De Hoogstraat
 
BLOG Brainwave: Bellen naar de pedel; laatste fase promotieonderzoek BLOG Brainwave: Bellen naar de pedel; laatste fase promotieonderzoek

Marloes van Mierlo schrijft over het promotietraject.

Op 1 april was het zo ver: ik kreeg toestemming van mijn promotoren om een promotiedatum aan te vragen.

Onderzoeksfasen
Onderzoek doen gaat in een aantal fasen. In het begin ben je heel praktisch bezig: inlezen in de literatuur, toestemming aanvragen bij de ethische commissie voor de uitvoering en vervolgens opstarten van het onderzoek. Daarna ben je vooral gefocust op de inclusie (insluiting) van deelnemers. Wordt iedereen gevraagd die voor deelname in aanmerking komt en loopt dit nog volgens plan? Krijgen we voldoende deelnemers?

Dataverzameling en analyse
Hierna volgt een periode waarin je data verzamelt, de eerste analyses uit kunt voeren en tot de eerste resultaten van je onderzoek komt. Spannende tijden: komt dat wat jij bedacht had ook uit de resultaten?
Steeds meer kun je je focussen op het schrijven van Nederlandstalige en internationale artikelen en de dataverzameling verdwijnt naar de achtergrond. Het beschrijven van de resultaten wordt de belangrijkste taak. 

Resultaten en conclusies voor de zorg
De geschreven artikelen beginnen steeds meer 1 geheel te vormen en langzamerhand ben je er aan toe om ‘in een helikopter boven de gevonden resultaten te hangen’. Wat zijn de belangrijkste resultaten, wat zijn de conclusies en vooral: wat kan de zorg hiermee? Na het beantwoorden van deze vragen en het schrijven van de algemene inleiding en de discussie, kun je je promotiedatum aanvragen: bellen met de pedel*. Een heerlijk telefoontje!
Daarna kun je je helemaal richten op het vormgeven van je ‘boekje’ en het voorbereiden van de promotieplechtigheid.

Klaargestoomd voor plechtigheid
Voor mij is deze laatste fase aangebroken, met als hoogtepunt straks de promotieplechtigheid. Spannende, maar vooral ook bijzondere tijden. Keek ik hier in het begin van mijn promotieonderzoek nog een beetje zenuwachtig naar uit, nu merk ik dat ik de afgelopen jaren ben klaargestoomd en eraan toe ben om eindelijk het hora est** te horen! 

Marloes van Mierlo

*   De pedel houdt zich bezig met alle academische zittingen van de universiteit, en in het bijzonder ook met het regelen van zaken omtrent de promotieplechtigheid.

**   Aankondiging waarmee de pedel de promotieplechtigheid afsluit, na precies 1 uur. Het betekent ‘het is tijd’.

Informatie over het onderzoek


laatste nieuws

Promotie Teuni ten Brink

Promotie Teuni ten Brink

16-01-2018

Op 20 februari zal Teuni ten Brink haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Wat zou u op de onderzoeksagenda in de kinderrevalidatie willen hebben?

Wat zou u op de onderzoeksagenda in de kinderrevalidatie willen hebben?

12-01-2018

Bent u ouder van een kind in de kinderrevalidatie? Laat ons weten welke onderwerpen u belangrijk vindt. [...] » Lees verder

EXPAND Publicatieprijs 2017 voor Tijn van Diemen

EXPAND Publicatieprijs 2017 voor Tijn van Diemen

11-01-2018

Tijn van Diemen, werkzaam in de Sint Maartenskliniek en het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (samenwerking De Hoogstraat Revalidatie en UMC Utrecht), heeft de EXPAND Publicatieprijs 2017 van het Centrum voor Revalidatie van het UMCG gewonnen.
  [...] » Lees verder

BLOG Brainwave: Bewegen of beweging

BLOG Brainwave: Bewegen of beweging

03-01-2018

Het verwerken van visuele informatie lijkt een eenvoudige klus voor de hersenen. Promovendus Jasper Fabius vertelt wat er allemaal bij komt kijken. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

  • 01-02-2018

    Netwerkavond kinderrevalidatie

    18:15-20:30
    » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief