De Hoogstraat
 

Opleiding tot specialist

Opleiding tot revalidatiearts (AIOS)
De Utrechtse opleiding revalidatiegeneeskunde leidt revalidatieartsen op die hun passie voor patiëntenzorg weten te combineren met nieuwsgierigheid naar nieuwe kennis en mogelijkheden.

Revalidatiecentrum De Hoogstraat, het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het Sint Antonius Ziekenhuis bieden daarvoor een uitdagend werkterrein. Opleiders zijn drs. A. Kap, drs. P. Passier en dr. V.P.M. Schepers. De artsen in opleiding tot medisch specialist volgen bij De Hoogstraat stages voor poliklinische en klinische revalidatiebehandeling voor volwassenen en kinderen, in het UMC Utrecht gecombineerde stages voor poliklinische revalidatiebehandeling en ziekenhuisrevalidatie, en in het Antonius Ziekenhuis stages voor ziekenhuisrevalidatie.


De opleiding

Je leert het vak van revalidatiearts in de volle breedte uit te oefenen. Je volgt daarbij het Leerplan van het Opleidingscircuit Revalidatiegeneeskunde Utrecht. Er is een opleidingsschema met de indeling van de afdelingen die je in 4 jaar gaat doorlopen. Iedere afdeling heeft z’n eigen supervisor, deskundig op het betreffende deelgebied. Het schema biedt ruimte voor een persoonlijke invulling op basis van je eigen interesses. Je besteedt een deel van je tijd aan een onderzoeksopdracht binnen een van de onderzoekslijnen. Dit resulteert in een internationale publicatie.

Samen met je collega’s geef je vorm aan het lokale onderwijs. Je volgt regionale multidisciplinaire trainingen en neemt deel aan het landelijke scholingsprogramma revalidatiegeneeskunde.

Opleiders en supervisoren verzorgen de begeleiding. Gezamenlijk bewaak je de voortgang en de kwaliteit van je opleiding. De omgang met supervisoren wordt door de huidige assistenten als laagdrempelig ervaren; ze zijn toegankelijk en makkelijk benaderbaar. De sfeer is open en er wordt goede constructieve feedback gegeven.


Citaat van een AIOS

‘Binnen de huidige AIOS-club hangt een loyale, veilige sfeer, waarbinnen alles bespreekbaar is. Mijn ervaring is dat er tijdens je opleiding ook voldoende tijd is voor een leuk sociaal leven met tijd voor bijvoorbeeld vrienden, gezin en sport. De bereikbaarheidsdiensten verdeel je met de gehele AIOS-club, wat neerkomt op 4 weekenden en weken per jaar en dat is goed te doen. Het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht biedt interessante onderzoekslijnen (o.a. dwarslaesie, CP, CVA) met experts als begeleiders, die al veel AIOS enthousiast hebben gemaakt voor een onderzoek. De Hoogstraat heeft onderzoeksimplementatie de laatste jaren hoog in het vaandel staan. Er wordt een brug tussen kliniek en onderzoek gemaakt en dat maakt onderzoek doen ook leuk voor de meer pragmatische AIOS. Samenvattend zeg ik altijd met een trots gevoel dat ik opgeleid word in het circuit Utrecht!’


Wil je bij ons komen werken?

De Hoogstraat streeft ernaar een heel goed revalidatienetwerk te zijn en wil ook graag de beste artsen aan zich binden. We zoeken naar artsen die iets extra’s meenemen, bijvoorbeeld een dubbele opleiding, een internationale stage, bestuursfuncties in de studententijd, aantoonbare wetenschappelijke affiniteit of interessante werkervaring.


Open sollicitatie

Voel je je aangesproken en heb je interesse om bij ons te komen werken? Dan nodigen we je van harte uit een open sollicitatie te schrijven. Deze kan je richten aan sollicitatie@dehoogstraat.nl


Meer informatie

Voor meer informatie kan je contact opnemen met:

drs. P. Passier, revalidatiearts en opleider in het St. Antonius Ziekenhuis
drs. A. Kap, revalidatiearts en opleider in de Hoogstraat, tel. 030 256 1286
dr. V.P.M. Schepers, revalidatiearts en opleider in het Universitair Medisch Centrum Utrecht,
tel. 088 755 8831

Revalidatiegeneeskunde, investeren in kwaliteit van leven (pdf), brochure van Revalidatie Nederland en de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA)
Opleiding tot GZ psycholoog
De Hoogstraat heeft twee opleidingsplaatsen voor de postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog bij de Stichting PDO-GGZ Utrecht. De stages van deze tweejarige opleiding zijn gericht op de klinische en poliklinische revalidatie van volwassenen of kinderen en jongeren.


Contact

Marjan Zuur

laatste nieuws

Promotie Teuni ten Brink

Promotie Teuni ten Brink

16-01-2018

Op 20 februari zal Teuni ten Brink haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Wat zou u op de onderzoeksagenda in de kinderrevalidatie willen hebben?

Wat zou u op de onderzoeksagenda in de kinderrevalidatie willen hebben?

12-01-2018

Bent u ouder van een kind in de kinderrevalidatie? Laat ons weten welke onderwerpen u belangrijk vindt. [...] » Lees verder

EXPAND Publicatieprijs 2017 voor Tijn van Diemen

EXPAND Publicatieprijs 2017 voor Tijn van Diemen

11-01-2018

Tijn van Diemen, werkzaam in de Sint Maartenskliniek en het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (samenwerking De Hoogstraat Revalidatie en UMC Utrecht), heeft de EXPAND Publicatieprijs 2017 van het Centrum voor Revalidatie van het UMCG gewonnen.
  [...] » Lees verder

BLOG Brainwave: Bewegen of beweging

BLOG Brainwave: Bewegen of beweging

03-01-2018

Het verwerken van visuele informatie lijkt een eenvoudige klus voor de hersenen. Promovendus Jasper Fabius vertelt wat er allemaal bij komt kijken. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

  • 01-02-2018

    Netwerkavond kinderrevalidatie

    18:15-20:30
    » Lees meer
» meer agenda

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief