De Hoogstraat
Steun ons!
 
De Hoogstraat en Mytylschool Ariane de Ranitz ontvangen EKEP Keurmerk De Hoogstraat en Mytylschool Ariane de Ranitz ontvangen EKEP Keurmerk

Onlangs namen het revalidatieteam van De Hoogstraat en het onderwijsteam van Mytylschool Ariane de Ranitz het instapkeurmerk EKEP (één kind/jongere één plan) in ontvangst.

Negen revalidatie-instellingen en scholen ontvingen dit keurmerk tijdens het LOOK (Landelijk Overleg Onderwijs en Kinderrevalidatie) Symposium 2015. Het nieuwe keurmerk staat voor een integrale samenwerking tussen onderwijs, revalidatie en ouders. Martijn Klem, directeur BOSK (vereniging van mensen met een handicap) en voorzitter LOOK reikte de allereerste plaquettes van het keurmerk uit.

De Hoogstraat biedt revalidatiebehandeling op de mytylschool aan leerlingen met een revalidatie-indicatie. Het revalidatieteam, het onderwijsteam en de ouders werken samen met één ontwikkelingsplan, zodat kinderen en jongeren nu en in de toekomst met zoveel mogelijk eigen regie kunnen deelnemen aan de samenleving. ‘Met het EKEP keurmerk laten we zien dat wij in het belang van kinderen en jongeren optimaal samenwerken. Wij zijn ervan overtuigd dat we door maximale afstemming vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid het beste resultaat bereiken.’

Het  ontwikkelen van dit EKEP Keurmerk is een initiatief van LOOK dat zich ten doel stelt onderwijs, revalidatie en ouders met elkaar te verbinden. LOOK is een overlegorgaan samengesteld uit vertegenwoordigers van onder meer BOSK, Revalidatie Nederland en LECSO (landelijk expertise centrum speciaal onderwijs). Voor meer informatie over LOOK zie: www.netwerklook.nl.


laatste nieuws

Promotie Maremka Zwinkels

Promotie Maremka Zwinkels

15-03-2018

Op 12 april zal Maremka Zwinkels haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

08-03-2018

Werk je als verpleegkundige of verzorgende met mensen met een CVA? Dan kan je tijdens de geaccrediteerde scholing je kennis vergroten over neurorevalidatie. De Hoogstraat Revalidatie organiseert een vierdaagse ketenbrede scholing waar verschillende onderwerpen aan bod komen.
  [...] » Lees verder

Antwoord op vragen omtrent NAH | Informatiemarkt 26 maart

Antwoord op vragen omtrent NAH | Informatiemarkt 26 maart

06-03-2018

Wanneer u niet- aangeboren hersenletsel heeft, kunnen er bij u en uw naasten vragen ontstaan over bijvoorbeeld wonen, werken en mantelzorg. Tijdens de informatiemarkt op maandag 26 maart kunt u kennismaken met verschillende organisaties die u kunnen helpen bij deze vragen. U bent van harte welkom om 19.00 in De Hoogstraat Revalidatie.
  [...] » Lees verder

BLOG Brainwave: Samenwerken in klinische netwerken is de toekomst!

BLOG Brainwave: Samenwerken in klinische netwerken is de toekomst!

01-03-2018

Revalidatiearts Janneke Stolwijk-Swüste over de stroom van nieuwe kennis en bijblijven [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 17-03-2018

  Aangepaste Sportdag De Ronde Venen, Wilnis

  10:00-13:00
  » Lees meer
 • 24-03-2018

  Informatieve contactdag voor mensen met een hoge dwarslaesie

  11:00-16:30
  » Lees meer
 • 14-04-2018

  Paralympische Talentherkenningsmiddag, NOC*NSF, Papendal, Arnhem (12-35jr)

  14:00-17:00
  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief