De Hoogstraat
Steun ons!
 
BLOG Brainwave: Met de auto of met de fiets? BLOG Brainwave: Met de auto of met de fiets?

Postdoc onderzoeker Carlijn van Randeraad over vervoersmiddelen, bruggen en tegenwind.

Mijn collega, Elsemieke Visse, maakte in haar vorige blog de treffende vergelijking tussen onderzoek doen en leren fietsen. Graag borduur ik voort op haar laatste opmerking: “De mogelijkheden (in het onderzoek, red.) zijn grenzeloos. En wie weet, besluit je gaandeweg dat het niks voor je is. Haal je je rijbewijs, en ga je voortaan met de auto.”
 
Ik kan vele voordelen noemen van de auto ten opzichte van de fiets: wanneer je grote stukken af moet leggen ben je veel sneller van A naar B, wanneer het regent blijf je droog, je hebt veel minder last van tegenwind en je kan heel veel bagage meenemen. Maar het mooiste is: je kunt er een fietsdrager op bevestigen voor die fiets waar je zo vlijtig op hebt leren fietsen.
 
In mijn werkzaamheden de afgelopen anderhalf jaar, heb ik mijn fiets achter op de auto gezet. Ik heb de brug mogen slaan tussen wetenschap en praktijk. In samenwerking met Dwarslaesie Organisatie Nederland is de DwarslaesieWiki tot stand gekomen, waar wetenschappelijke informatie over secundaire problematiek na een dwarslaesie beschikbaar gemaakt wordt voor de doelgroep zelf en hun naasten. Voor deze Wiki hoeft geen nieuw onderzoek opgezet te worden, maar de informatie komt uit onderzoek dat al afgerond is. Door de fiets achterop de auto te zetten, ben je al een heel eind op weg en heb je geen last van tegenwind die gepaard gaat met onderzoek opzetten en doen.
 
Het project loopt bijna ten einde en ik ben weer op zoek naar een nieuwe uitdaging; wordt het de fiets of de auto? De auto klinkt aantrekkelijk, maar fietsen heeft toch ook wel een hoop voordelen: met je hoofd in de frisse wind, het ultieme gevoel van vrijheid, tijd om de omgeving in je op te nemen en bovendien is het goed voor het lichamelijk én geestelijk gestel.
 
Ik denk dat ik mijn uitdaging voorlopig op de fiets blijf zoeken, en de auto gebruik ik zoveel mogelijk in combinatie met mijn fiets.  
 


laatste nieuws

Ochtendtherapie en het gebruik van de hololens: nieuw nummer Revalidatie Magazine

Ochtendtherapie en het gebruik van de hololens: nieuw nummer Revalidatie Magazine

21-03-2018

Het vernieuwde online magazine van Revalidatie Nederland biedt ieder kwartaal nieuws over de medisch specialistische revalidatie. In deze editie leest u hoe de ochtendtherapie bij De Hoogstraat zelfzorg stimuleert. Op blote voeten naar de douche, eerst aankleden of juist in je badjas gaan ontbijten: alles is therapie. Verder vertelt Hoogstraat-bewegingswetenschapper Joep Janssen in deze editie hoe de hololens nu gebruikt wordt als therapie bij kinderen en jongeren met hersenletsel. [...] » Lees verder

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

19-03-2018

In de bittere kou zette René van Gils op zondag 18 maart een topprestatie neer. Samen met een aantal vrienden liep hij de halve marathon van Utrecht Science Park Marathon. Hij was extra gemotiveerd deze uit te lopen omdat hij rende voor een goed doel, namelijk De Hoogstraat Revalidatie. [...] » Lees verder

Promotie Maremka Zwinkels

Promotie Maremka Zwinkels

15-03-2018

Op 12 april zal Maremka Zwinkels haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

08-03-2018

Werk je als verpleegkundige of verzorgende met mensen met een CVA? Dan kan je tijdens de geaccrediteerde scholing je kennis vergroten over neurorevalidatie. De Hoogstraat Revalidatie organiseert een vierdaagse ketenbrede scholing waar verschillende onderwerpen aan bod komen.
  [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 24-03-2018

  Informatieve contactdag voor mensen met een hoge dwarslaesie

  11:00-16:30
  » Lees meer
 • 14-04-2018

  Paralympische Talentherkenningsmiddag, NOC*NSF, Papendal, Arnhem (12-35jr)

  14:00-17:00
  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief