De Hoogstraat
Steun ons!
 

Participatie na een beroerte

 

De vele gevolgen van een beroerte, zoals fysieke beperkingen, emotionele en gedragsmatige klachten en cognitieve stoornissen, zorgen ervoor dat deze patiënten vaak minder goed kunnen participeren in de maatschappij (denk bijvoorbeeld aan werk, hobby’s en sociale activiteiten). In dit project proberen we meer inzicht te krijgen in het beloop van de participatie uitkomsten bij patiënten die een beroerte doorgemaakt hebben. We zijn opzoek naar factoren die de participatie na een beroerte mogelijkerwijs positief of negatief beïnvloeden, waarbij we ook kijken naar de langer termijn gevolgen (tot 4 jaar na de beroerte). Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar factoren zoals stemming, cognitieve klachten, bewegen en psychologische factoren. Indien factoren een bewezen positieve of negatieve invloed op de participatie van patiënten met een beroerte hebben, zouden we in de toekomst door het stimuleren van deze positieve factoren of het voorkomen/tijdig behandelen van eventuele negatieve factoren de langer termijn participatie van patiënten met een beroerte kunnen verbeteren. Daarnaast onderzoeken we ook hoe we in Nederland participatie uitkomsten het beste kunnen meten na een beroerte, zodat mogelijk in de toekomst meer aandacht is voor de participatieproblemen waar beroerte patiënten tegen aanlopen.
 

Projectgroep

Prof. dr. J.M.A. Visser-Meily (promotor)
Prof. dr. M.W.M. Post (promotor)
Dr. V.P.M. Schepers (co-promotor)
Drs. J.A. de Graaf (promovendus)

 

Projectplanning

April 2018 t/m april 2022.
 

Contact

Joris de Graaf, j.d.graaf@dehoogstraat.nl
 

Publicaties

De Graaf JA, Van Mierlo ML, Post MW, Achterberg WP, Kappelle LJ, Visser-Meily JM. Long-term restrictions in participation in stroke survivors under and over 70 years of age. Disabil Rehabil. 2018 Mar;40(6):637-645.

laatste nieuws binnen Onderzoek & innovatie

Rolstoelvaardigheid  bij kinderen genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs

Rolstoelvaardigheid bij kinderen genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs

16-10-2018

Het onderzoek ‘Rolstoelvaardigheid bij kinderen’ van Marleen Sol is geselecteerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2018. [...] » Lees verder

Vernieuwde privacyverklaring

Vernieuwde privacyverklaring

11-10-2018

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan dat er nieuwe Europese privacyregels (AVG) van kracht zijn geworden. Ook wij hebben maatregelen genomen om te zorgen dat we aan de nieuwe wetgeving voldoen.
  [...] » Lees verder

Prijs voor 'WijenCp'

Prijs voor 'WijenCp'

10-10-2018

Website www.WijenCP.nl is op de internationale WorldCPDay 2018 in de prijzen gevallen. [...] » Lees verder

25 uur op de fiets voor De Hoogstraat

25 uur op de fiets voor De Hoogstraat

19-09-2018

Afgelopen zaterdag klonk om 12.00 het startschot voor de bijna 50 fietsers die de uitdaging aangingen: 25 uur fietsen voor De Hoogstraat. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Recente  publicatie  kenniscentrum

  Verberne DPJ, Post MWM, Köhler S, Carey LM, Visser-Meily JMA, van Heugten CM.

Course of Social Participation in the First 2 Years After Stroke and Its Associations With Demographic and Stroke-Related Factors.

Neurorehabil Neural Repair. 2018 Sep 4:1545968318796341
 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief