Hoogstraat
 
Hoogstraat
 
Wij wensen u een goed en verrijkend 2017

2016 was het eerste volledige jaar in het gerenoveerde revalidatiecentrum na een snelle en efficiënte verbouwing. De Hoogstraat heeft in 2016 meer patiënten behandeld dan ooit tevoren en de zorgtrajecten nemen steeds minder tijd in beslag. De revalidant kan eerder naar huis of naar een vervolgvoorziening. Dat geeft een tevreden gevoel bij de revalidant als ook bij de medewerkers. Ook de orthopedietechniek heeft veel tevreden cliënten en laat goede resultaten zien in 2016.
De kortere behandeltrajecten noodzaken De Hoogstraat om de uitstroom van revalidanten nog sneller te organiseren. Met gemeenten en collega-instellingen zal de Hoogstraat de komende jaren de zorgketens structureel verbeteren.
2017 wordt geen jaar om achterover te leunen, maar wel een jaar om met vertrouwen tegemoet te zien. Het gaat goed met De Hoogstraat maar het kan altijd nóg beter. En dat is het streven voor 2017, mét medewerkers, vóór de revalidant.

Naar boven
 
 
 
Van het kenniscentrum

Promotie: Aandacht voor naasten na beroerte is belangrijk voor kwaliteit van leven
8 december heeft Revalidatiearts Willeke Kruithof haar proefschrift met de titel 'Stroke, social support and the partner' met succes verdedigd. Ze gaat in haar proefschrift in op het belang van aandacht voor patiënt én naasten na een beroerte. De aandacht van zorgprofessionals gaat na een beroerte voornamelijk uit naar de patiënt, maar uit dit promotieonderzoek blijkt dat aandacht voor de partner erg belangrijk is. Patiënt en partner beïnvloeden elkaar namelijk in hun kwaliteit van leven.
Lees hier meer informatie.

Promotie: Secondary health conditions in long-term spinal cord injury
Jacinthe Adriaansen, arts in opleiding, heeft op 25 oktober haar proefschrift met succes verdedigd. In haar promotieonderzoek beschrijft Jacinthe welke secundaire gezondheidsproblemen voorkomen onder mensen die minimaal 10 jaar een dwarslaesie hebben, welke invloed dit heeft op de kwaliteit van leven en welke nazorg er gegeven wordt. Dit onderzoek is onderdeel van het landelijk onderzoeksprogramma 'Active LifestyLe Rehabilitation Interventions in aging Spinal Cord injury (ALLRISC)'.
Lees hier meer informatie.

Leven met CP: hoe is dat voor jou als jongere?
Lees hier het artikel over onderzoeksproject Participatie in Perspectief (PiP) vóór jongeren met CP en vooral mét jongeren zelf.

Goed voorbereid in gesprek met hulp van WWW-wijzer, wegwijzer voor ouders met een gehandicapt kind
Lees hier het interview met Karen van Meeteren, projectmedeweker WWW-wijzer.

Twitter
Volg het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht op Twitter: @KCRUtrecht

Naar boven
 
 
Dé revalidantiefase bestaat niet
 

Anne Visser-Meily, hoogleraar en revalidatiearts UMCU Utrecht en De Hoogstraat Revalidatie in Hersenletsel magazine, herfst 2016:
"Deze week kreeg ik een 52-jarige patiënt, 9 maanden na de beroerte, op mijn poli verwezen met de vraag of revalidatie nog zinvol zou zijn. De beroerte was aanvankelijk niet herkend en het woordje ‘nog’ sloeg op 9 maanden na het ontstaan. Dit woordje ‘nog’ in combinatie met de term ‘revalidatie’ hoor ik helaas vaker".
Lees hier de volledige column.

Naar boven
 
 

Kestdiner met revalidanten
Ruim 180 revalidanten en hun genodigden namen deel aan het jaarlijkse kerstdiner in De Hoogstraat. Het restaurant was sfeervol omgetoverd in kerstsfeer, de keuken had een smakelijk menu voorbereid, en een groot team van medewerkers en vrijwilligers zorgde voor ontvangst en bediening. Een muzikale bijdrage werd geleverd door het Hoogstraat medewerkerskoor, Collegiaal Vocaal, dat dit jaar was aangevuld met een revalidant. De sfeer was goed, er werd even gedanst en voor veel gasten bleek deze avond een gelegenheid om andere revalidanten en hun genodigden te ontmoeten en (revalidatie)ervaringen uit te wisselen.  Na afloop ontvingen we veel enthousiaste reacties van revalidanten op deze bijzonder avond.

Naar boven
 
Zichtbare implementatie thuisconsulenten
Het project @Home over thuisconsulenten in het kinderteam is niet onopgemerkt gebleven. Lees hier het artikel in FysioPraxis

Naar boven
VR Supermarkt bij NEMO Science Live
Tijdens de herfstvakantie hebben 284 proefpersonen virtueel boodschappen gedaan in de supermarkt bij NEMO Science Live, het onderzoeks-programma van het NEMO Science Museum, lees hier meer informatie

Naar boven
 
Doorsturen
U kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een vriend of collega.
» Doorsturen
Afmelden
Uiteraard kunt u zich ook weer makkelijk afmelden voor deze nieuwsbrief.
» Afmelden
 
 
BEZOEK- EN POSTADRES
De Hoogstraat Revalidatie
Rembrandtkade 10 (klik hier voor route)
3583 TM Utrecht
Tel 030 256 1211
E-mail: info@dehoogstraat.nl
  
powered by gopublic