De Hoogstraat
Steun ons!
 
Gedeelde zorgen bij gebruikers app Sportdrempelvrij Gedeelde zorgen bij gebruikers app Sportdrempelvrij

Gebruikers van de app Sportdrempelvrij vinden vooral drempels en een gebrek aan  invalideparkeerplaatsen een beperking voor de toegankelijkheid van sportaccommodaties.

Dit blijkt uit de eerste beoordelingen die vanaf deze week op de website zijn te zien. De app Sportdrempelvrij werd in oktober 2015 gelanceerd om mensen met een beperking een overzicht te bieden van de toegankelijkheid van sportaccommodaties. Op sportdrempelvrij.nl worden vanaf nu alle nieuwe beoordelingen van gebruikers van de app in een overzicht van Nederlandse sportaccommodaties opgenomen. Dit overzicht is afkomstig uit de Accommodatie Monitor Sport, een database waarin het Mulier Instituut de in Nederland aanwezige sportaccommodaties registreert.
 
De app Sportdrempelvrij wordt met name door mensen met een motorische beperking gebruikt (70 %) gevolgd door mensen met een visuele beperking (12 %). Met de app zijn hoofdzakelijk sporthallen beoordeeld, gevolgd door sportvelden, fitnessruimten, atletiekbanen en tennisparken. Hoewel de accommodaties gemiddeld met een 7,4 zijn beoordeeld, geven de eerste gebruikers aan dat er te weinig of zelfs geen invalideparkeerplaatsen zijn of dat invalideparkeerplaatsen door de verkeerde doelgroep worden gebruikt. Daarnaast hebben mensen met een beperking last van drempels, die zich bij kleed- en doucheruimten, maar ook bij nooduitgangen bevinden. Verder beperken smalle doorgangen en de afwezigheid van een lift de toegankelijkheid van sportaccommodaties.
 
De app is ontwikkeld door het Mulier Instituut met steun van het Revalidatiefonds en het ministerie van VWS. Heeft u een beperking en wilt u ook een sportaccommodatie op zijn toegankelijkheid beoordelen? Klik hier om de app gratis te downloaden voor Apple en Android.
 
Kijk voor meer informatie over de app op sportdrempelvrij.nl
 
Neem bij vragen contact op met Caroline van Lindert.
 
 


laatste nieuws

Ochtendtherapie en het gebruik van de hololens: nieuw nummer Revalidatie Magazine

Ochtendtherapie en het gebruik van de hololens: nieuw nummer Revalidatie Magazine

21-03-2018

Het vernieuwde online magazine van Revalidatie Nederland biedt ieder kwartaal nieuws over de medisch specialistische revalidatie. In deze editie leest u hoe de ochtendtherapie bij De Hoogstraat zelfzorg stimuleert. Op blote voeten naar de douche, eerst aankleden of juist in je badjas gaan ontbijten: alles is therapie. Verder vertelt Hoogstraat-bewegingswetenschapper Joep Janssen in deze editie hoe de hololens nu gebruikt wordt als therapie bij kinderen en jongeren met hersenletsel. [...] » Lees verder

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

19-03-2018

In de bittere kou zette René van Gils op zondag 18 maart een topprestatie neer. Samen met een aantal vrienden liep hij de halve marathon van Utrecht Science Park Marathon. Hij was extra gemotiveerd deze uit te lopen omdat hij rende voor een goed doel, namelijk De Hoogstraat Revalidatie. [...] » Lees verder

Promotie Maremka Zwinkels

Promotie Maremka Zwinkels

15-03-2018

Op 12 april zal Maremka Zwinkels haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

08-03-2018

Werk je als verpleegkundige of verzorgende met mensen met een CVA? Dan kan je tijdens de geaccrediteerde scholing je kennis vergroten over neurorevalidatie. De Hoogstraat Revalidatie organiseert een vierdaagse ketenbrede scholing waar verschillende onderwerpen aan bod komen.
  [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 24-03-2018

  Informatieve contactdag voor mensen met een hoge dwarslaesie

  11:00-16:30
  » Lees meer
 • 14-04-2018

  Para Snow Day, maak kennis met paraskien en -snowboarden, Zoetermeer

  09:30-17:30
  » Lees meer
 • 14-04-2018

  Paralympische Talentherkenningsmiddag, NOC*NSF, Papendal, Arnhem (12-35jr)

  14:00-17:00
  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief