De Hoogstraat
Steun ons!
 
CZ-Zorgprijs voor team Neurologie B De Hoogstraat Revalidatie CZ-Zorgprijs voor team Neurologie B De Hoogstraat Revalidatie

Het team Neurologie B van De Hoogstraat Revalidatie heeft 25.000,- gewonnen. Ze werden eerste bij de prijsvraag van de CZ zorgprijs.

Thema van de CZ-zorgprijsvraag was 'Je bent patiëntgericht of je bent het niet'. De prijs bestaat uit een bedrag van 25.000,- euro. Deze is op maandag 8 november in ontvangst genomen door medewerkers van De Hoogstraat Revalidatie Marike Jansen, Mirjam Kouwenhoven en Wilma Jentink.

Uit het juryrapport:
"Bij het ochtendritueel van De Hoogstraat Revalidatie gaat het om mensen die (klinisch) revalideren na een beroerte. Vooral de ochtenactiviteiten worden (op maat) geoefend. Dit spreekt de jury erg aan: hier wordt instituutslogica, het traditionele denken in de zorg, losgelaten. Daarmee wordt de patiënt veel zelfvertrouwen teruggeven. Daarvoor is intern een gedragsverandering nodig. Maar het idee is behapbaar en geeft positieve energie! Een duurzaam voornemen dat oom bestuurlijk draagvlak, commitment vraagt. In zekere zin paradoxaal, het gaat om 'veranderen door stil te staan'. Er bleven ook nog vragen bij de jury bestaan: hoe ga je het doen, hoe ga je het inrichten, hoe lever je maatwerk? En vooral: hoe ga je de patiënt erbij betrekken!"

Voor het team neurologie B is de prijs een enorme stimulans om door te gaan. De prijs is ook een enorm compliment voor alle teamleden die zich hiervoor inzetten. Het geld zal worden besteed aan verder ontwikkeling van een langer lopend project waarin mensen die een beroerte hebben gehad beter voor zichzelf leren zorgen.

Bekijk de uitleg over het ochtendritueel

laatste nieuws

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

19-03-2018

In de bittere kou zette René van Gils op zondag 18 maart een topprestatie neer. Samen met een aantal vrienden liep hij de halve marathon van Utrecht Science Park Marathon. Hij was extra gemotiveerd deze uit te lopen omdat hij rende voor een goed doel, namelijk De Hoogstraat Revalidatie. [...] » Lees verder

Promotie Maremka Zwinkels

Promotie Maremka Zwinkels

15-03-2018

Op 12 april zal Maremka Zwinkels haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

08-03-2018

Werk je als verpleegkundige of verzorgende met mensen met een CVA? Dan kan je tijdens de geaccrediteerde scholing je kennis vergroten over neurorevalidatie. De Hoogstraat Revalidatie organiseert een vierdaagse ketenbrede scholing waar verschillende onderwerpen aan bod komen.
  [...] » Lees verder

Antwoord op vragen omtrent NAH | Informatiemarkt 26 maart

Antwoord op vragen omtrent NAH | Informatiemarkt 26 maart

06-03-2018

Wanneer u niet- aangeboren hersenletsel heeft, kunnen er bij u en uw naasten vragen ontstaan over bijvoorbeeld wonen, werken en mantelzorg. Tijdens de informatiemarkt op maandag 26 maart kunt u kennismaken met verschillende organisaties die u kunnen helpen bij deze vragen. U bent van harte welkom om 19.00 in De Hoogstraat Revalidatie.
  [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 24-03-2018

  Informatieve contactdag voor mensen met een hoge dwarslaesie

  11:00-16:30
  » Lees meer
 • 14-04-2018

  Paralympische Talentherkenningsmiddag, NOC*NSF, Papendal, Arnhem (12-35jr)

  14:00-17:00
  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief