Hoogstraat
 
Hoogstraat
 
Buitenruimte Kind en Jeugd
Feestelijke opening

Speelterras voor Kind en Jeugd
Op 29 september verzamelden alle donateurs van het Vriendenfonds, betrokken leveranciers en medewerkers van de Hoogstraat, én alle kinderen en ouders zich voor de deur naar de buitenruimte bij de kinder- en jeugdafdeling. Na een intensieve voorbereidings- en bouwperiode, waarbij duidelijk de wensen van kinderen zijn meegenomen in de uitwerking, was het dan eindelijk zover! De buitenruimte werd geopend door Rob Beuse, bestuurder van het Hoogstraat Vriendenfonds, samen met Marieke en Jannienke van de jeugdafdeling. Daarna kon iedereen natuurlijk een kijkje nemen en de nieuwe buitenruimte bewonderen. Alle kinderen genoten direct van de glijbaan, het voetpad, de trampoline en niet te vergeten de brandweerauto. De buitenruimte bevindt zich op de eerste etage, aangrenzend aan de ontvangstruimte kinderen en jeugd.

Naar boven
 
 
Beweging in het lab
 

Volop in beweging
Het Bewegingslab is volop in beweging en heeft de afgelopen periode flinke stappen vooruit gezet in samenwerking met het FITT team. Benieuwd naar deze ontwikkelingen?

Naar boven
 
 
Only Friends Utrecht
 

Fantastische Start Only Friends Utrecht
Zaterdag 24 september was de Kick-off van deze nieuwe sportclub voor kinderen met een beperking met de officiële opening door wethouder Kees Diepeveen, Karin den Balvert van Only Friends Utrecht en natuurlijk de kinderen zelf.
Only Friends is opgezet door vrijwilligers en ouders en is elke zaterdag tussen 10.00-13.00 uur geopend in de sportzaal van De Hoogstraat. Klik hier voor meer informatie of bekijk foto's op de facebookpagina? Twitteren kan ook. 

Naar boven
 
 
Van het kenniscentrum

Slim boodschappen doen
Test je hersenen in de virtuele supermarkt! In de herfstvakantie, 15 tot 30 oktober, staat de VR Supermarkt bij het NEMO Science Museum. Leuk voor kinderen vanaf 6 jaar én volwassenen. Lees hier meer informatie over De Virtuele Supermarkt bij NEMO.

CARE4Carer
Hersenletsel, hoe samen verder
Binnen het CARE4Carer project wordt er onderzoek gedaan naar de ondersteuning van partners van mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). In vier revalidatiecentra, waaronder De Hoogstraat, nemen in totaal 120 partner-revalidantkoppels deel. Via randomisatie worden de deelnemers in de interventiegroep of in de controlegroep ingedeeld. De partners die in de interventiegroep terecht komen krijgen toegang tot het online begeleidingsprogramma.
Lees hier meer informatie.

Twitter
Volg het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht op Twitter: @KCRUtrecht

Naar boven
 
 
 Deel uw ervaringen
op Zorgkaartnederland.nl, een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. Door uw ervaringen te delen helpt u anderen bij het vinden en kiezen van een zorgaanbieder en helpt u de ervaringen van patiënten met de kwaliteit van artsen en zorginstellingen inzichtelijk te maken.
Dank voor uw medewerking.

Naar boven
 
De Hoogstraat in de media
Peter Timofeef bij Max 
bekijk
hier de uitzending van 9 september

Naar boven
 
Sportloket

Sport op maat en consulentschap
Het sportloket Sport op Maat van de gemeente Utrecht is ondergebracht bij Harten voor Sport. Dit sportloket biedt ondersteuning bij sport- en beweegvragen voor inwoners met een beperking en aan netwerkpartners met vragen op het gebied van aangepast sporten. 
Lees hier meer informatie.

Naar boven
 
Wegen is weten
Voor rolstoelgbruikers is er een rolstoelweegschaal binnen De Hoogstraat. Kijk hier voor locatie weegschaal.

Naar boven
 
Doorsturen
U kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een vriend of collega.
» Doorsturen
Afmelden
Uiteraard kunt u zich ook weer makkelijk afmelden voor deze nieuwsbrief.
» Afmelden
 
 
BEZOEK- EN POSTADRES
De Hoogstraat Revalidatie
Rembrandtkade 10 (klik hier voor route)
3583 TM Utrecht
Tel 030 256 1211
E-mail: info@dehoogstraat.nl
  
powered by gopublic