De Hoogstraat
Steun ons!
 
1e ChiLD Conferentie – Utrecht groot succes! 1e ChiLD Conferentie – Utrecht groot succes!

“European Association for Children with Limb Deficiencies”, afgekort tot ChiLD

Op 22 en 23 januari werd in het WKZ en bij De Hoogstraat Orthopedietechniek i.s.m. De Hoogstraat Revalidatie de 1e ChiLD conferentie georganiseerd.

De nauwe samenwerking tussen prothesemakers, orthopaedisch chirurgen en het revalidatieteam in Utrecht heeft tot doel kinderen en jongeren met complexe en bijzondere ledemaatproblematiek zich te laten ontwikkelen en deel te nemen aan het leven zoals zij dat willen. Door de geïntegreerde kennis en ervaring op het gebied van prothesiologie, adaptatietechniek, chirurgische interventies en revalidatie bereidt het team hen voor op een zo goed en zelfstandig mogelijk leven als volwassene.

Het is juist deze specifieke kennis die nu gedeeld werd met een 5-tal andere Europese landen. Orthopaedisch chirurgen, revalidatieartsen, fysiotherapeuten en prothesemakers uit een 5-tal Noord-Europese landen, allen gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met complexe ledemaatwijkingen, kwamen in Utrecht bijeen en legden contacten die ook in de toekomst naar een betere en efficiënte zorg voor de patiënt zullen leiden.

Er is een convenant ondertekend door de aanwezige partijen waarin is vastgelegd dat deze bijeenkomst in de toekomst weer georganiseerd zal worden en uitgebreid kan worden naar andere landen.

Als afsluiting van deze belangwekkende en inspirerende dagen werd een modeshow gelopen door patiënten van het Utrechtse team. Het is tenslotte Fashion Week en hoe kunnen wij het succes dat bereikt wordt beter laten zien dan juist deze patiënten op de Catwalk te zetten?

NB SBS6 zendt op vrijdag 23 januari een item uit over de modeshow in de vroege uitzending van Hart van Nederland om 19.00 uur.
Bekijk item Hart van Nederland


Informatie:
020-5893232, of childsummit@caos.nl


laatste nieuws

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

Wat een topprestatie! René liep voor De Hoogstraat!

19-03-2018

In de bittere kou zette René van Gils op zondag 18 maart een topprestatie neer. Samen met een aantal vrienden liep hij de halve marathon van Utrecht Science Park Marathon. Hij was extra gemotiveerd deze uit te lopen omdat hij rende voor een goed doel, namelijk De Hoogstraat Revalidatie. [...] » Lees verder

Promotie Maremka Zwinkels

Promotie Maremka Zwinkels

15-03-2018

Op 12 april zal Maremka Zwinkels haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

08-03-2018

Werk je als verpleegkundige of verzorgende met mensen met een CVA? Dan kan je tijdens de geaccrediteerde scholing je kennis vergroten over neurorevalidatie. De Hoogstraat Revalidatie organiseert een vierdaagse ketenbrede scholing waar verschillende onderwerpen aan bod komen.
  [...] » Lees verder

Antwoord op vragen omtrent NAH | Informatiemarkt 26 maart

Antwoord op vragen omtrent NAH | Informatiemarkt 26 maart

06-03-2018

Wanneer u niet- aangeboren hersenletsel heeft, kunnen er bij u en uw naasten vragen ontstaan over bijvoorbeeld wonen, werken en mantelzorg. Tijdens de informatiemarkt op maandag 26 maart kunt u kennismaken met verschillende organisaties die u kunnen helpen bij deze vragen. U bent van harte welkom om 19.00 in De Hoogstraat Revalidatie.
  [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 24-03-2018

  Informatieve contactdag voor mensen met een hoge dwarslaesie

  11:00-16:30
  » Lees meer
 • 14-04-2018

  Paralympische Talentherkenningsmiddag, NOC*NSF, Papendal, Arnhem (12-35jr)

  14:00-17:00
  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief