De Hoogstraat
Steun ons!
 
Nieuw: expertisegebied revalidatieverpleegkundige omschreven door V&VN Nieuw: expertisegebied revalidatieverpleegkundige omschreven door V&VN

... en gepresenteerd tijdens een symposium van V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland).

Dit symposium had als titel De revalidatieverpleegkundige als behandelaar en werd georganiseerd door de werkgroep Revalidatie van V&VN Neuro & Revalidatie. De beschrijving van het expertisegebied omvat - naast algemene informatie over het vakgebied verpleegkundige - de aanvullende, specifieke kennis en vaardigheden die een gespecialiseerde verpleegkundige nodig heeft bij het werken in de revalidatiezorg. Eerder verscheen al de omschrijving van het expertisegebied neuroverpleegkundige en daar is nu als tweede het expertisegebied revalidatieverpleegkundige bij gekomen. Collega’s van De Hoogstraat hebben tijdens een rondetafelgesprek met verpleging een bijdrage geleverd aan het schrijven van dit document. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan Jannie Riteco, directeur Revalidatie Nederland, en Jos Buijs, voorzitter Raad van Bestuur Reade.

Revalidatieverpleegkunde: een vak apart
Het is van belang om dit vakgebied goed te omschrijven, want revalideren is een vak apart. Als verpleegkundige ben je bezig met verpleegkundige (zorg)taken, maar je bent tegelijk ook coach van de revalidant. Je coacht de revalidant naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid binnen de maatschappij. Eigen regie van de revalidant is daarbij erg belangrijk. Dit vergt een specifieke houding van de verpleegkundige ten opzichte van de revalidant.

Revalidatieverpleegkundige als behandelaar
De revalidatieverpleegkundige is een gelijkwaardig lid van het interdisciplinair behandelteam. Het delen en uitwisselen van informatie met de revalidant, zijn naasten en de samenwerkingspartners, en de afstemming en coördinatie binnen het interdisciplinaire team, zijn belangrijke voorwaarden om het zorgproces optimaal te laten verlopen. Dit is een belangrijk onderdeel van het takenpakket van de revalidatieverpleegkundige.

Lees de beschrijving van het expertisegebied revalidatieverpleegkundige


laatste nieuws

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

19-03-2018

In de bittere kou zette René van Gils op zondag 18 maart een topprestatie neer. Samen met een aantal vrienden liep hij de halve marathon van Utrecht Science Park Marathon. Hij was extra gemotiveerd deze uit te lopen omdat hij rende voor een goed doel, namelijk De Hoogstraat Revalidatie. [...] » Lees verder

Promotie Maremka Zwinkels

Promotie Maremka Zwinkels

15-03-2018

Op 12 april zal Maremka Zwinkels haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

08-03-2018

Werk je als verpleegkundige of verzorgende met mensen met een CVA? Dan kan je tijdens de geaccrediteerde scholing je kennis vergroten over neurorevalidatie. De Hoogstraat Revalidatie organiseert een vierdaagse ketenbrede scholing waar verschillende onderwerpen aan bod komen.
  [...] » Lees verder

Antwoord op vragen omtrent NAH | Informatiemarkt 26 maart

Antwoord op vragen omtrent NAH | Informatiemarkt 26 maart

06-03-2018

Wanneer u niet- aangeboren hersenletsel heeft, kunnen er bij u en uw naasten vragen ontstaan over bijvoorbeeld wonen, werken en mantelzorg. Tijdens de informatiemarkt op maandag 26 maart kunt u kennismaken met verschillende organisaties die u kunnen helpen bij deze vragen. U bent van harte welkom om 19.00 in De Hoogstraat Revalidatie.
  [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 24-03-2018

  Informatieve contactdag voor mensen met een hoge dwarslaesie

  11:00-16:30
  » Lees meer
 • 14-04-2018

  Paralympische Talentherkenningsmiddag, NOC*NSF, Papendal, Arnhem (12-35jr)

  14:00-17:00
  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief