De Hoogstraat
Steun ons!
 

Meerwaarde van een digitaal neuropsychologisch onderzoek
 

 

Doel/vraagstelling

In dit project draai je als stagiaire mee in een multidisciplinair team. Dit team bestaat uit zowel mensen uit de zorg als mensen uit wetenschappelijk onderzoek. In dit project willen we gezonde participanten en patiënten die een beroerte of een hersentrauma hebben doorgemaakt testen met een nieuw ontwikkeld digitaal NPO. Dit project is in samenwerking met Philips Research.
Als stagiaire krijg je de mogelijkheid om in het gehele traject mee te werken; je gaat gezonde controles en patiënten werven, afspraken inplannen en testen. In overleg zijn verschillende onderzoeksvragen mogelijk voor het schrijven van je thesis. Je zult merendeels werkzaam zijn in het UMC Utrecht, afdeling Revalidatiegeneeskunde, maar ook in het Kenniscentrum van de Hoogstraat Revalidatie. Klinische ervaring is prettig, maar niet noodzakelijk. Rijbewijs is handig i.v.m. eventuele thuisbezoeken.
 

Soort project

In dit project willen we 55 patiënten die een beroerte hebben doorgemaakt, 55 patiënten met een traumatische hersenletsel en 55 gezonde controles testen met een nieuw ontwikkeld digitaal NPO.
Je thesis mag je schrijven op onze bestaande database. Verschillende onderwerpen zijn mogelijk (altijd in overleg).
 

Gewenste studierichting

Neuropsychologie (mogelijk gecombineerd met Neuroscience and Cognition). Klinische ervaring is prettig, maar niet noodzakelijk.
 

Duur

Start: 1 februari 2018 (mogelijk al halverwege januari), minstens een half jaar, 4 dagen in de week.
 

Standplaats

UMC Utrecht afdeling Revalidatiegeneeskunde en De Hoogstraat Revalidatie
 

Contactpersoon

Interesse? Vragen? Solliciteren?
Lauriane Spreij: l.a.spreij-3@umcutrecht.nl

Interesse in deze stageopdracht? Vul dit formulier in en mail het met je CV naar  de contactpersoon.  Je aanvraag wordt dan door ons beoordeeld. Alleen volledig ingevulde formulieren in combinatie met een CV worden in behandeling genomen.

Ben je geneeskundestudent en heb je interesse in deze stageopdracht? Neem dan contact op met Esther Dekker 

laatste nieuws binnen Onderzoek & innovatie

WWW-wijzer biedt ouders houvast bij (revalidatie)hulpvraag

WWW-wijzer biedt ouders houvast bij (revalidatie)hulpvraag

10-07-2018

Ouders van kinderen met een lichamelijke beperking spelen vanzelfsprekend  een belangrijke rol in het functioneren van hun kind en gezin. Het is daarom belangrijk om -naast het kind- ook aandacht te hebben voor het gezin als geheel. Er is bij hen veel behoefte aan informatie. Om ouders te helpen met het inventariseren van hun ondersteuningsbehoeften ontwikkelde onderzoeker Mattijs Alsem samen met ouders een digitaal instrument, de WWW-wijzer. Alsem promoveert vandaag op zijn onderzoek naar het effect van dit instrument. [...] » Lees verder

Focus op persoonlijke en omgevingsfactoren belangrijk in bevorderen participatie

Focus op persoonlijke en omgevingsfactoren belangrijk in bevorderen participatie

04-07-2018

Jongeren met CP vertellen zelf wat hen helpt en hindert. [...] » Lees verder

BLOG Brainwave: Revalideren is (nog) geen topsport!

BLOG Brainwave: Revalideren is (nog) geen topsport!

03-07-2018

Op het gebied van fysieke activiteit, slaap en voeding zijn nog heel wat stappen te zetten binnen de revalidatie. Daarover schrijft senior onderzoeker Olaf Verschuren. [...] » Lees verder

Dr. Jan-Willem Meijer nieuwe bestuurder De Hoogstraat Revalidatie

27-06-2018

Op 15 oktober aanstaande treedt dr. Jan-Willem Meijer (52) aan als bestuurder van De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht. Hij volgt Steven Berdenis van Berlekom op die recent begonnen is als directeur van het Liliane Fonds. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Recente  publicatie  kenniscentrum

  Ten Brink AF, Matthijs Biesbroek J, Oort Q, Visser-Meily JMA, Nijboer TCW.

Peripersonal and extrapersonal visuospatial neglect in different frames of reference: A brain lesion-symptom mapping study.

Behav Brain Res. 2018 Jun 22. [Epub ahead of print]
 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief