De Hoogstraat
Steun ons!
 
Lancering e-cursussen ALS Lancering e-cursussen ALS

 

Vrijdag 26 juni was het ALS symposium ter gelegenheid van de lancering van 3 e-cursussen over ALS. Dit symposium vond plaats bij het UMC Utrecht. Er waren 180 deelnemers vanuit de verschillende ALS teams.

Er zijn in Nederland meer dan 40 ALS behandelteams in revalidatiecentra en in de Universitair Medische Centra. Deze teams leveren multidisciplinaire zorg om mensen met ALS zo goed mogelijk te begeleiden en de symptomen van ALS te behandelen. Deze teams worden aangestuurd door de revalidatiearts en bestaan verder uit o.a. fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten, diëtisten, maatschappelijk werkers en psychologen. De ontwikkelde e-cursussen zijn bedoeld voor deze (para)medici en voor eerstelijns behandelaars en thuiszorgmedewerkers. Naast een introductie e-cursus ALS zijn er de e-cursussen  “Verslikken bij ALS” en “Herkennen van irreële percepties, emotionele ontregeling of cognitieve of gedragsveranderingen bij patiënten met ALS”.

Esther Kruitwagen was dagvoorzitter. De middag was gevuld met gastsprekers die hun nieuwe onderzoeken en ontwikkelingen deelden met de toehoorders. De zaal dacht enthousiast mee, er was veel vraag en aanbod naar betere samenwerking en afstemming met het ALS centrum. Neuroloog Leonard van de Berg sprak over de stand van zaken rond de onderzoeken, de toekomst en hoe bijvoorbeeld door e-health afstemming en communicatie rond de patiënt beter zou kunnen verlopen.

Een goede middag dus waar veel enthousiasme vanuit de teams te bemerken was. ALS centrum Nederland organiseert jaarlijks een congres of symposium om de samenwerking met en tussen de ALS behandelteams te faciliteren.

Meer informatie


laatste nieuws

Ochtendtherapie en het gebruik van de hololens: nieuw nummer Revalidatie Magazine

Ochtendtherapie en het gebruik van de hololens: nieuw nummer Revalidatie Magazine

21-03-2018

Het vernieuwde online magazine van Revalidatie Nederland biedt ieder kwartaal nieuws over de medisch specialistische revalidatie. In deze editie leest u hoe de ochtendtherapie bij De Hoogstraat zelfzorg stimuleert. Op blote voeten naar de douche, eerst aankleden of juist in je badjas gaan ontbijten: alles is therapie. Verder vertelt Hoogstraat-bewegingswetenschapper Joep Janssen in deze editie hoe de hololens nu gebruikt wordt als therapie bij kinderen en jongeren met hersenletsel. [...] » Lees verder

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

19-03-2018

In de bittere kou zette René van Gils op zondag 18 maart een topprestatie neer. Samen met een aantal vrienden liep hij de halve marathon van Utrecht Science Park Marathon. Hij was extra gemotiveerd deze uit te lopen omdat hij rende voor een goed doel, namelijk De Hoogstraat Revalidatie. [...] » Lees verder

Promotie Maremka Zwinkels

Promotie Maremka Zwinkels

15-03-2018

Op 12 april zal Maremka Zwinkels haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

08-03-2018

Werk je als verpleegkundige of verzorgende met mensen met een CVA? Dan kan je tijdens de geaccrediteerde scholing je kennis vergroten over neurorevalidatie. De Hoogstraat Revalidatie organiseert een vierdaagse ketenbrede scholing waar verschillende onderwerpen aan bod komen.
  [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 24-03-2018

  Informatieve contactdag voor mensen met een hoge dwarslaesie

  11:00-16:30
  » Lees meer
 • 14-04-2018

  Paralympische Talentherkenningsmiddag, NOC*NSF, Papendal, Arnhem (12-35jr)

  14:00-17:00
  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief