De Hoogstraat
Steun ons!
 
Drie toonaangevende partijen in revalidatie bundelen krachten Drie toonaangevende partijen in revalidatie bundelen krachten

Het Centrum voor Revalidatie van het UMC Groningen, Rijndam Revalidatie en De Hoogstraat gaan intensief samenwerken met als doel de revalidatiegeneeskundige zorg sneller te verbeteren en voortdurend te vernieuwen.

Door de krachten te bundelen wordt het eenvoudiger bij elkaar in de keuken te kijken, kennis en ervaringen uit te wisselen en (ontwikkel)taken te verdelen. Door behandelingen en resultaten te vergelijken zal de onderlinge variatie verminderen waardoor de kwaliteit op alle locaties beter wordt. De focus op ontwikkeling en innovatie maakt de partners van het samenwerkingsverband een interessante werkgever voor talentvolle professionals in het vakgebied.
Het CvR-UMCG, Rijndam en De Hoogstraat opereren in het hart van de Nederlandse revalidatiegeneeskunde. Ieder van hen heeft specialistische kennis die aanvullend is aan die van de anderen. Zij hebben ieder op eigen wijze het wetenschappelijk onderzoek uit de UMC’s succesvol ingebed in de dagelijkse zorg. Nieuwe kennis kan daardoor snel in de praktijk worden ingevoerd.
Ieder van de partners heeft een actieve onderzoeksgroep die zijn eigen academische partners heeft búiten het samenwerkingsverband. Deze wetenschappelijke coalities leveren een essentiële bijdrage aan de wetenschappelijke basis van de revalidatiegeneeskunde, worden daarvoor gekoesterd en vanzelfsprekend voortgezet.
Bestuurders en betrokken hoogleraren zijn ervan overtuigd dat onder meer door de relatief beperkte omvang van de klassieke doelgroepen van de revalidatiegeneeskunde, het schaalvoordeel van duurzame samenwerkingsrelaties nodig is om van goede naar zeer goede zorg te komen. Zij verwachten dat op termijn het samenwerkingsverband wordt uitgebreid met andere revalidatie instellingen met een actieve rol in innovatie en wetenschap.


laatste nieuws

Promotie Maremka Zwinkels

Promotie Maremka Zwinkels

15-03-2018

Op 12 april zal Maremka Zwinkels haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

08-03-2018

Werk je als verpleegkundige of verzorgende met mensen met een CVA? Dan kan je tijdens de geaccrediteerde scholing je kennis vergroten over neurorevalidatie. De Hoogstraat Revalidatie organiseert een vierdaagse ketenbrede scholing waar verschillende onderwerpen aan bod komen.
  [...] » Lees verder

Antwoord op vragen omtrent NAH | Informatiemarkt 26 maart

Antwoord op vragen omtrent NAH | Informatiemarkt 26 maart

06-03-2018

Wanneer u niet- aangeboren hersenletsel heeft, kunnen er bij u en uw naasten vragen ontstaan over bijvoorbeeld wonen, werken en mantelzorg. Tijdens de informatiemarkt op maandag 26 maart kunt u kennismaken met verschillende organisaties die u kunnen helpen bij deze vragen. U bent van harte welkom om 19.00 in De Hoogstraat Revalidatie.
  [...] » Lees verder

BLOG Brainwave: Samenwerken in klinische netwerken is de toekomst!

BLOG Brainwave: Samenwerken in klinische netwerken is de toekomst!

01-03-2018

Revalidatiearts Janneke Stolwijk-Swüste over de stroom van nieuwe kennis en bijblijven [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 24-03-2018

  Informatieve contactdag voor mensen met een hoge dwarslaesie

  11:00-16:30
  » Lees meer
 • 14-04-2018

  Paralympische Talentherkenningsmiddag, NOC*NSF, Papendal, Arnhem (12-35jr)

  14:00-17:00
  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief