De Hoogstraat
Steun ons!
 

HandbikeBattle


De HandbikeBattle is een sportieve handbikewedstrijd tussen de handbiketeams van verschillende revalidatiecentra uit Nederland, Oostenrijk en Noorwegen. Deze teams gaan op woensdag 15 juni 2016 de  Kaunertaler Gletscherstrasse bedwingen. De start is bij het plaatsje Feichten in Tirol (op 1280 mtr hoogte) en vanaf daar zal een 20 kilometer lange klim de sporters naar de finish brengen bij de Ochsenalm, op 2150 meter hoogte. Een prachtige klim met hier en daar stevige stijgingspercentages, waarbij dus 870 meter hoogteverschil op pure armkracht overwonnen moet worden!
 

Alle deelnemende handbikers hebben 2 zaken gemeen: ze hebben recent als revalidant aan hun herstel gewerkt (een enkeling is zelfs nog revalidant) en voldoende vechtlust om deze uitdaging aan te gaan! De Hoogstraat wordt in Oostenrijk vertegenwoordigd door een team van 6 bikkels; de Hoogstraat Highlanders.

De Hoogstraat Highlanders van 2016!   
  • Manon Beumer
  • Richard van Dopperen
  • Ali
  • Leon Emmen
  • Henk-Jan van den Berg
  • Maarten Vaal


Doel
Het doel van de Handbike Battle is natuurlijk het behalen van de top. Maar dit is voor de deelnemers niet het enige doel. De Hoogstraat Highlanders gaan als team ook voor een gezamenlijk doel: samenwerken, teamverband tonen en als team een prima prestatie neerzetten. Daarnaast heeft elk teamlid eigen doelen: jezelf overwinnen, wilskracht tonen, je uithoudingsvermogen testen.

Trainen
Even een HandbikeBattle doen, gaat niet zomaar; daar gaat een stevige voorbereiding aan vooraf. Na de medische keuring en een inspanningstest is het team momenteel stevig aan het trainen. Iedere deelnemer heeft een individueel trainingsschema ontvangen.

Meer weten en sponsor worden
Kijk op de website van de battle en volg de Highlanders op Facebook en twitter. En…….  Zij kunnen nog sponsors gebruiken! Helpt u hen om aan de startplaats van de HandbikeBattle in het Kaunertal te komen op donderdag 16 juni? Sponsoren kan via rekeningnummer: NL11 INGB 0003955676 t.n.v. Vriendenkring De Hoogstraat o.v.v. Handbike Battle 2016.

laatste nieuws binnen Onderzoek & innovatie

25 uur op de fiets voor De Hoogstraat

25 uur op de fiets voor De Hoogstraat

19-09-2018

Afgelopen zaterdag klonk om 12.00 het startschot voor de bijna 50 fietsers die de uitdaging aangingen: 25 uur fietsen voor De Hoogstraat. [...] » Lees verder

Symposium Thuis in Dwarslaesiezorg

Symposium Thuis in Dwarslaesiezorg

05-09-2018

Ben je thuiszorgverpleegkundige en wil je jouw kennis vergroten over zorg bij mensen met een dwarslaesie? [...] » Lees verder

BLOG Brainwave: Waarom niet zus-en-me-zo?

BLOG Brainwave: Waarom niet zus-en-me-zo?

01-09-2018

Over het ontwikkelen van een wetenschappelijke richtlijn Dwarslaesierevalidatie. Door Casper van Koppenhagen, revalidatiearts in het UMC Utrecht. [...] » Lees verder

Website www.wijencp.nl door en voor jongeren met CP

Website www.wijencp.nl door en voor jongeren met CP

19-07-2018

Prachtige www.wijencp.nl is een van de resultaten van onderzoek Participatie in Perspectief (PiP) [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Recente  publicatie  kenniscentrum

  Verberne DPJ, Post MWM, Köhler S, Carey LM, Visser-Meily JMA, van Heugten CM.

Course of Social Participation in the First 2 Years After Stroke and Its Associations With Demographic and Stroke-Related Factors.

Neurorehabil Neural Repair. 2018 Sep 4:1545968318796341
 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief