De Hoogstraat
 

Meerwaarde van een digitaal neuropsychologisch onderzoek
 

In dit project draai je als stagiaire mee in een multidisciplinair team, waarin zowel mensen uit de zorg als mensen uit wetenschappelijk onderzoek meedraaien. In dit project willen we patiënten die een beroerte of hersentrauma hebben doorgemaakt en gezonde controles testen met een nieuw ontwikkeld digitaal neuropsychologisch onderzoek (NPO). Dit project is een samenwerking met Philips Research. Als stagiaire krijg je de mogelijkheid om in het gehele traject mee te werken; je gaat gezonde controles werven, patiënten includeren, en beide groepen testen. Je zult merendeels werkzaam zijn in het UMC Utrecht, afdeling Revalidatiegeneeskunde, maar ook in het Kenniscentrum van de Hoogstraat Revalidatie. Rijbewijs is handig i.v.m. eventuele thuisbezoeken. Er zijn verschillende projecten voor de thesis mogelijk, altijd in overleg.

 

Doel/vraagstelling

Het doel van dit onderzoek is de meerwaarde en de haalbaarheid van een digitaal neuropsychologisch onderzoek in kaart te brengen. 
 

Soort project

In dit project willen we 55 patiënten die een beroerte hebben doorgemaakt, 55 patiënten met een traumatische hersenletsel en 55 gezonde controles testen met een nieuw ontwikkeld digitaal NPO.
 

Gewenste studierichting

Neuropsychologie (mogelijk gecombineerd met Neuroscience and Cognition). Klinische ervaring is prettig, maar niet noodzakelijk.
 

Duur

Start: 1 december 2017 (mogelijk al in november 2017), minstens een half jaar, 4 dagen in de week
 

Standplaats

UMC Utrecht afdeling Revalidatiegeneeskunde en De Hoogstraat Revalidatie
 

Contactpersoon

Tanja Nijboer t.c.w.nijboer@uu.nl en Lauriane Spreij l.a.spreij-3@umcutrecht.nl

Interesse in deze stageopdracht? Vul dit formulier in en mail het met je CV naar  de contactpersoon.  Je aanvraag wordt dan door ons beoordeeld. Alleen volledig ingevulde formulieren in combinatie met een CV worden in behandeling genomen.

Ben je geneeskundestudent en heb je interesse in deze stageopdracht? Neem dan contact op met Esther Dekker 

laatste nieuws binnen Onderzoek & innovatie

Posterpresentatie congres AACPDM

Posterpresentatie congres AACPDM

14-09-2017

Deze week zijn Marjolijn Ketelaar en Chris Gmelig Meyling in Montreal, Canada. [...] » Lees verder

Subsidie Revalidatiefonds voor virtuele supermarkt

Subsidie Revalidatiefonds voor virtuele supermarkt

12-09-2017

Senior onderzoeker Tanja Nijboer van het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht heeft van het Revalidatiefonds 52.070 euro subsidie gekregen voor het verder ontwikkelen van de Virtueel Supermarkt. Met behulp van virtual reality kunnen cognitieve klachten na een beroerte worden geobjectiveerd. [...] » Lees verder

Word wakker voor het belang van slaap in de revalidatie

Word wakker voor het belang van slaap in de revalidatie

07-09-2017

Nieuwe publicatie > Sleep: An underemphasized aspect of health and development in neurorehabilitation. [...] » Lees verder

WWW-wijzer breder toegankelijk voor ouders dankzij donatie George In der Maur

WWW-wijzer breder toegankelijk voor ouders dankzij donatie George In der Maur

05-09-2017

De digitale WWW-wijzer, ontwikkeld door het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (De Hoogstraat en UMC Utrecht), de BOSK en Zuyd Hogeschool, helpt ouders bij het verwoorden van hun hulpvraag en om de juiste informatie snel te vinden. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Recente  publicatie  kenniscentrum

Van Lieshout ECC, Visser-Meily JMA, Neggers SFW, Van der Worp HB, Dijkhuizen RM.

Brain stimulation for arm recovery after stroke (B-STARS): protocol for a randomised controlled trial in subacute stroke patients.

BMJ Open. 2017 Aug 28;7(8):e016566.

B-STARS is de afkorting voor Brain-Stimulation for Arm Recovery after Stroke. Kort gezegd houdt de B-STARS studie zich bezig met het bevorderen van armherstel na een beroerte door middel van hersenstimulatie.

In dit onderzoek wordt er gebruik gemaakt van niet-invasieve hersenstimulatie. Transcraniële magnetische stimulatie (TMS) om precies te zijn. Het is een vrij korte en pijnloze behandeling waarbij er een spoel op de schedel wordt geplaatst op de plek waar de hersenen onder andere de motoriek aanstuurt.

In dit protocol artikel wordt uitvoerig beschreven op wat voor manier deze studie wordt uitgevoerd. Zo vindt het onderzoek bijvoorbeeld plaats in revalidatiecentrum De Hoogstraat en duurt de behandeling 10 dagen.  


 
 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief