De Hoogstraat
Steun ons!
 

HandbikeBattle


De HandbikeBattle is een sportieve handbikewedstrijd tussen de handbiketeams van verschillende revalidatiecentra uit Nederland, Oostenrijk en Noorwegen. Deze teams gaan op woensdag 15 juni 2016 de  Kaunertaler Gletscherstrasse bedwingen. De start is bij het plaatsje Feichten in Tirol (op 1280 mtr hoogte) en vanaf daar zal een 20 kilometer lange klim de sporters naar de finish brengen bij de Ochsenalm, op 2150 meter hoogte. Een prachtige klim met hier en daar stevige stijgingspercentages, waarbij dus 870 meter hoogteverschil op pure armkracht overwonnen moet worden!
 

Alle deelnemende handbikers hebben 2 zaken gemeen: ze hebben recent als revalidant aan hun herstel gewerkt (een enkeling is zelfs nog revalidant) en voldoende vechtlust om deze uitdaging aan te gaan! De Hoogstraat wordt in Oostenrijk vertegenwoordigd door een team van 6 bikkels; de Hoogstraat Highlanders.

De Hoogstraat Highlanders van 2016!   
 • Manon Beumer
 • Richard van Dopperen
 • Ali
 • Leon Emmen
 • Henk-Jan van den Berg
 • Maarten Vaal


Doel
Het doel van de Handbike Battle is natuurlijk het behalen van de top. Maar dit is voor de deelnemers niet het enige doel. De Hoogstraat Highlanders gaan als team ook voor een gezamenlijk doel: samenwerken, teamverband tonen en als team een prima prestatie neerzetten. Daarnaast heeft elk teamlid eigen doelen: jezelf overwinnen, wilskracht tonen, je uithoudingsvermogen testen.

Trainen
Even een HandbikeBattle doen, gaat niet zomaar; daar gaat een stevige voorbereiding aan vooraf. Na de medische keuring en een inspanningstest is het team momenteel stevig aan het trainen. Iedere deelnemer heeft een individueel trainingsschema ontvangen.

Meer weten en sponsor worden
Kijk op de website van de battle en volg de Highlanders op Facebook en twitter. En…….  Zij kunnen nog sponsors gebruiken! Helpt u hen om aan de startplaats van de HandbikeBattle in het Kaunertal te komen op donderdag 16 juni? Sponsoren kan via rekeningnummer: NL11 INGB 0003955676 t.n.v. Vriendenkring De Hoogstraat o.v.v. Handbike Battle 2016.

laatste nieuws binnen Onderzoek & innovatie

Revalidatie bij chronische pijn en vermoeidheid en de ALS app voor naasten: nieuw nummer Revalidatie Magazine

Revalidatie bij chronische pijn en vermoeidheid en de ALS app voor naasten: nieuw nummer Revalidatie Magazine

20-06-2018

Het vernieuwde online magazine van Revalidatie Nederland biedt ieder kwartaal nieuws over de medisch specialistische revalidatie. [...] » Lees verder

Promotie Mattijs Alsem

Promotie Mattijs Alsem

13-06-2018

Op dinsdag 10 juli zal Mattijs Alsem zijn proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Bijeenkomst scholingsprogramma kinderrevalidatie bij De Hoogstraat Revalidatie

Bijeenkomst scholingsprogramma kinderrevalidatie bij De Hoogstraat Revalidatie

08-06-2018

Maandag 4 juni vond de tweede bijeenkomst vanuit het scholingsprogramma medisch specialistische revalidatie (MSR) plaats bij De Hoogstraat Revalidatie. Dit is de tweede bijeenkomst die Revalidatie Nederland organiseert in het kader van kennis delen en verbinden. Afgelopen maandag stond de kinderrevalidatie centraal. Vertegenwoordigers van onder andere het Ministerie van VWS, zorgverzekeraars en koepel- en branche organisaties waren aanwezig.   [...] » Lees verder

Verbeteren van communicatieproblemen bij afasie

Verbeteren van communicatieproblemen bij afasie

07-06-2018

Afasie is één van de meest ingrijpende gevolgen van een CVA. In zorginstellingen waar personen met afasie behandeld worden, bestaan er vaak communicatieproblemen tussen zorgverleners, personen met afasie en hun naasten. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 10-07-2018

  Symposium Eigen regie en betrokkenheid van ouders

  10:00-16:00
  » Lees meer
» meer agenda

Recente  publicatie  kenniscentrum

  Aben HP, Reijmer YD, Visser-Meily JM, Spikman JM, de Bresser J, Biessels GJ, de Kort PL.

A Role for New Brain Magnetic Resonance Imaging Modalities in Daily Clinical Practice: Protocol of the Prediction of Cognitive Recovery After Stroke (PROCRAS) Study.

JMIR Res Protoc. 2018 May 28;7(5):e127.
 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief