De Hoogstraat
Steun ons!
 
BLOG Brainwave: Onderzoek: kan dat niet wat sneller? BLOG Brainwave: Onderzoek: kan dat niet wat sneller?

PhD student Eline Scholten legt uit waarom wetenschappelijk onderzoek tijd nodig heeft.

Een jaar geleden zijn Chantal Hillebregt en ik als PhD-studenten begonnen met het POWER-onderzoek. Doel van dit onderzoek is om de empowerment van volwassen revalidanten met chronisch letsel (beenamputatie, dwarslaesie en niet aangeboren hersenletsel) en hun naasten te vergroten. Hiermee bedoelen we het vertrouwen dat revalidanten en naasten hebben in hun eigen kunnen en de manier waarop dit tot uiting komt in hun gedrag. We willen dat zowel revalidanten als hun naasten na klinische revalidatie in het revalidatiecentrum hun leven weer zo goed mogelijk kunnen oppakken, ondanks dat ze zich moeten aanpassen aan de nieuwe situatie.
 
Nu we een jaar bezig zijn vragen bekenden mij vaak naar de resultaten van ons onderzoek, want na een jaar ‘onderzoeken’ moet er toch al wel wat bekend zijn? Nou, eigenlijk dus niet... En ik maar uitleggen dat we toch echt wel veel hebben gedaan het afgelopen jaar: onderzoeksprotocol geschreven; revalidatiecentra geworven voor deelname; onderzoeksprotocol laten toetsen door de medische toetsingscommissie en in alle deelnemende revalidatiecentra; ontwikkelen van vragenlijsten, interventie  en training; werven en instrueren van onderzoeksassistenten, enzovoorts.
 
Het is voor veel mensen vaak lastig voor te stellen waarom wetenschappelijk onderzoek zo lang duurt. Kan dat niet wat sneller? Het antwoord is nee. In de voorbereiding, looptijd en analyse van de resultaten gaat heel veel tijd zitten. Vier jaar hebben we voor ons onderzoek en ik geef toe dat dat vooraf best lang leek. Echter, het eerste jaar is voorbij gevlogen!
 
Op de eindresultaten van het POWER-onderzoek moeten we dus nog even wachten, tot 2019 om precies te zijn. Maar voor iedereen die nieuwsgierig, geïnteresseerd en misschien een beetje ongeduldig is: tussentijds zullen er al veel bevindingen gedaan worden die het waard zijn om te delen. Dit zullen we zoveel mogelijk doen, al is het maar om te laten zien dat we echt niet stilzitten!
 


laatste nieuws

Ochtendtherapie en het gebruik van de hololens: nieuw nummer Revalidatie Magazine

Ochtendtherapie en het gebruik van de hololens: nieuw nummer Revalidatie Magazine

21-03-2018

Het vernieuwde online magazine van Revalidatie Nederland biedt ieder kwartaal nieuws over de medisch specialistische revalidatie. In deze editie leest u hoe de ochtendtherapie bij De Hoogstraat zelfzorg stimuleert. Op blote voeten naar de douche, eerst aankleden of juist in je badjas gaan ontbijten: alles is therapie. Verder vertelt Hoogstraat-bewegingswetenschapper Joep Janssen in deze editie hoe de hololens nu gebruikt wordt als therapie bij kinderen en jongeren met hersenletsel. [...] » Lees verder

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

19-03-2018

In de bittere kou zette René van Gils op zondag 18 maart een topprestatie neer. Samen met een aantal vrienden liep hij de halve marathon van Utrecht Science Park Marathon. Hij was extra gemotiveerd deze uit te lopen omdat hij rende voor een goed doel, namelijk De Hoogstraat Revalidatie. [...] » Lees verder

Promotie Maremka Zwinkels

Promotie Maremka Zwinkels

15-03-2018

Op 12 april zal Maremka Zwinkels haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

08-03-2018

Werk je als verpleegkundige of verzorgende met mensen met een CVA? Dan kan je tijdens de geaccrediteerde scholing je kennis vergroten over neurorevalidatie. De Hoogstraat Revalidatie organiseert een vierdaagse ketenbrede scholing waar verschillende onderwerpen aan bod komen.
  [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 24-03-2018

  Informatieve contactdag voor mensen met een hoge dwarslaesie

  11:00-16:30
  » Lees meer
 • 14-04-2018

  Paralympische Talentherkenningsmiddag, NOC*NSF, Papendal, Arnhem (12-35jr)

  14:00-17:00
  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief