De Hoogstraat
Steun ons!
 
1e ChiLD Conferentie – Utrecht groot succes! 1e ChiLD Conferentie – Utrecht groot succes!

“European Association for Children with Limb Deficiencies”, afgekort tot ChiLD

Op 22 en 23 januari werd in het WKZ en bij De Hoogstraat Orthopedietechniek i.s.m. De Hoogstraat Revalidatie de 1e ChiLD conferentie georganiseerd.

De nauwe samenwerking tussen prothesemakers, orthopaedisch chirurgen en het revalidatieteam in Utrecht heeft tot doel kinderen en jongeren met complexe en bijzondere ledemaatproblematiek zich te laten ontwikkelen en deel te nemen aan het leven zoals zij dat willen. Door de geïntegreerde kennis en ervaring op het gebied van prothesiologie, adaptatietechniek, chirurgische interventies en revalidatie bereidt het team hen voor op een zo goed en zelfstandig mogelijk leven als volwassene.

Het is juist deze specifieke kennis die nu gedeeld werd met een 5-tal andere Europese landen. Orthopaedisch chirurgen, revalidatieartsen, fysiotherapeuten en prothesemakers uit een 5-tal Noord-Europese landen, allen gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met complexe ledemaatwijkingen, kwamen in Utrecht bijeen en legden contacten die ook in de toekomst naar een betere en efficiënte zorg voor de patiënt zullen leiden.

Er is een convenant ondertekend door de aanwezige partijen waarin is vastgelegd dat deze bijeenkomst in de toekomst weer georganiseerd zal worden en uitgebreid kan worden naar andere landen.

Als afsluiting van deze belangwekkende en inspirerende dagen werd een modeshow gelopen door patiënten van het Utrechtse team. Het is tenslotte Fashion Week en hoe kunnen wij het succes dat bereikt wordt beter laten zien dan juist deze patiënten op de Catwalk te zetten?

NB SBS6 zendt op vrijdag 23 januari een item uit over de modeshow in de vroege uitzending van Hart van Nederland om 19.00 uur.
Bekijk item Hart van Nederland


Informatie:
020-5893232, of childsummit@caos.nl


laatste nieuws

Promotie Mattijs Alsem

Promotie Mattijs Alsem

13-06-2018

Op dinsdag 10 juli zal Mattijs Alsem zijn proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

De HandbikeBattle bijna van start!

De HandbikeBattle bijna van start!

12-06-2018

Gisteren zijn we allemaal na een lange reis veilig aangekomen in Oostenrijk. Vandaag de eerste kennismaking met 'de berg'. Wel even slikken, want dat is toch best pittig! [...] » Lees verder

Bijeenkomst scholingsprogramma kinderrevalidatie bij De Hoogstraat Revalidatie

Bijeenkomst scholingsprogramma kinderrevalidatie bij De Hoogstraat Revalidatie

08-06-2018

Maandag 4 juni vond de tweede bijeenkomst vanuit het scholingsprogramma medisch specialistische revalidatie (MSR) plaats bij De Hoogstraat Revalidatie. Dit is de tweede bijeenkomst die Revalidatie Nederland organiseert in het kader van kennis delen en verbinden. Afgelopen maandag stond de kinderrevalidatie centraal. Vertegenwoordigers van onder andere het Ministerie van VWS, zorgverzekeraars en koepel- en branche organisaties waren aanwezig.   [...] » Lees verder

Verbeteren van communicatieproblemen bij afasie

Verbeteren van communicatieproblemen bij afasie

07-06-2018

Afasie is één van de meest ingrijpende gevolgen van een CVA. In zorginstellingen waar personen met afasie behandeld worden, bestaan er vaak communicatieproblemen tussen zorgverleners, personen met afasie en hun naasten. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 25-08-2018

  Sponsor Team Triathlon 2018, Veenendaal

  » Lees meer
 • 22-11-2018

  NVDG Basiscursus Dwarslaesie

  » Lees meer
 • 23-11-2018

  NVDG Basiscursus Dwarslaesie

  » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief