De Hoogstraat
Steun ons!
 

Virtual Reality (VR) in diagnostiek en revalidatie

 

Voor ons Virtual Reality (VR) project zijn we op zoek naar een gemotiveerde stagiaire Neuropsychologie met interesse in technologische vernieuwingen. We hebben een VR supermarkt gebouwd waarmee we in patiënten die een beroerte hebben doorgemaakt cognitieve tekorten in kaart willen brengen. Er zijn verschillende projecten voor de thesis mogelijk, altijd in overleg. Ook zal je tijdens deze stage veel patiëntencontact hebben. De werkzaamheden zullen deels in de Hoogstraat Revalidatie en deels in het UMC Utrecht worden uitgevoerd. Je zult nauw samenwerken met de onderzoekers en stagiaires van andere lopende studies (neglectscreening, B-stars).
 

Doel/vraagstelling

Het doel van dit onderzoek zijn de mogelijkheden van VR te onderzoeken in neuropsychologische diagnostiek. Is VR haalbaar in een patiëntenpopulatie? Welke cognitieve domeinen worden gemeten in de virtuele supermarkt? Kan VR een aanvulling zijn op het huidige neuropsychologisch onderzoek?
 

Soort project

In dit onderzoek ga je patiënten includeren die een beroerte hebben doorgemaakt. Patiënten krijgen de opdracht boodschappen te doen in de virtuele omgeving.
 

Gewenste studierichting

Neuropsychologie (mogelijk gecombineerd met Neuroscience and Cognition). Klinische ervaring is een pre, maar geen eis.
 

Duur

Start graag in juli/augustus 2018. Duur in overleg.
 

Standplaats

Standplaats De Hoogstraat in Utrecht en UMC Utrecht.
 

Contactpersonen

Lauriane Spreij, l.a.spreij-3@umcutrecht.nl
Tanja Nijboer, t.c.w.nijboer@uu.nl

Interesse in deze stageopdracht? Vul dit formulier in en mail het met je CV naar  de contactpersoon.  Je aanvraag wordt dan door ons beoordeeld. Alleen volledig ingevulde formulieren in combinatie met een CV worden in behandeling genomen.

Ben je geneeskundestudent en heb je interesse in deze stageopdracht? Neem dan contact op met Esther Dekker


 

laatste nieuws binnen Onderzoek & innovatie

Website www.wijencp.nl door en voor jongeren met CP

Website www.wijencp.nl door en voor jongeren met CP

19-07-2018

Prachtige www.wijencp.nl is een van de resultaten van onderzoek Participatie in Perspectief (PiP) [...] » Lees verder

De Hoogstraat Revalidatie ontwikkelt nieuwe methodiek rapporteren: DOKA/HOKA

19-07-2018

Momenteel wordt er door de projectgroep en (oud-) revalidanten gewerkt aan de voorbereidingen van de inrichting van het Patiëntenportaal. (Ouders van) revalidanten en naasten krijgen daarmee toegang tot hun dossier met medische gegevens, zoals verslagen en de voortgang van de behandeling. Een heldere, eenduidige rapportage van de behandelingen is daarbij van essentieel belang. Om aan deze eis te voldoen heeft De Hoogstraat een nieuwe methodiek ontwikkeld voor de dagrapportage (de decursus) van de behandelaars: de DOKA/HOKA. [...] » Lees verder

WWW-wijzer biedt ouders houvast bij (revalidatie)hulpvraag

WWW-wijzer biedt ouders houvast bij (revalidatie)hulpvraag

10-07-2018

Ouders van kinderen met een lichamelijke beperking spelen vanzelfsprekend  een belangrijke rol in het functioneren van hun kind en gezin. Het is daarom belangrijk om -naast het kind- ook aandacht te hebben voor het gezin als geheel. Er is bij hen veel behoefte aan informatie. Om ouders te helpen met het inventariseren van hun ondersteuningsbehoeften ontwikkelde onderzoeker Mattijs Alsem samen met ouders een digitaal instrument, de WWW-wijzer. Alsem promoveert vandaag op zijn onderzoek naar het effect van dit instrument. [...] » Lees verder

Focus op persoonlijke en omgevingsfactoren belangrijk in bevorderen participatie

Focus op persoonlijke en omgevingsfactoren belangrijk in bevorderen participatie

04-07-2018

Jongeren met CP vertellen zelf wat hen helpt en hindert. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Recente  publicatie  kenniscentrum

  Ten Brink AF, Matthijs Biesbroek J, Oort Q, Visser-Meily JMA, Nijboer TCW.

Peripersonal and extrapersonal visuospatial neglect in different frames of reference: A brain lesion-symptom mapping study.

Behav Brain Res. 2018 Jun 22. [Epub ahead of print]
 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief