De Hoogstraat
Steun ons!
 

DwarslaesieWiki en vraagbaak

Wetenschappelijke informatie over dwarslaesie beschikbaar maken voor gebruikers; een multimediale aanpakEen dwarslaesie is een complexe aandoening met veel verschillende gevolgen. Het is dan ook van belang dat mensen met een dwarslaesie en hun familie toegang hebben tot goede informatie over het omgaan met de gevolgen hiervan. Op het internet is veel informatie beschikbaar, maar die is niet altijd compleet, betrouwbaar en consistent.

De DwarslaesieWiki is in 2016-2017 als een gezamenlijk project met Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON) en met subsidie van ZonMW ontwikkeld. De DwarslaesieWiki biedt gerichte en betrouwbare informatie over dwarslaesie, geschreven voor mensen met een dwarslaesie en hun familie. In de eerste fase van dit project zijn de volgende onderwerpen uitgewerkt: dwarslaesie en caudalaesie algemeen, autonoom zenuwstelsel, blaas, darmen, huid, seksualiteit, en achtergrond en bronnen. Per onderwerp zijn het ‘gezonde’ functioneren, disfunctioneren door de dwarslaesie, de gevolgen daarvan, veel voorkomende problemen, en de behandeling van die problemen beschreven. Kennis over voorkomen en omgaan met deze ongemakken en medische risico’s zijn verzameld, geordend, door een revalidatiearts op betrouwbaarheid getoetst en toegankelijk gemaakt voor mensen met een dwarslaesie.

De Wiki is onderdeel van de website van Dwarslaesie Organisatie Nederland. Na afloop van het project is het beheer ervan overgenomen door DON. De Wiki wordt nog regelmatig met nieuwe onderwerpen uitgebreid. DON wordt hierbij ondersteund door Heleen Kuiper en Marcel Post van het Kenniscentrum, en revalidatiearts Ilse van Nes vanuit het Nederlands-Vlaams Dwarslaesie Genootschap.
 

Projectgroep

Prof.dr. M.W.M. Post (De Hoogstraat)
H. Kuiper MSc (De Hoogstraat)
Dhr. J. Dekkers (Dwarslaesie Organisatie Nederland)
Dhr. C. Ouburg (Dwarslaesie Organisatie Nederland)
Mw. W. Veen (Dwarslaesie Organisatie Nederland)
Dr. I. van Nes, revalidatiearts (Nederlands-Vlaams Dwarslaesie Genootschap)
 

Samenwerking

Dwarslaesie Organisatie Nederland
Proven Web Concepts
 

Projectplanning

Doorlopend
 

Externe financieringContact

Marcel Post

 

 

laatste nieuws binnen Onderzoek & innovatie

Rolstoelvaardigheid  bij kinderen genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs

Rolstoelvaardigheid bij kinderen genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs

16-10-2018

Het onderzoek ‘Rolstoelvaardigheid bij kinderen’ van Marleen Sol is geselecteerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2018. [...] » Lees verder

Vernieuwde privacyverklaring

Vernieuwde privacyverklaring

11-10-2018

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan dat er nieuwe Europese privacyregels (AVG) van kracht zijn geworden. Ook wij hebben maatregelen genomen om te zorgen dat we aan de nieuwe wetgeving voldoen.
  [...] » Lees verder

Prijs voor 'WijenCp'

Prijs voor 'WijenCp'

10-10-2018

Website www.WijenCP.nl is op de internationale WorldCPDay 2018 in de prijzen gevallen. [...] » Lees verder

25 uur op de fiets voor De Hoogstraat

25 uur op de fiets voor De Hoogstraat

19-09-2018

Afgelopen zaterdag klonk om 12.00 het startschot voor de bijna 50 fietsers die de uitdaging aangingen: 25 uur fietsen voor De Hoogstraat. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Recente  publicatie  kenniscentrum

  Verberne DPJ, Post MWM, Köhler S, Carey LM, Visser-Meily JMA, van Heugten CM.

Course of Social Participation in the First 2 Years After Stroke and Its Associations With Demographic and Stroke-Related Factors.

Neurorehabil Neural Repair. 2018 Sep 4:1545968318796341
 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief