De Hoogstraat
Steun ons!
 
Mooie wisselwerking tussen zorg en onderzoek Mooie wisselwerking tussen zorg en onderzoek

 

Vanuit het kenniscentrum onderzocht stagiaire - en inmiddels afgestudeerd neuropsychologe - Lauriane Spreij de geheugengroep, een vorm van groepsbehandeling binnen de cognitieve revalidatie van De Hoogstraat. Zij deed dit in samenwerking met Anja Eijsackers (vakgroep Psychologie) en Tanja Nijboer (Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht). Doel van dit onderzoek (en een aantal andere onderzoeken) is om nog beter aan te sluiten bij de bestaande richtlijnen voor cognitieve revalidatie. Het onderzoek van Lauriane omvatte 3 hoofdlijnen:
- Het vergelijken van de huidige geheugengroep met de landelijke richtlijnen.
- De haalbaarheid van het toevoegen van formele tests en vragenlijsten met betrekking tot geheugen.
- De uitkomsten van het recent gepubliceerde review-artikel over innovatieve behandelmethoden voor geheugenstoornissen en -klachten.

De presentatie van Lauriane werd gevolgd door een prachtige brainstormsessie waarin concrete suggesties naar voren kwamen om de groep verder te verbeteren door o.a. betere evaluaties, beter aansluiten bij de context van de revalidant en nog beter betrekken van familie tijdens en na de klinische revalidatie. Het was een heel inspirerende sessie en de wisselingwerking tussen vragen uit de zorg en onderzoeksmogelijkheden uit het kenniscentrum werd door allen als bijzonder prettig ervaren. Lees het artikel.


laatste nieuws

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

19-03-2018

In de bittere kou zette René van Gils op zondag 18 maart een topprestatie neer. Samen met een aantal vrienden liep hij de halve marathon van Utrecht Science Park Marathon. Hij was extra gemotiveerd deze uit te lopen omdat hij rende voor een goed doel, namelijk De Hoogstraat Revalidatie. [...] » Lees verder

Promotie Maremka Zwinkels

Promotie Maremka Zwinkels

15-03-2018

Op 12 april zal Maremka Zwinkels haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

08-03-2018

Werk je als verpleegkundige of verzorgende met mensen met een CVA? Dan kan je tijdens de geaccrediteerde scholing je kennis vergroten over neurorevalidatie. De Hoogstraat Revalidatie organiseert een vierdaagse ketenbrede scholing waar verschillende onderwerpen aan bod komen.
  [...] » Lees verder

Antwoord op vragen omtrent NAH | Informatiemarkt 26 maart

Antwoord op vragen omtrent NAH | Informatiemarkt 26 maart

06-03-2018

Wanneer u niet- aangeboren hersenletsel heeft, kunnen er bij u en uw naasten vragen ontstaan over bijvoorbeeld wonen, werken en mantelzorg. Tijdens de informatiemarkt op maandag 26 maart kunt u kennismaken met verschillende organisaties die u kunnen helpen bij deze vragen. U bent van harte welkom om 19.00 in De Hoogstraat Revalidatie.
  [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 24-03-2018

  Informatieve contactdag voor mensen met een hoge dwarslaesie

  11:00-16:30
  » Lees meer
 • 14-04-2018

  Paralympische Talentherkenningsmiddag, NOC*NSF, Papendal, Arnhem (12-35jr)

  14:00-17:00
  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief