De Hoogstraat
Steun ons!
 
Nieuwe publicatie in internationaal tijdschrift Child: Care, Health and Development Nieuwe publicatie in internationaal tijdschrift Child: Care, Health and Development

Welke aspecten van zorg zijn voor ouders belangrijk?

Vanuit het Kenniscentrum is een nieuw onderzoek gepubliceerd in het internationale tijdschrift Child: Care, Health and Development. Michelle Terwiel heeft een jaar lang als vrijwilliger gewerkt aan dit onderzoek.

Hoewel de zorg in de kinderrevalidatie al jaren steeds meer gezinsgericht wordt, wisten we nog steeds niet goed welke aspecten hiervan voor ouders belangrijk zijn. Daarom hebben we bij 175 ouders die meededen in de projecten PERRIN en LEARN-2-MOVE 2-3 door middel van vragenlijsten gekeken welke aspecten in de zorg zij belangrijk vinden.

Er zijn veel verschillen tussen ouders, maar de meeste ouders vinden het erg belangrijk om specifieke informatie over hun kind te krijgen. Daarnaast vinden zij het belangrijk dat ze als gelijkwaardig benaderd worden door de arts, en geholpen worden om zelf keuzes te kunnen maken.

De grootste verschillen tussen ouders gaan over het krijgen van algemene informatie. Sommige ouders vinden dit erg belangrijk, maar sommigen ook minder. Deze spreiding was niet goed te verklaren door een aantal ouder- en kindkarakteristieken.

De conclusie van dit onderzoek is dat het erg belangrijk is om de zorg aan te laten sluiten aan de behoefte van ouders en kinderen, omdat elke ouder verschillende aspecten van zorg belangrijk vindt.

Terwiel M, Alsem MW, Siebes RC, Bieleman K, Verhoef M, Ketelaar M. Family-centred service: differences in what parents of children with cerebral palsy rate important. Child Care Health Dev. 2017 Mar 22. 

 


laatste nieuws

Promotie Maremka Zwinkels

Promotie Maremka Zwinkels

15-03-2018

Op 12 april zal Maremka Zwinkels haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

08-03-2018

Werk je als verpleegkundige of verzorgende met mensen met een CVA? Dan kan je tijdens de geaccrediteerde scholing je kennis vergroten over neurorevalidatie. De Hoogstraat Revalidatie organiseert een vierdaagse ketenbrede scholing waar verschillende onderwerpen aan bod komen.
  [...] » Lees verder

Antwoord op vragen omtrent NAH | Informatiemarkt 26 maart

Antwoord op vragen omtrent NAH | Informatiemarkt 26 maart

06-03-2018

Wanneer u niet- aangeboren hersenletsel heeft, kunnen er bij u en uw naasten vragen ontstaan over bijvoorbeeld wonen, werken en mantelzorg. Tijdens de informatiemarkt op maandag 26 maart kunt u kennismaken met verschillende organisaties die u kunnen helpen bij deze vragen. U bent van harte welkom om 19.00 in De Hoogstraat Revalidatie.
  [...] » Lees verder

BLOG Brainwave: Samenwerken in klinische netwerken is de toekomst!

BLOG Brainwave: Samenwerken in klinische netwerken is de toekomst!

01-03-2018

Revalidatiearts Janneke Stolwijk-Swüste over de stroom van nieuwe kennis en bijblijven [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 17-03-2018

  Aangepaste Sportdag De Ronde Venen, Wilnis

  10:00-13:00
  » Lees meer
 • 24-03-2018

  Informatieve contactdag voor mensen met een hoge dwarslaesie

  11:00-16:30
  » Lees meer
 • 14-04-2018

  Paralympische Talentherkenningsmiddag, NOC*NSF, Papendal, Arnhem (12-35jr)

  14:00-17:00
  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief