De Hoogstraat
Steun ons!
 
BLOG Brainwave: Promoveren is als het beklimmen van de Kilimanjaro BLOG Brainwave: Promoveren is als het beklimmen van de Kilimanjaro

Promovenda Maremka Zwinkels: promoveren = teamwork

Daar stond ik dan op 5895 meter hoogte. Gevangen door hoogteziekte, maar ik had het gehaald! Na 4,5 dag lopen, afzien, maar ook genieten. Nooit gedacht dat ik op de top van de Kilimanjaro zou staan.  Het begon als een spontaan idee, zes weken later stond ik er.
 
Hetzelfde dacht ik van promoveren; interessant, leuk, maar kan ik dat wel?! Dat is toch alleen weggelegd voor de aller-slimsten? Niets is minder waar. De basis voor promoveren blijkt doorzettingsvermogen, samenwerking, en een ongelimiteerde nieuwsgierigheid naar hetgeen je gaat onderzoeken.
 
Heb je de Kilimanjaro wel eens gegoogeld? Nieuwsgierig was ik gelijk, en qua fitheid zat het ook wel goed. De deelnemers van mijn sportles zeiden zelfs dat ze nooit meer zouden komen sporten als ik de top niet zou halen. Maar er is meer nodig dan alleen wat conditie en nieuwsgierigheid, want ik had nog nooit zo’n trekking gedaan. Wat kon ik verwachten? Is het daar boven echt zo koud? En wat als ik hoogteziekte krijg? Net als promoveren, blijkt een trekking ook echt teamwork. Mijn vriend en ik verzamelden via vrienden en familie allerlei essentiële trekking gear en gingen er echt aan geloven.
 
Bij promoveren dacht ik: die metingen doen bij kinderen kan ik wel, maar artikelen schrijven? En dat dan ook nog bundelen in een proefschrift en verdedigen? Doodeng!! Tijdens je studie kon je dit nog samen doen, maar nu sta je er echt alleen voor. Dacht ik. Maar, je krijgt heel veel goede begeleiding, je kan cursussen volgen, collega’s om raad vragen, en gaandeweg word je er zelf ook wel handiger in moet ik toegeven. Ik heb nu nog een jaar en ben in de fase aangekomen van mijn promotie dat het voornamelijk op schrijven aankomt en nu denk ik, kom maar op, met dit team achter me komen we er wel, de top is al bijna in zicht!
 
We waren er klaar voor. De dag van vertrek ontmoetten we ons team, bestaande uit 9 man: 1 gids, 1 assistent-gids, 1 kok, en 6 dragers. Zoveel? Als ik geweten had dat we zo goed begeleid zouden worden! Zij sjouwden voor 6 dagen eten, drinken en huisvesting mee naar boven, terwijl de gids erop toezag dat wij voldoende dronken (want dat moet op een berg blijkbaar ter voorkoming van hoogteziekte). En ja het is waar, zowel fysiek als mentaal is het zwaar, koud en alsof er geen einde aan komt. Maar je eigen doorzettingsvermogen en goede samenwerking met het team brengen je uiteindelijk naar de top! Hora est!
 


laatste nieuws

Ochtendtherapie en het gebruik van de hololens: nieuw nummer Revalidatie Magazine

Ochtendtherapie en het gebruik van de hololens: nieuw nummer Revalidatie Magazine

21-03-2018

Het vernieuwde online magazine van Revalidatie Nederland biedt ieder kwartaal nieuws over de medisch specialistische revalidatie. In deze editie leest u hoe de ochtendtherapie bij De Hoogstraat zelfzorg stimuleert. Op blote voeten naar de douche, eerst aankleden of juist in je badjas gaan ontbijten: alles is therapie. Verder vertelt Hoogstraat-bewegingswetenschapper Joep Janssen in deze editie hoe de hololens nu gebruikt wordt als therapie bij kinderen en jongeren met hersenletsel. [...] » Lees verder

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

19-03-2018

In de bittere kou zette René van Gils op zondag 18 maart een topprestatie neer. Samen met een aantal vrienden liep hij de halve marathon van Utrecht Science Park Marathon. Hij was extra gemotiveerd deze uit te lopen omdat hij rende voor een goed doel, namelijk De Hoogstraat Revalidatie. [...] » Lees verder

Promotie Maremka Zwinkels

Promotie Maremka Zwinkels

15-03-2018

Op 12 april zal Maremka Zwinkels haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

08-03-2018

Werk je als verpleegkundige of verzorgende met mensen met een CVA? Dan kan je tijdens de geaccrediteerde scholing je kennis vergroten over neurorevalidatie. De Hoogstraat Revalidatie organiseert een vierdaagse ketenbrede scholing waar verschillende onderwerpen aan bod komen.
  [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 24-03-2018

  Informatieve contactdag voor mensen met een hoge dwarslaesie

  11:00-16:30
  » Lees meer
 • 14-04-2018

  Paralympische Talentherkenningsmiddag, NOC*NSF, Papendal, Arnhem (12-35jr)

  14:00-17:00
  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief