagen naar het watersporteiland Robinson Crusoe in Loosdrecht. Revalidanten kunnen o.a. kennismaken met (aangepast) zeilen, kanovaren en suppen (standup paddle).


Doneer nu!

U kunt het Vriendenfonds digitaal steunen via deze website. U kunt uw bijdrage ook overmaken naar rekeningnummer NL27 TRIO 077 644 9729, t.n.v. Stichting De Hoogstraat Vriendenfonds te Utrecht (KvK: 4118749), eventueel onder vermelding van het gewenste doel (kies een doel).
 

Contact

Heeft u suggesties of vragen? Neem contact met ons op via 030 256 1549 (Fondsenwerver/Karin den Balvert) of mail naar: vrienden@dehoogstraat.nl

ANBI: Beide fondsen dragen bij aan het algemeen nut (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit  betekent dat uw gift, donatie of schenking aftrekbaar is van de inkomstenbelasting.  

Het fonds moet aan wettelijke verplichtingen voldoen. De algemene gegevens en de financiële verantwoording van het fonds kunt u op deze pagina downloaden (rechts onderaan).


 

laatste nieuws

Ochtendtherapie en het gebruik van de hololens: nieuw nummer Revalidatie Magazine

Ochtendtherapie en het gebruik van de hololens: nieuw nummer Revalidatie Magazine

21-03-2018

Het vernieuwde online magazine van Revalidatie Nederland biedt ieder kwartaal nieuws over de medisch specialistische revalidatie. In deze editie leest u hoe de ochtendtherapie bij De Hoogstraat zelfzorg stimuleert. Op blote voeten naar de douche, eerst aankleden of juist in je badjas gaan ontbijten: alles is therapie. Verder vertelt Hoogstraat-bewegingswetenschapper Joep Janssen in deze editie hoe de hololens nu gebruikt wordt als therapie bij kinderen en jongeren met hersenletsel. [...] » Lees verder

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

19-03-2018

In de bittere kou zette René van Gils op zondag 18 maart een topprestatie neer. Samen met een aantal vrienden liep hij de halve marathon van Utrecht Science Park Marathon. Hij was extra gemotiveerd deze uit te lopen omdat hij rende voor een goed doel, namelijk De Hoogstraat Revalidatie. [...] » Lees verder

Promotie Maremka Zwinkels

Promotie Maremka Zwinkels

15-03-2018

Op 12 april zal Maremka Zwinkels haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

08-03-2018

Werk je als verpleegkundige of verzorgende met mensen met een CVA? Dan kan je tijdens de geaccrediteerde scholing je kennis vergroten over neurorevalidatie. De Hoogstraat Revalidatie organiseert een vierdaagse ketenbrede scholing waar verschillende onderwerpen aan bod komen.
  [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 24-03-2018

  Informatieve contactdag voor mensen met een hoge dwarslaesie

  11:00-16:30
  » Lees meer
 • 14-04-2018

  Para Snow Day, maak kennis met paraskien en -snowboarden, Zoetermeer

  09:30-17:30
  » Lees meer
 • 14-04-2018

  Paralympische Talentherkenningsmiddag, NOC*NSF, Papendal, Arnhem (12-35jr)

  14:00-17:00
  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief