De Hoogstraat
 

BESCHIKBAAR Participatie van jongeren met cerebrale parese


Jongeren (12-17 jaar) met cerebrale parese (CP) hebben veel mogelijkheden, maar het lukt ze niet altijd om die te benutten. Soms kunnen ze onvoldoende meedoen op school en bij sport, en is de (revalidatie)zorg onvoldoende gericht op hun mogelijkheden en hebben zij zorgen wat betreft werk in de toekomst. Om meer inzicht te krijgen in de participatie van jongeren met CP in de maatschappij en eventuele aanbevelingen voor verbetering te kunnen doen zijn we benieuwd naar positieve en negatieve ervaringen. We kunnen veel leren van de ervaringen van de experts bij uitstek: de jongeren met CP zelf en hun ouders!

 

Doel/vraagstelling

Het doel van het onderzoeksproject Participatie in Perspectief (PiP) is om jongeren met CP zelf hun persoonlijke ervaringen te laten delen ten aanzien van participatie op school, bij sport, in zorg en bij werk. We hebben jongeren en ouders gevraagd naar hun ervaringen door middel van interviews. Voor de stage staan de ouderinterviews centraal. De ouderinterviews zijn reeds afgenomen en zijn rijk aan informatie over participatie van jongeren met CP. Met verschillende deelvragen willen we die informatie kwalitatief analyseren. In deze stage ontwikkel je één of meerdere deelvragen om vervolgens gericht te kunnen analyseren.
 

Soort project

Kwalitatief onderzoek (interviews).
 

Gewenste studierichting

O.a. sociale wetenschappen (psychologie, orthopedagogiek), gezondheidswetenschappen, bewegingswetenschappen, geneeskunde.
 

Duur

In overleg.
 

Standplaats

De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht.
 

Contactpersoon

Sophie Wintels, s.wintels@dehoogstraat.nl


Interesse in deze stageopdracht? Vul dit formulier in en mail het met je CV naar  de contactpersoon.  Je aanvraag wordt dan door ons beoordeeld. Alleen volledig ingevulde formulieren in combinatie met een CV worden in behandeling genomen.

Ben je geneeskundestudent en heb je interesse in deze stageopdracht? Neem dan contact op met Esther Dekker 

laatste nieuws binnen Onderzoek & innovatie

BLOG Brainwave: Melk en meer: over behoeften in de zorg

BLOG Brainwave: Melk en meer: over behoeften in de zorg

03-10-2017

Psycholoog en onderzoeker Maarten Fischer schrijft over autonomie, competentie en verbondenheid. [...] » Lees verder

Landelijk publieksonderzoek over navigeren

Landelijk publieksonderzoek over navigeren

22-09-2017

Hoe kan het dat de ene persoon weleens verdwaalt en de ander een wandelend kompas lijkt? Het Weekend van de Wetenschap roept heel Nederland op mee te doen aan het onderzoek naar navigeren.
  [...] » Lees verder

Publicatie: Het hebben van vertrouwen in relatie tot secundaire gezondheidsproblemen bij mensen met een dwarslaesie

Publicatie: Het hebben van vertrouwen in relatie tot secundaire gezondheidsproblemen bij mensen met een dwarslaesie

22-09-2017

Een systematische review en meta-analyse gepubliceerd in Archives of Physical Medicine and Rehabilitation.
  [...] » Lees verder

Posterpresentatie congres AACPDM

Posterpresentatie congres AACPDM

14-09-2017

Deze week zijn Marjolijn Ketelaar en Chris Gmelig Meyling in Montreal, Canada. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Recente  publicatie  kenniscentrum

Van Lieshout ECC, Visser-Meily JMA, Neggers SFW, Van der Worp HB, Dijkhuizen RM.

Brain stimulation for arm recovery after stroke (B-STARS): protocol for a randomised controlled trial in subacute stroke patients.

BMJ Open. 2017 Aug 28;7(8):e016566.

B-STARS is de afkorting voor Brain-Stimulation for Arm Recovery after Stroke. Kort gezegd houdt de B-STARS studie zich bezig met het bevorderen van armherstel na een beroerte door middel van hersenstimulatie.

In dit onderzoek wordt er gebruik gemaakt van niet-invasieve hersenstimulatie. Transcraniële magnetische stimulatie (TMS) om precies te zijn. Het is een vrij korte en pijnloze behandeling waarbij er een spoel op de schedel wordt geplaatst op de plek waar de hersenen onder andere de motoriek aanstuurt.

In dit protocol artikel wordt uitvoerig beschreven op wat voor manier deze studie wordt uitgevoerd. Zo vindt het onderzoek bijvoorbeeld plaats in revalidatiecentrum De Hoogstraat en duurt de behandeling 10 dagen.  


 
 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief