De Hoogstraat
Steun ons!
 
Coloplasttrainingsdag groot succes Coloplasttrainingsdag groot succes

Op 18 april vond de jaarlijkse Coloplasttrainingsdag plaats, als voorbereiding op de HandbikeBattle in Oostenrijk op 18 juni.

Zo’n 70 handbikers - van de 100 Battle-deelnemers - verzamelden in Rheden; een aantal met gezonde spanning. Het was de eerste keer dat de verschillende teams en de individuele deelnemers bijeen kwamen.

Theorie
Gedurende de ochtend was er een informatief programma, wat begon met een openingswoord van Annemarie van Neck, directeur van Coloplast Nederland. Om in de stemming te komen liet zij een indrukwekkend filmpje zien van de strijd die vorig jaar werd geleverd op de berg.
Er was een afwisselend programma in elkaar gedraaid; de route in Oostenrijk kwam aan de orde, de trainingsvoorbereidingen, de technische voorbereidingen, uitleg over het verblijf in Oostenrijk etc. De deelnemers kregen pas écht een beeld van de battle toen 2 deelnemers van vorig jaar hun ervaringen deelden met de aanwezigen. Als geen ander konden zij uitleggen wat een uitdaging als de HandbikeBattle met je doet en zij straalden dat aan alle kanten uit!

Praktijk
Na een fantastische lunch konden de deelnemers eindelijk naar buiten om de handbikes in orde te maken voor een flink aantal rondes op de Posbank. Er was een route van 8 kilometer uitgezet en iedereen genoot volop van het prachtige weer en de schitterende omgeving. Bij de verzorgingspost van Coloplast was stemmingsmuziek en er waren bananen en drankjes om de inwendige mens te verzorgen zodat men er weer tegenaan kon in de volgende bike-ronde.

De dag eindigde met een gezellige borrel, om ervaringen uit te wisselen. Waar de één kon zeggen dat hij klaar is voor de Battle, moest  de ander bekennen dat er nog heel wat moet gebeuren. Eén ding is zeker: de deelnemers en de begeleiders verheugen zich enorm op het echte werk in Oostenrijk! Zij komen elkaar half juni weer tegen. Dank aan Coloplast voor deze fantastische dag!


laatste nieuws

Toegankelijk Uiteten Utrecht | vrijdag 5 oktober

Toegankelijk Uiteten Utrecht | vrijdag 5 oktober

11-09-2018

Restaurants in Utrecht laten hun toegankelijkheid en gastvrijheid voor mensen met een handicap zien op vrijdag 5 oktober 2018 tijdens de nationale ‘Week van de toegankelijkheid’. [...] » Lees verder

De Hoogstraat Revalidatie en NT-e introduceren nieuwe behandelmethode voor spasticiteit bij kinderen

De Hoogstraat Revalidatie en NT-e introduceren nieuwe behandelmethode voor spasticiteit bij kinderen

10-09-2018

De Hoogstraat Revalidatie en het Opleidingscentrum NT-e introduceren een nieuwe behandelmethode bij spasticiteit: Extracorporale Shock Wave Therapie (ESWT). [...] » Lees verder

Open avond voor verpleegkundigen

Open avond voor verpleegkundigen

07-09-2018

Ben jij (aankomend) verpleegkundige en nieuwsgierig naar werken in de revalidatie? Onze verpleegkundigen vertellen je tijdens de open avond op 20 september graag welke mogelijkheden er zijn. [...] » Lees verder

Symposium Thuis in Dwarslaesiezorg

Symposium Thuis in Dwarslaesiezorg

05-09-2018

Ben je thuiszorgverpleegkundige en wil je jouw kennis vergroten over zorg bij mensen met een dwarslaesie? [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 19-09-2018

  Zitvolleybal, 3x gratis proeftrainen in De Hoogstraat, Utrecht

  20:00-21:30
  » Lees meer
 • 20-09-2018

  Open avond verpleegkundigen

  18:00-20:00
  » Lees meer
 • 22-09-2018

  Dag van de aangepaste sport, voor jong en oud, probeer het uit! Leusden

  10:00-12:00
  » Lees meer
 • 06-10-2018

  Special Obstacle Run, Down Under Recreatie, Nieuwegein

  13:00-18:00
  » Lees meer
 • 07-11-2018

  NJK Boccia 2018, t/m 20 jr, MBO College, Hilversum

  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief