De Hoogstraat
 
BLOG Brainwave: Met de auto of met de fiets? BLOG Brainwave: Met de auto of met de fiets?

Postdoc onderzoeker Carlijn van Randeraad over vervoersmiddelen, bruggen en tegenwind.

Mijn collega, Elsemieke Visse, maakte in haar vorige blog de treffende vergelijking tussen onderzoek doen en leren fietsen. Graag borduur ik voort op haar laatste opmerking: “De mogelijkheden (in het onderzoek, red.) zijn grenzeloos. En wie weet, besluit je gaandeweg dat het niks voor je is. Haal je je rijbewijs, en ga je voortaan met de auto.”
 
Ik kan vele voordelen noemen van de auto ten opzichte van de fiets: wanneer je grote stukken af moet leggen ben je veel sneller van A naar B, wanneer het regent blijf je droog, je hebt veel minder last van tegenwind en je kan heel veel bagage meenemen. Maar het mooiste is: je kunt er een fietsdrager op bevestigen voor die fiets waar je zo vlijtig op hebt leren fietsen.
 
In mijn werkzaamheden de afgelopen anderhalf jaar, heb ik mijn fiets achter op de auto gezet. Ik heb de brug mogen slaan tussen wetenschap en praktijk. In samenwerking met Dwarslaesie Organisatie Nederland is de DwarslaesieWiki tot stand gekomen, waar wetenschappelijke informatie over secundaire problematiek na een dwarslaesie beschikbaar gemaakt wordt voor de doelgroep zelf en hun naasten. Voor deze Wiki hoeft geen nieuw onderzoek opgezet te worden, maar de informatie komt uit onderzoek dat al afgerond is. Door de fiets achterop de auto te zetten, ben je al een heel eind op weg en heb je geen last van tegenwind die gepaard gaat met onderzoek opzetten en doen.
 
Het project loopt bijna ten einde en ik ben weer op zoek naar een nieuwe uitdaging; wordt het de fiets of de auto? De auto klinkt aantrekkelijk, maar fietsen heeft toch ook wel een hoop voordelen: met je hoofd in de frisse wind, het ultieme gevoel van vrijheid, tijd om de omgeving in je op te nemen en bovendien is het goed voor het lichamelijk én geestelijk gestel.
 
Ik denk dat ik mijn uitdaging voorlopig op de fiets blijf zoeken, en de auto gebruik ik zoveel mogelijk in combinatie met mijn fiets.  
 


laatste nieuws

Promotie Teuni ten Brink

Promotie Teuni ten Brink

16-01-2018

Op 20 februari zal Teuni ten Brink haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Wat zou u op de onderzoeksagenda in de kinderrevalidatie willen hebben?

Wat zou u op de onderzoeksagenda in de kinderrevalidatie willen hebben?

12-01-2018

Bent u ouder van een kind in de kinderrevalidatie? Laat ons weten welke onderwerpen u belangrijk vindt. [...] » Lees verder

EXPAND Publicatieprijs 2017 voor Tijn van Diemen

EXPAND Publicatieprijs 2017 voor Tijn van Diemen

11-01-2018

Tijn van Diemen, werkzaam in de Sint Maartenskliniek en het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (samenwerking De Hoogstraat Revalidatie en UMC Utrecht), heeft de EXPAND Publicatieprijs 2017 van het Centrum voor Revalidatie van het UMCG gewonnen.
  [...] » Lees verder

BLOG Brainwave: Bewegen of beweging

BLOG Brainwave: Bewegen of beweging

03-01-2018

Het verwerken van visuele informatie lijkt een eenvoudige klus voor de hersenen. Promovendus Jasper Fabius vertelt wat er allemaal bij komt kijken. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

  • 01-02-2018

    Netwerkavond kinderrevalidatie

    18:15-20:30
    » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief