De Hoogstraat
Steun ons!
 
BLOG Brainwave: Met de auto of met de fiets? BLOG Brainwave: Met de auto of met de fiets?

Postdoc onderzoeker Carlijn van Randeraad over vervoersmiddelen, bruggen en tegenwind.

Mijn collega, Elsemieke Visse, maakte in haar vorige blog de treffende vergelijking tussen onderzoek doen en leren fietsen. Graag borduur ik voort op haar laatste opmerking: “De mogelijkheden (in het onderzoek, red.) zijn grenzeloos. En wie weet, besluit je gaandeweg dat het niks voor je is. Haal je je rijbewijs, en ga je voortaan met de auto.”
 
Ik kan vele voordelen noemen van de auto ten opzichte van de fiets: wanneer je grote stukken af moet leggen ben je veel sneller van A naar B, wanneer het regent blijf je droog, je hebt veel minder last van tegenwind en je kan heel veel bagage meenemen. Maar het mooiste is: je kunt er een fietsdrager op bevestigen voor die fiets waar je zo vlijtig op hebt leren fietsen.
 
In mijn werkzaamheden de afgelopen anderhalf jaar, heb ik mijn fiets achter op de auto gezet. Ik heb de brug mogen slaan tussen wetenschap en praktijk. In samenwerking met Dwarslaesie Organisatie Nederland is de DwarslaesieWiki tot stand gekomen, waar wetenschappelijke informatie over secundaire problematiek na een dwarslaesie beschikbaar gemaakt wordt voor de doelgroep zelf en hun naasten. Voor deze Wiki hoeft geen nieuw onderzoek opgezet te worden, maar de informatie komt uit onderzoek dat al afgerond is. Door de fiets achterop de auto te zetten, ben je al een heel eind op weg en heb je geen last van tegenwind die gepaard gaat met onderzoek opzetten en doen.
 
Het project loopt bijna ten einde en ik ben weer op zoek naar een nieuwe uitdaging; wordt het de fiets of de auto? De auto klinkt aantrekkelijk, maar fietsen heeft toch ook wel een hoop voordelen: met je hoofd in de frisse wind, het ultieme gevoel van vrijheid, tijd om de omgeving in je op te nemen en bovendien is het goed voor het lichamelijk én geestelijk gestel.
 
Ik denk dat ik mijn uitdaging voorlopig op de fiets blijf zoeken, en de auto gebruik ik zoveel mogelijk in combinatie met mijn fiets.  
 


laatste nieuws

Revalidatie bij chronische pijn en vermoeidheid en de ALS app voor naasten: nieuw nummer Revalidatie Magazine

Revalidatie bij chronische pijn en vermoeidheid en de ALS app voor naasten: nieuw nummer Revalidatie Magazine

20-06-2018

Het vernieuwde online magazine van Revalidatie Nederland biedt ieder kwartaal nieuws over de medisch specialistische revalidatie. [...] » Lees verder

De Hoogstraat Highlanders finishen allemaal bij de HandbikeBattle

De Hoogstraat Highlanders finishen allemaal bij de HandbikeBattle

19-06-2018

Nu we weer allemaal veilig thuis zijn kunnen we terugkijken op een fantastische week! Alle handbikers van De Hoogstraat Highlanders hebben de berg bedwongen op zijn/haar eigen manier. [...] » Lees verder

Promotie Mattijs Alsem

Promotie Mattijs Alsem

13-06-2018

Op dinsdag 10 juli zal Mattijs Alsem zijn proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

De HandbikeBattle bijna van start!

De HandbikeBattle bijna van start!

12-06-2018

Gisteren zijn we allemaal na een lange reis veilig aangekomen in Oostenrijk. Vandaag de eerste kennismaking met 'de berg'. Wel even slikken, want dat is toch best pittig! [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 30-06-2018

  Clinic Handbiken 'Trappen met je handen', Wilhelminapark, Utrecht

  13:30-14:30
  » Lees meer
 • 10-07-2018

  Clinic Zitvolleybal, Stadsplateau, bovenaan de trappen, voor ingang Stadskantoor Utrecht

  16:00-18:00
 • 25-08-2018

  Sponsor Team Triathlon 2018, Veenendaal

  » Lees meer
 • 06-10-2018

  Special Obstacle Run, Down Under Recreatie, Nieuwegein

  13:00-18:00
  » Lees meer
 • 22-11-2018

  NVDG Basiscursus Dwarslaesie

  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief