De Hoogstraat
Steun ons!
 
Plan dakterras kind en jeugd wint prijs Ronald McDonald Kinderfonds Plan dakterras kind en jeugd wint prijs Ronald McDonald Kinderfonds

Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum stelt het Ronald McDonald Kinderfonds dit jaar 30 zogenaamde ‘jubileumbudgetten’ van €20.000,- ter beschikking.

Doel is om nóg meer gezinnen met zieke kinderen te ondersteunen. Ruim 300 zorgprofessionals uit het hele land kwamen op 26 november bij elkaar in Amersfoort tijdens het speciale jubileumsymposium 'Zorg voor ouder en kind'. Tijdens dit symposium werden de winnaars bekend gemaakt en De Hoogstraat bleek één van de gelukkigen.

De toezegging van het jubileumbudget komt geheel ten goede aan het goede doel: het realiseren van het dakterras voor kinderen en jeugd. Het nieuwe dakterras bestaat straks uit twee delen: een plek waar je kunt ontspannen (ontspanningsruimte) en een plek waar je kunt spelen (speelruimte). Het budget wordt specifiek ingezet voor de ontspanningsruimte, waar onze oudere kinderen (10 t/m 16 jaar) kunnen ‘chillen’ en elkaar en hun vrienden na therapie of in de avonduren kunnen ontmoeten en waar ouders (en familie) elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar in gesprek kunnen raken en zorgen kunnen delen. Ons streven is dat het dakterras in het voorjaar van 2016 in gebruik kan worden genomen.

De motivatie van het Ronald McDonald Kinderfonds voor deze bijzondere actie is: ‘Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. Daarom krijgen ziekenhuizen of zorginstellingen met een kinderafdeling de kans de impact van een opname of behandeling voor zieke kinderen en hun gezinnen op een positieve manier te beïnvloeden.' De Hoogstraat is enorm blij met deze welkome en eervolle ondersteuning, vooral voor de kinderen, jongeren en ouders die straks van het dakterras gaan genieten!

Meer informatie over het jubileumsymposium van het Ronald McDonald Kinderfonds
Meer informatie over onderzoek van kenniscentrum op gebied van gezinsgerichte zorg


laatste nieuws

Ochtendtherapie en het gebruik van de hololens: nieuw nummer Revalidatie Magazine

Ochtendtherapie en het gebruik van de hololens: nieuw nummer Revalidatie Magazine

21-03-2018

Het vernieuwde online magazine van Revalidatie Nederland biedt ieder kwartaal nieuws over de medisch specialistische revalidatie. In deze editie leest u hoe de ochtendtherapie bij De Hoogstraat zelfzorg stimuleert. Op blote voeten naar de douche, eerst aankleden of juist in je badjas gaan ontbijten: alles is therapie. Verder vertelt Hoogstraat-bewegingswetenschapper Joep Janssen in deze editie hoe de hololens nu gebruikt wordt als therapie bij kinderen en jongeren met hersenletsel. [...] » Lees verder

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

19-03-2018

In de bittere kou zette René van Gils op zondag 18 maart een topprestatie neer. Samen met een aantal vrienden liep hij de halve marathon van Utrecht Science Park Marathon. Hij was extra gemotiveerd deze uit te lopen omdat hij rende voor een goed doel, namelijk De Hoogstraat Revalidatie. [...] » Lees verder

Promotie Maremka Zwinkels

Promotie Maremka Zwinkels

15-03-2018

Op 12 april zal Maremka Zwinkels haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

08-03-2018

Werk je als verpleegkundige of verzorgende met mensen met een CVA? Dan kan je tijdens de geaccrediteerde scholing je kennis vergroten over neurorevalidatie. De Hoogstraat Revalidatie organiseert een vierdaagse ketenbrede scholing waar verschillende onderwerpen aan bod komen.
  [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 24-03-2018

  Informatieve contactdag voor mensen met een hoge dwarslaesie

  11:00-16:30
  » Lees meer
 • 14-04-2018

  Para Snow Day, maak kennis met paraskien en -snowboarden, Zoetermeer

  09:30-17:30
  » Lees meer
 • 14-04-2018

  Paralympische Talentherkenningsmiddag, NOC*NSF, Papendal, Arnhem (12-35jr)

  14:00-17:00
  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief