De Hoogstraat
 
BLOG Brainwave: Onderzoek: kan dat niet wat sneller? BLOG Brainwave: Onderzoek: kan dat niet wat sneller?

PhD student Eline Scholten legt uit waarom wetenschappelijk onderzoek tijd nodig heeft.

Een jaar geleden zijn Chantal Hillebregt en ik als PhD-studenten begonnen met het POWER-onderzoek. Doel van dit onderzoek is om de empowerment van volwassen revalidanten met chronisch letsel (beenamputatie, dwarslaesie en niet aangeboren hersenletsel) en hun naasten te vergroten. Hiermee bedoelen we het vertrouwen dat revalidanten en naasten hebben in hun eigen kunnen en de manier waarop dit tot uiting komt in hun gedrag. We willen dat zowel revalidanten als hun naasten na klinische revalidatie in het revalidatiecentrum hun leven weer zo goed mogelijk kunnen oppakken, ondanks dat ze zich moeten aanpassen aan de nieuwe situatie.
 
Nu we een jaar bezig zijn vragen bekenden mij vaak naar de resultaten van ons onderzoek, want na een jaar ‘onderzoeken’ moet er toch al wel wat bekend zijn? Nou, eigenlijk dus niet... En ik maar uitleggen dat we toch echt wel veel hebben gedaan het afgelopen jaar: onderzoeksprotocol geschreven; revalidatiecentra geworven voor deelname; onderzoeksprotocol laten toetsen door de medische toetsingscommissie en in alle deelnemende revalidatiecentra; ontwikkelen van vragenlijsten, interventie  en training; werven en instrueren van onderzoeksassistenten, enzovoorts.
 
Het is voor veel mensen vaak lastig voor te stellen waarom wetenschappelijk onderzoek zo lang duurt. Kan dat niet wat sneller? Het antwoord is nee. In de voorbereiding, looptijd en analyse van de resultaten gaat heel veel tijd zitten. Vier jaar hebben we voor ons onderzoek en ik geef toe dat dat vooraf best lang leek. Echter, het eerste jaar is voorbij gevlogen!
 
Op de eindresultaten van het POWER-onderzoek moeten we dus nog even wachten, tot 2019 om precies te zijn. Maar voor iedereen die nieuwsgierig, geïnteresseerd en misschien een beetje ongeduldig is: tussentijds zullen er al veel bevindingen gedaan worden die het waard zijn om te delen. Dit zullen we zoveel mogelijk doen, al is het maar om te laten zien dat we echt niet stilzitten!
 


laatste nieuws

Promotie Teuni ten Brink

Promotie Teuni ten Brink

16-01-2018

Op 20 februari zal Teuni ten Brink haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Wat zou u op de onderzoeksagenda in de kinderrevalidatie willen hebben?

Wat zou u op de onderzoeksagenda in de kinderrevalidatie willen hebben?

12-01-2018

Bent u ouder van een kind in de kinderrevalidatie? Laat ons weten welke onderwerpen u belangrijk vindt. [...] » Lees verder

EXPAND Publicatieprijs 2017 voor Tijn van Diemen

EXPAND Publicatieprijs 2017 voor Tijn van Diemen

11-01-2018

Tijn van Diemen, werkzaam in de Sint Maartenskliniek en het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (samenwerking De Hoogstraat Revalidatie en UMC Utrecht), heeft de EXPAND Publicatieprijs 2017 van het Centrum voor Revalidatie van het UMCG gewonnen.
  [...] » Lees verder

BLOG Brainwave: Bewegen of beweging

BLOG Brainwave: Bewegen of beweging

03-01-2018

Het verwerken van visuele informatie lijkt een eenvoudige klus voor de hersenen. Promovendus Jasper Fabius vertelt wat er allemaal bij komt kijken. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

  • 01-02-2018

    Netwerkavond kinderrevalidatie

    18:15-20:30
    » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief