De Hoogstraat
 

Dagelijks functioneren van kinderen: PEDI-CAT


 

De PEDI-CAT is een recent in de Verenigde Staten ontwikkelde digitale vragenlijst op basis van Computer Adaptive Testing (CAT). De PEDI-CAT is geschikt voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 0-20 jaar, met of zonder aandoeningen. The PEDI-CAT legt, door middel van rapportage door ouders of de jongere zelf, vaardigheden vast in drie domeinen; Zelfverzorging, Mobiliteit en Sociaal-Cognitieve ontwikkeling. Daarnaast is er een domein Verantwoordelijkheid, waarmee vastgelegd wordt in welke mate de verzorger of het kind/jongere verantwoordelijkheid neemt voor complexe taken in het dagelijks leven, zoals het zorgen voor eten en drinken, betalen van rekeningen, kleren kopen, etc. In diverse Europese landen wordt momenteel onderzoek gedaan met de vraag of het instrument wat in de USA is ontwikkeld zo ook bruikbaar is in de Europese landen.
 

Doel/vraagstelling

Het doel van dit deelproject is zicht te krijgen op de bruikbaarheid van de PEDI-CAT in (de kinderrevalidatie in) Nederland, d.m.v. het verzamelen van gegevens van gezonde Nederlandse kinderen en kinderen met cerebrale parese. 
 

Soort project

Het gaat om kwantitatieve studie waarbij van een groot aantal kinderen en jongeren gegevens worden verzameld, deels via een digitaal systeem en deels via direct contact met ouders en jongeren.
 

Gewenste studierichting

Bewegingswetenschappen, geneeskunde, fysiotherapie(wetenschappen), gezondheidswetenschappen.
 

Duur

3-6 maanden (start feb/mrt 2017). Indien langere stage gewenst dan liggen er in dit project meerdere aanvullende mogelijkheden.
 

Standplaats

De Hoogstraat Revalidatie.
  

Contactpersonen

Marjolijn Ketelaar

Interesse in deze stageopdracht? Vul dit formulier in en mail het met je CV naar  de contactpersoon.  Je aanvraag wordt dan door ons beoordeeld. Alleen volledig ingevulde formulieren in combinatie met een CV worden in behandeling genomen.

Ben je geneeskundestudent en heb je interesse in deze stageopdracht? Neem dan contact op met Esther Dekker


 

laatste nieuws binnen Onderzoek & innovatie

De beste revalidatie op de beste plek

De beste revalidatie op de beste plek

12-12-2017

Op 5 december hebben De Hoogstraat Revalidatie en het UMC Utrecht hun samenwerkingsovereenkomst vernieuwd. De organisatie van de zorg wordt vereenvoudigd en de partners gaan zich samen richten op kwalitatieve verbeteringen van de (keten)zorg.  
  [...] » Lees verder

BLOG Brainwave: Kaas op de Lasagna

BLOG Brainwave: Kaas op de Lasagna

06-12-2017

Eline van Lieshout, junior onderzoeker bij project B-STARS: hersenstimulatie na stroke schrijft over includeren en kaas. [...] » Lees verder

ALS patiënten ervaren al in vroeg stadium participatiebeperkingen

ALS patiënten ervaren al in vroeg stadium participatiebeperkingen

17-11-2017

Patiënten met ALS die nog in staat zijn om te lopen blijken al in een vroeg stadium van de ziekte participatiebeperkingen te ervaren. Dit blijkt uit promotieonderzoek van Annerieke van Groenestijn. Amyotrofische laterale sclerose (ALS) is een dodelijke spierziekte waarbij de motorische zenuwcellen worden aangetast. De ziekte heeft een grote impact op zowel patiënt als mantelzorger.
  [...] » Lees verder

Kenniscentrum goed vertegenwoordigd bij DCRM

Kenniscentrum goed vertegenwoordigd bij DCRM

13-11-2017

Op 9 en 10 november was het DCRM (Dutch Congress of Rehabilitation Medicine) van de VRA (Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen) in Maastricht. Er waren 600 deelnemers. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Recente  publicatie  kenniscentrum

Tinga AM, Jansen C, van der Smagt MJ, Nijboer TCW, van Erp JBF

Inducing circular vection with tactile stimulation encircling the waist.

Acta Psychol (Amst). 2017 Nov 9;182:32-38. [Epub ahead of print]
 
 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief