De Hoogstraat
Steun ons!
 

Voorspellen van self-efficacy en/of participatie van revalidanten en hun naasten

 

In het POWER-onderzoek zijn we geïnteresseerd in self-efficacy (het vertrouwen dat mensen hebben in hun eigen kunnen of om om te gaan met lastige situaties) en participatie (het ‘deelnemen’ in de maatschappij) van koppels van revalidanten en hun naasten. In het onderzoek onderscheiden we twee subdoelstellingen:
Het achterhalen van risicofactoren voor problemen in self-efficacy en participatie op de lange termijn;
Het vergroten van self-efficacy en participatie van revalidanten en naasten door de inzet van extra begeleiding van maatschappelijk werk (in de vorm van zogenaamde toekomstberaden).
 

Doel/vraagstelling

Het doel van de huidige opdracht richt op de eerstgenoemde doelstelling. De bijbehorende onderzoeksvraag is: kunnen self-efficacy en/of participatie van koppels bestaande uit revalidanten en hun naasten in de thuissituatie al vroegtijdig in de revalidatie voorspelt worden aan de hand van psychologische kenmerken? Zijn de gevonden resultaten binnen de totale groep ook van toepassing binnen de twee afzonderlijke diagnosegroepen van niet-aangeboren-hersenletsel en dwarslaesie, of zijn hierin verschillen op te merken?
 
In het landelijk POWER-onderzoek hebben veel revalidanten met niet-aangeboren-hersenletsel of een dwarslaesie en hun naasten op verschillende momenten vragenlijsten ingevuld. Data uit de vragenlijsten kunnen gebruikt worden om de onderzoeksvraag te beantwoorden.
 
In de opdracht kan gekozen worden om te richten op self-efficacy of op participatie.
 

Soort project

De student verzamelt literatuur gericht op de vraagstelling, voert statistische analyses uit en schrijft een rapportage in de vorm van een Engelstalige scriptie/artikel.
 

Gewenste studierichting

Wetenschappelijke studie vergelijkbaar met psychologie, gezondheidswetenschappen, of sociale wetenschappen.
 

Duur

3 tot 6 maanden

 

Standplaats

Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht, het onderzoeks- en innovatiecentrum van UMC Utrecht Hersencentrum en De Hoogstraat Revalidatie.
Locatie: De Hoogstraat Revalidatie te Utrecht
 

Contactpersoon

Eline Scholten

Interesse in deze stageopdracht? Vul dit formulier in en mail het met je CV naar  de contactpersoon.  Je aanvraag wordt dan door ons beoordeeld. Alleen volledig ingevulde formulieren in combinatie met een CV worden in behandeling genomen.

Ben je geneeskundestudent en heb je interesse in deze stageopdracht? Neem dan contact op met Esther Dekker 

laatste nieuws binnen Onderzoek & innovatie

25 uur op de fiets voor De Hoogstraat

25 uur op de fiets voor De Hoogstraat

19-09-2018

Afgelopen zaterdag klonk om 12.00 het startschot voor de bijna 50 fietsers die de uitdaging aangingen: 25 uur fietsen voor De Hoogstraat. [...] » Lees verder

Symposium Thuis in Dwarslaesiezorg

Symposium Thuis in Dwarslaesiezorg

05-09-2018

Ben je thuiszorgverpleegkundige en wil je jouw kennis vergroten over zorg bij mensen met een dwarslaesie? [...] » Lees verder

BLOG Brainwave: Waarom niet zus-en-me-zo?

BLOG Brainwave: Waarom niet zus-en-me-zo?

01-09-2018

Over het ontwikkelen van een wetenschappelijke richtlijn Dwarslaesierevalidatie. Door Casper van Koppenhagen, revalidatiearts in het UMC Utrecht. [...] » Lees verder

Website www.wijencp.nl door en voor jongeren met CP

Website www.wijencp.nl door en voor jongeren met CP

19-07-2018

Prachtige www.wijencp.nl is een van de resultaten van onderzoek Participatie in Perspectief (PiP) [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Recente  publicatie  kenniscentrum

  Verberne DPJ, Post MWM, Köhler S, Carey LM, Visser-Meily JMA, van Heugten CM.

Course of Social Participation in the First 2 Years After Stroke and Its Associations With Demographic and Stroke-Related Factors.

Neurorehabil Neural Repair. 2018 Sep 4:1545968318796341
 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief