De Hoogstraat
Steun ons!
 

HandbikeBattle


De HandbikeBattle is een sportieve handbikewedstrijd tussen de handbiketeams van verschillende revalidatiecentra uit Nederland, Oostenrijk en Noorwegen. Deze teams gaan op woensdag 15 juni 2016 de  Kaunertaler Gletscherstrasse bedwingen. De start is bij het plaatsje Feichten in Tirol (op 1280 mtr hoogte) en vanaf daar zal een 20 kilometer lange klim de sporters naar de finish brengen bij de Ochsenalm, op 2150 meter hoogte. Een prachtige klim met hier en daar stevige stijgingspercentages, waarbij dus 870 meter hoogteverschil op pure armkracht overwonnen moet worden!
 

Alle deelnemende handbikers hebben 2 zaken gemeen: ze hebben recent als revalidant aan hun herstel gewerkt (een enkeling is zelfs nog revalidant) en voldoende vechtlust om deze uitdaging aan te gaan! De Hoogstraat wordt in Oostenrijk vertegenwoordigd door een team van 6 bikkels; de Hoogstraat Highlanders.

De Hoogstraat Highlanders van 2016!   
  • Manon Beumer
  • Richard van Dopperen
  • Ali
  • Leon Emmen
  • Henk-Jan van den Berg
  • Maarten Vaal


Doel
Het doel van de Handbike Battle is natuurlijk het behalen van de top. Maar dit is voor de deelnemers niet het enige doel. De Hoogstraat Highlanders gaan als team ook voor een gezamenlijk doel: samenwerken, teamverband tonen en als team een prima prestatie neerzetten. Daarnaast heeft elk teamlid eigen doelen: jezelf overwinnen, wilskracht tonen, je uithoudingsvermogen testen.

Trainen
Even een HandbikeBattle doen, gaat niet zomaar; daar gaat een stevige voorbereiding aan vooraf. Na de medische keuring en een inspanningstest is het team momenteel stevig aan het trainen. Iedere deelnemer heeft een individueel trainingsschema ontvangen.

Meer weten en sponsor worden
Kijk op de website van de battle en volg de Highlanders op Facebook en twitter. En…….  Zij kunnen nog sponsors gebruiken! Helpt u hen om aan de startplaats van de HandbikeBattle in het Kaunertal te komen op donderdag 16 juni? Sponsoren kan via rekeningnummer: NL11 INGB 0003955676 t.n.v. Vriendenkring De Hoogstraat o.v.v. Handbike Battle 2016.

laatste nieuws binnen Onderzoek & innovatie

Ochtendtherapie en het gebruik van de hololens: nieuw nummer Revalidatie Magazine

Ochtendtherapie en het gebruik van de hololens: nieuw nummer Revalidatie Magazine

21-03-2018

Het vernieuwde online magazine van Revalidatie Nederland biedt ieder kwartaal nieuws over de medisch specialistische revalidatie. In deze editie leest u hoe de ochtendtherapie bij De Hoogstraat zelfzorg stimuleert. Op blote voeten naar de douche, eerst aankleden of juist in je badjas gaan ontbijten: alles is therapie. Verder vertelt Hoogstraat-bewegingswetenschapper Joep Janssen in deze editie hoe de hololens nu gebruikt wordt als therapie bij kinderen en jongeren met hersenletsel. [...] » Lees verder

Promotie Maremka Zwinkels

Promotie Maremka Zwinkels

15-03-2018

Op 12 april zal Maremka Zwinkels haar proefschrift verdedigen in het Academiegebouw in Utrecht [...] » Lees verder

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

Scholing neurorevalidatie voor verpleegkundigen en verzorgenden

08-03-2018

Werk je als verpleegkundige of verzorgende met mensen met een CVA? Dan kan je tijdens de geaccrediteerde scholing je kennis vergroten over neurorevalidatie. De Hoogstraat Revalidatie organiseert een vierdaagse ketenbrede scholing waar verschillende onderwerpen aan bod komen.
  [...] » Lees verder

BLOG Brainwave: Samenwerken in klinische netwerken is de toekomst!

BLOG Brainwave: Samenwerken in klinische netwerken is de toekomst!

01-03-2018

Revalidatiearts Janneke Stolwijk-Swüste over de stroom van nieuwe kennis en bijblijven [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Recente  publicatie  kenniscentrum

  De Graaf JA, Van Mierlo ML, Post MW, Achterberg WP, Kappelle LJ, Visser-Meily JMA.

Long-term restrictions in participation in stroke survivors under and over 70 years of age.

Disabil Rehabil. 2018 Mar;40(6):637-645

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief