De Hoogstraat
 

Dagelijks functioneren van kinderen: PEDI-CAT


 

De PEDI-CAT is een recent in de Verenigde Staten ontwikkelde digitale vragenlijst op basis van Computer Adaptive Testing (CAT). De PEDI-CAT is geschikt voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 0-20 jaar, met of zonder aandoeningen. The PEDI-CAT legt, door middel van rapportage door ouders of de jongere zelf, vaardigheden vast in drie domeinen; Zelfverzorging, Mobiliteit en Sociaal-Cognitieve ontwikkeling. Daarnaast is er een domein Verantwoordelijkheid, waarmee vastgelegd wordt in welke mate de verzorger of het kind/jongere verantwoordelijkheid neemt voor complexe taken in het dagelijks leven, zoals het zorgen voor eten en drinken, betalen van rekeningen, kleren kopen, etc. In diverse Europese landen wordt momenteel onderzoek gedaan met de vraag of het instrument wat in de USA is ontwikkeld zo ook bruikbaar is in de Europese landen.
 

Doel/vraagstelling

Het doel van dit deelproject is zicht te krijgen op de bruikbaarheid van de PEDI-CAT in (de kinderrevalidatie in) Nederland, d.m.v. het verzamelen van gegevens van gezonde Nederlandse kinderen en kinderen met cerebrale parese. 
 

Soort project

Het gaat om kwantitatieve studie waarbij van een groot aantal kinderen en jongeren gegevens worden verzameld, deels via een digitaal systeem en deels via direct contact met ouders en jongeren.
 

Gewenste studierichting

Bewegingswetenschappen, geneeskunde, fysiotherapie(wetenschappen), gezondheidswetenschappen.
 

Duur

3-6 maanden (start feb/mrt 2017). Indien langere stage gewenst dan liggen er in dit project meerdere aanvullende mogelijkheden.
 

Standplaats

De Hoogstraat Revalidatie.
  

Contactpersonen

Marjolijn Ketelaar

Interesse in deze stageopdracht? Vul dit formulier in en mail het met je CV naar  de contactpersoon.  Je aanvraag wordt dan door ons beoordeeld. Alleen volledig ingevulde formulieren in combinatie met een CV worden in behandeling genomen.

Ben je geneeskundestudent en heb je interesse in deze stageopdracht? Neem dan contact op met Esther Dekker


 

laatste nieuws binnen Onderzoek & innovatie

Diagnose neglect beter vast te stellen

Diagnose neglect beter vast te stellen

20-02-2018

Een veelvoorkomende stoornis na een beroerte is neglect. Patiënten met deze cognitieve stoornis hebben verminderde aandacht voor één kant van de ruimte. Mensen met neglect herstellen minder goed bij revalidatie en zijn uiteindelijk minder zelfstandig in het dagelijks leven. Het is daarom belangrijk om neglect tijdig vast te stellen en de behandeling vroeg in te zetten. Dat stelt onderzoeker Teuni ten Brink vandaag tijdens haar promotie. Ze ontwikkelde een test om de diagnose neglect beter te kunnen stellen. [...] » Lees verder

Publicatie Kenniscentrum

Publicatie Kenniscentrum

06-02-2018

Spiermassaverlies bij mensen met Cerebrale Parese. [...] » Lees verder

BLOG Brainwave: Aandacht! Kijken, wijzen en motoren

BLOG Brainwave: Aandacht! Kijken, wijzen en motoren

01-02-2018

Postdoc Joris Elshout schrijft over motoren... of toch niet helemaal... [...] » Lees verder

Subsidie voor project Impact op Meedoen

Subsidie voor project Impact op Meedoen

24-01-2018

Het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht heeft een subsidie gekregen van € 88.500 voor het project Impact op Meedoen, een samenwerking met de BOSK (Vereniging van mensen met een aangeboren lichamelijke handicap), Revalidatiefonds en Fonds verstandelijk gehandicapten. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Recente  publicatie  kenniscentrum

  Roels EH, Reneman MF, Stolwijk-Swuste J, van Laake-Geelen CC, de Groot S Adriaansen JJE, Post MWM.

Relationships between type of pain and work participation in people with long-standing spinal cord injury: results from a cross-sectional study.

Spinal Cord. 2018 Jan 11. [Epub ahead of print]

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief