De Hoogstraat
 

BESCHIKBAAR Participatie van jongeren met cerebrale parese


Jongeren (12-17 jaar) met cerebrale parese (CP) hebben veel mogelijkheden, maar het lukt ze niet altijd om die te benutten. Soms kunnen ze onvoldoende meedoen op school en bij sport, en is de (revalidatie)zorg onvoldoende gericht op hun mogelijkheden en hebben zij zorgen wat betreft werk in de toekomst. Om meer inzicht te krijgen in de participatie van jongeren met CP in de maatschappij en eventuele aanbevelingen voor verbetering te kunnen doen zijn we benieuwd naar positieve en negatieve ervaringen. We kunnen veel leren van de ervaringen van de experts bij uitstek: de jongeren met CP zelf en hun ouders!

 

Doel/vraagstelling

Het doel van het onderzoeksproject Participatie in Perspectief (PiP) is om jongeren met CP zelf hun persoonlijke ervaringen te laten delen ten aanzien van participatie op school, bij sport, in zorg en bij werk. We hebben jongeren en ouders gevraagd naar hun ervaringen door middel van interviews. Voor de stage staan de ouderinterviews centraal. De ouderinterviews zijn reeds afgenomen en zijn rijk aan informatie over participatie van jongeren met CP. Met verschillende deelvragen willen we die informatie kwalitatief analyseren. In deze stage ontwikkel je één of meerdere deelvragen om vervolgens gericht te kunnen analyseren.
 

Soort project

Kwalitatief onderzoek (interviews).
 

Gewenste studierichting

O.a. sociale wetenschappen (psychologie, orthopedagogiek), gezondheidswetenschappen, bewegingswetenschappen, geneeskunde.
 

Duur

In overleg.
 

Standplaats

De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht.
 

Contactpersoon

Sophie Wintels, s.wintels@dehoogstraat.nl


Interesse in deze stageopdracht? Vul dit formulier in en mail het met je CV naar  de contactpersoon.  Je aanvraag wordt dan door ons beoordeeld. Alleen volledig ingevulde formulieren in combinatie met een CV worden in behandeling genomen.

Ben je geneeskundestudent en heb je interesse in deze stageopdracht? Neem dan contact op met Esther Dekker 

laatste nieuws binnen Onderzoek & innovatie

Subsidie voor project Aandacht voor fysieke gezondheid bij kinderen met cerebrale parese

Subsidie voor project Aandacht voor fysieke gezondheid bij kinderen met cerebrale parese

15-12-2017

Het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht heeft € 134.089,- subsidie gekregen van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Dit bedrag is toegekend aan project 'Aandacht voor fysieke gezondheid bij kinderen met cerebrale parese' dat maart 2018 zal starten onder leiding van Olaf Verschuren. [...] » Lees verder

De beste revalidatie op de beste plek

De beste revalidatie op de beste plek

12-12-2017

Op 5 december hebben De Hoogstraat Revalidatie en het UMC Utrecht hun samenwerkingsovereenkomst vernieuwd. De organisatie van de zorg wordt vereenvoudigd en de partners gaan zich samen richten op kwalitatieve verbeteringen van de (keten)zorg.  
  [...] » Lees verder

BLOG Brainwave: Kaas op de Lasagna

BLOG Brainwave: Kaas op de Lasagna

06-12-2017

Eline van Lieshout, junior onderzoeker bij project B-STARS: hersenstimulatie na stroke schrijft over includeren en kaas. [...] » Lees verder

ALS patiënten ervaren al in vroeg stadium participatiebeperkingen

ALS patiënten ervaren al in vroeg stadium participatiebeperkingen

17-11-2017

Patiënten met ALS die nog in staat zijn om te lopen blijken al in een vroeg stadium van de ziekte participatiebeperkingen te ervaren. Dit blijkt uit promotieonderzoek van Annerieke van Groenestijn. Amyotrofische laterale sclerose (ALS) is een dodelijke spierziekte waarbij de motorische zenuwcellen worden aangetast. De ziekte heeft een grote impact op zowel patiënt als mantelzorger.
  [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Recente  publicatie  kenniscentrum

Tinga AM, Jansen C, van der Smagt MJ, Nijboer TCW, van Erp JBF

Inducing circular vection with tactile stimulation encircling the waist.

Acta Psychol (Amst). 2017 Nov 9;182:32-38. [Epub ahead of print]
 
 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief