De Hoogstraat
 

Dagelijks functioneren van kinderen: PEDI-CAT


 

De PEDI-CAT is een recent in de Verenigde Staten ontwikkelde digitale vragenlijst op basis van Computer Adaptive Testing (CAT). De PEDI-CAT is geschikt voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 0-20 jaar, met of zonder aandoeningen. The PEDI-CAT legt, door middel van rapportage door ouders of de jongere zelf, vaardigheden vast in drie domeinen; Zelfverzorging, Mobiliteit en Sociaal-Cognitieve ontwikkeling. Daarnaast is er een domein Verantwoordelijkheid, waarmee vastgelegd wordt in welke mate de verzorger of het kind/jongere verantwoordelijkheid neemt voor complexe taken in het dagelijks leven, zoals het zorgen voor eten en drinken, betalen van rekeningen, kleren kopen, etc. In diverse Europese landen wordt momenteel onderzoek gedaan met de vraag of het instrument wat in de USA is ontwikkeld zo ook bruikbaar is in de Europese landen.
 

Doel/vraagstelling

Het doel van dit deelproject is zicht te krijgen op de bruikbaarheid van de PEDI-CAT in (de kinderrevalidatie in) Nederland, d.m.v. het verzamelen van gegevens van gezonde Nederlandse kinderen en kinderen met cerebrale parese. 
 

Soort project

Het gaat om kwantitatieve studie waarbij van een groot aantal kinderen en jongeren gegevens worden verzameld, deels via een digitaal systeem en deels via direct contact met ouders en jongeren.
 

Gewenste studierichting

Bewegingswetenschappen, geneeskunde, fysiotherapie(wetenschappen), gezondheidswetenschappen.
 

Duur

3-6 maanden (start feb/mrt 2017). Indien langere stage gewenst dan liggen er in dit project meerdere aanvullende mogelijkheden.
 

Standplaats

De Hoogstraat Revalidatie.
  

Contactpersonen

Marjolijn Ketelaar

Interesse in deze stageopdracht? Vul dit formulier in en mail het met je CV naar  de contactpersoon.  Je aanvraag wordt dan door ons beoordeeld. Alleen volledig ingevulde formulieren in combinatie met een CV worden in behandeling genomen.

Ben je geneeskundestudent en heb je interesse in deze stageopdracht? Neem dan contact op met Esther Dekker


 

laatste nieuws binnen Onderzoek & innovatie

Publicatie: Overbelasting bij mantelzorgers van mensen met ALS

Publicatie: Overbelasting bij mantelzorgers van mensen met ALS

17-08-2017

Mantelzorgers van mensen met Amyotrofische Laterale Sclerose ervaren tijdens de ziekte van de patiënt steeds meer gevoelens van overbelasting. [...] » Lees verder

Artikel over empowerment en informatievoorziening in NTR

Artikel over empowerment en informatievoorziening in NTR

25-07-2017

Vanuit het Kenniscentrum is een artikel gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde over empowerment en informatievoorziening van ouders van kinderen met cerebrale parese (CP). [...] » Lees verder

Reportage NPO Radio 1

Reportage NPO Radio 1

04-07-2017

Naar aanleiding van het proefschrift van Michiel Claessen werd er bij Nieuws en Co een reportage uitgezonden over verdwalen na een beroerte. [...] » Lees verder

BLOG Brainwave: Ben jij klaar voor een ervaringsdeskundige in je onderzoek?

BLOG Brainwave: Ben jij klaar voor een ervaringsdeskundige in je onderzoek?

04-07-2017

Karen van Meeteren, ervaringsdeskundige en blogger 'Over een leven met wielen', over het belang van ervaringsdeskundigheid bij onderzoek. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Recente  publicatie  kenniscentrum

De Vries BS, Rustemeijer LMM, Van der Kooi AJ, Raaphorst J, Schröder CD, Nijboer TCW, Hendrikse J, Veldink JH, Van den Berg LH, Van Es MA.

A case series of PLS patients with frontotemporal dementia and overview of the literature.

Amyotroph Lateral Scler Frontotemporal Degener. 2017 Jul 26:1-15. [Epub ahead of print]

 
 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief