De Hoogstraat
Steun ons!
 
Nieuwe publicatie in internationaal tijdschrift Child: Care, Health and Development Nieuwe publicatie in internationaal tijdschrift Child: Care, Health and Development

Welke aspecten van zorg zijn voor ouders belangrijk?

Vanuit het Kenniscentrum is een nieuw onderzoek gepubliceerd in het internationale tijdschrift Child: Care, Health and Development. Michelle Terwiel heeft een jaar lang als vrijwilliger gewerkt aan dit onderzoek.

Hoewel de zorg in de kinderrevalidatie al jaren steeds meer gezinsgericht wordt, wisten we nog steeds niet goed welke aspecten hiervan voor ouders belangrijk zijn. Daarom hebben we bij 175 ouders die meededen in de projecten PERRIN en LEARN-2-MOVE 2-3 door middel van vragenlijsten gekeken welke aspecten in de zorg zij belangrijk vinden.

Er zijn veel verschillen tussen ouders, maar de meeste ouders vinden het erg belangrijk om specifieke informatie over hun kind te krijgen. Daarnaast vinden zij het belangrijk dat ze als gelijkwaardig benaderd worden door de arts, en geholpen worden om zelf keuzes te kunnen maken.

De grootste verschillen tussen ouders gaan over het krijgen van algemene informatie. Sommige ouders vinden dit erg belangrijk, maar sommigen ook minder. Deze spreiding was niet goed te verklaren door een aantal ouder- en kindkarakteristieken.

De conclusie van dit onderzoek is dat het erg belangrijk is om de zorg aan te laten sluiten aan de behoefte van ouders en kinderen, omdat elke ouder verschillende aspecten van zorg belangrijk vindt.

Terwiel M, Alsem MW, Siebes RC, Bieleman K, Verhoef M, Ketelaar M. Family-centred service: differences in what parents of children with cerebral palsy rate important. Child Care Health Dev. 2017 Mar 22. 

 


laatste nieuws

Revalidatie bij chronische pijn en vermoeidheid en de ALS app voor naasten: nieuw nummer Revalidatie Magazine

Revalidatie bij chronische pijn en vermoeidheid en de ALS app voor naasten: nieuw nummer Revalidatie Magazine

20-06-2018

Het vernieuwde online magazine van Revalidatie Nederland biedt ieder kwartaal nieuws over de medisch specialistische revalidatie. [...] » Lees verder

De Hoogstraat Highlanders finishen allemaal bij de HandbikeBattle

De Hoogstraat Highlanders finishen allemaal bij de HandbikeBattle

19-06-2018

Nu we weer allemaal veilig thuis zijn kunnen we terugkijken op een fantastische week! Alle handbikers van De Hoogstraat Highlanders hebben de berg bedwongen op zijn/haar eigen manier. [...] » Lees verder

Promotie Mattijs Alsem

Promotie Mattijs Alsem

13-06-2018

Op dinsdag 10 juli zal Mattijs Alsem zijn proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

De HandbikeBattle bijna van start!

De HandbikeBattle bijna van start!

12-06-2018

Gisteren zijn we allemaal na een lange reis veilig aangekomen in Oostenrijk. Vandaag de eerste kennismaking met 'de berg'. Wel even slikken, want dat is toch best pittig! [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 30-06-2018

  Clinic Handbiken 'Trappen met je handen', Wilhelminapark, Utrecht

  13:30-14:30
  » Lees meer
 • 10-07-2018

  Clinic Zitvolleybal, Stadsplateau, bovenaan de trappen, voor ingang Stadskantoor Utrecht

  16:00-18:00
 • 25-08-2018

  Sponsor Team Triathlon 2018, Veenendaal

  » Lees meer
 • 06-10-2018

  Special Obstacle Run, Down Under Recreatie, Nieuwegein

  13:00-18:00
  » Lees meer
 • 22-11-2018

  NVDG Basiscursus Dwarslaesie

  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief