De Hoogstraat
Steun ons!
 
BLOG Brainwave: Bellen naar de pedel; laatste fase promotieonderzoek BLOG Brainwave: Bellen naar de pedel; laatste fase promotieonderzoek

Marloes van Mierlo schrijft over het promotietraject.

Op 1 april was het zo ver: ik kreeg toestemming van mijn promotoren om een promotiedatum aan te vragen.

Onderzoeksfasen
Onderzoek doen gaat in een aantal fasen. In het begin ben je heel praktisch bezig: inlezen in de literatuur, toestemming aanvragen bij de ethische commissie voor de uitvoering en vervolgens opstarten van het onderzoek. Daarna ben je vooral gefocust op de inclusie (insluiting) van deelnemers. Wordt iedereen gevraagd die voor deelname in aanmerking komt en loopt dit nog volgens plan? Krijgen we voldoende deelnemers?

Dataverzameling en analyse
Hierna volgt een periode waarin je data verzamelt, de eerste analyses uit kunt voeren en tot de eerste resultaten van je onderzoek komt. Spannende tijden: komt dat wat jij bedacht had ook uit de resultaten?
Steeds meer kun je je focussen op het schrijven van Nederlandstalige en internationale artikelen en de dataverzameling verdwijnt naar de achtergrond. Het beschrijven van de resultaten wordt de belangrijkste taak. 

Resultaten en conclusies voor de zorg
De geschreven artikelen beginnen steeds meer 1 geheel te vormen en langzamerhand ben je er aan toe om ‘in een helikopter boven de gevonden resultaten te hangen’. Wat zijn de belangrijkste resultaten, wat zijn de conclusies en vooral: wat kan de zorg hiermee? Na het beantwoorden van deze vragen en het schrijven van de algemene inleiding en de discussie, kun je je promotiedatum aanvragen: bellen met de pedel*. Een heerlijk telefoontje!
Daarna kun je je helemaal richten op het vormgeven van je ‘boekje’ en het voorbereiden van de promotieplechtigheid.

Klaargestoomd voor plechtigheid
Voor mij is deze laatste fase aangebroken, met als hoogtepunt straks de promotieplechtigheid. Spannende, maar vooral ook bijzondere tijden. Keek ik hier in het begin van mijn promotieonderzoek nog een beetje zenuwachtig naar uit, nu merk ik dat ik de afgelopen jaren ben klaargestoomd en eraan toe ben om eindelijk het hora est** te horen! 

Marloes van Mierlo

*   De pedel houdt zich bezig met alle academische zittingen van de universiteit, en in het bijzonder ook met het regelen van zaken omtrent de promotieplechtigheid.

**   Aankondiging waarmee de pedel de promotieplechtigheid afsluit, na precies 1 uur. Het betekent ‘het is tijd’.

Informatie over het onderzoek


laatste nieuws

Ochtendtherapie en het gebruik van de hololens: nieuw nummer Revalidatie Magazine

Ochtendtherapie en het gebruik van de hololens: nieuw nummer Revalidatie Magazine

21-03-2018

Het vernieuwde online magazine van Revalidatie Nederland biedt ieder kwartaal nieuws over de medisch specialistische revalidatie. In deze editie leest u hoe de ochtendtherapie bij De Hoogstraat zelfzorg stimuleert. Op blote voeten naar de douche, eerst aankleden of juist in je badjas gaan ontbijten: alles is therapie. Verder vertelt Hoogstraat-bewegingswetenschapper Joep Janssen in deze editie hoe de hololens nu gebruikt wordt als therapie bij kinderen en jongeren met hersenletsel. [...] » Lees verder

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

19-03-2018

In de bittere kou zette René van Gils op zondag 18 maart een topprestatie neer. Samen met een aantal vrienden liep hij de halve marathon van Utrecht Science Park Marathon. Hij was extra gemotiveerd deze uit te lopen omdat hij rende voor een goed doel, namelijk De Hoogstraat Revalidatie. [...] » Lees verder

Promotie Maremka Zwinkels

Promotie Maremka Zwinkels

15-03-2018

Op 12 april zal Maremka Zwinkels haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

08-03-2018

Werk je als verpleegkundige of verzorgende met mensen met een CVA? Dan kan je tijdens de geaccrediteerde scholing je kennis vergroten over neurorevalidatie. De Hoogstraat Revalidatie organiseert een vierdaagse ketenbrede scholing waar verschillende onderwerpen aan bod komen.
  [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 24-03-2018

  Informatieve contactdag voor mensen met een hoge dwarslaesie

  11:00-16:30
  » Lees meer
 • 14-04-2018

  Paralympische Talentherkenningsmiddag, NOC*NSF, Papendal, Arnhem (12-35jr)

  14:00-17:00
  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief