Hoogstraat
 
Hoogstraat
 
Hoogstraat
Inhoud

Verhuizing
Zwembad De Kwakel gesloten
Nieuwsbrief hand-armwerkgroepen
Klaar voor de start: sporten maar!
Waardering door u en andere revalidanten
Pijneducatiemodule
Resultaat van revalidatie in beeld

Handige apps & interessante sites
Nieuw informatiemateriaal

Korte berichten
TV-programma Ik zorg voor jou
Vioolspelen
Oratie
Aangepast mes
Promoties
Ideeënbus cliëntenraad
Prisma adaptatie

Doorbloeding brein
Raisin Hope Foundation doneert fiets
Sport: agenda en Rembrandtkade


 
 
 
Verhuizing
 

Op 7 september is De Hoogstraat terug op de Rembrandtkade. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de grondige verbouwing.

Grootste veranderingen
De grootste wijzigingen in de vernieuwde locatie zijn:

- Meer ruimte (meer vierkante meters) voor de revalidanten, familie en bezoek.
- Meer privacy: voornamelijk eigen sanitair voor de revalidanten en alleen een- en tweepersoons kamers. Meer mogelijkheden om bezoek te ontvangen.
- Meer comfort voor revalidanten, bezoek en medewerkers.
- Meer daglicht.
- Moderne (multimedia) faciliteiten.
- Keuzemogelijkheden voor inrichting van de revalidantenkamers (kleuraccenten).
- Op de Rembrandtkade is het betaald parkeren voor bezoekers. Revalidanten krijgen 1 parkeerpas.
- De hoofdingang en de algemene receptie zijn verplaatst naar wat vroeger de achterkant van het gebouw was.
- Overzichtelijker gebouw; betere routing.

Film over renovatie
Bekijkt u ook eens deel 2 van de film over de renovatie. Hierin ziet u hoe de opbouw in z'n werk gaat en wat daar allemaal bij komt kijken. Architect Maarten Laout van Van den Berg architecten vertelt over zijn visie op de benodigdheden om zo prettig mogelijk te revalideren. Uitvoerder Marco van der Veen en bedrijfsleider Ton Wansing van bouwbedrijf JP van Eesteren vertellen meer over de uitvoering van het werk, waar al gauw zo'n 25 verschillende onderaannemers bij betrokken zijn.

Open dag
Nieuwsgierig geworden naar de vernieuwde locatie? Noteert u dan zaterdag 31 oktober alvast in uw agenda. Dan organiseert De Hoogstraat een open dag op Rembrandtkade 10.

Naar boven
 
 
Zwembad De Kwakel gesloten

Van 13 juli t/m 23 augustus is Zwembad De Kwakel gesloten in verband met een renovatie. Er zijn dan geen zwemactiviteiten voor revalidanten en sporters.

Aansluitend verhuist De Hoogstraat in week 35 en 36 terug naar de Rembrandtkade. Dit betekent dat de zwemactiviteiten vanaf maandag 7 september hervat zullen worden op de Rembrandtkade.

Lees meer


Naar boven

 
 
 
Nieuwsbrief hand- armwerkgroepen 

De hand-armwerkgroepen voor volwassenen en kinderen hebben een nieuwe nieuwsbrief samengesteld. U vindt er informatie over babyverzorging met 1 hand of arm en verschillende aanpassingen voor hobbies, zoals een DJ-paneel, een radiografische controller voor een op afstand bestuurbaar vliegtuig en een aanpassing om cello te kunnen spelen.

Lees de nieuwsbrief

Naar boven
 
 
Klaar voor de start: sporten maar!

Kinderen en jongeren (6-18 jaar) met een lichamelijke beperking kunnen tijdens Klaar voor de start! kennismaken met maar liefst 18 sporten. Gratis en voor niets. En dat niet alleen, zij krijgen ook  informatie over sportmogelijkheden bij hun in de buurt. Bovendien mogen familie of vrienden gratis mee naar deze dag. Iets voor iemand in uw omgeving?

Lees meer en meld iemand aan


Naar boven
 
 
Waardering door u en andere revalidanten

De Hoogstraat hecht veel waarde aan de mening van de revalidanten over de behandeling.

Enquête
Als u in de afgelopen periode de enquête voor revalidanten heeft ingevuld: bedankt daarvoor. Met uw feedback kunnen wij de kwaliteit van de dienstverlening blijven verbeteren. Uit de meest recente enquête blijkt dat maar liefst 94% van de respondenten De Hoogstraat bij anderen aan zou bevelen. Daar zijn we uiteraard heel blij mee! U kunt de uitslagen hier bekijken. 

Zorgkaart Nederland
En kent u Zorgkaart Nederland? Daar delen patiënten hun ervaring met zorgaanbieders. Zorgkaart Nederland is een initiatief van de NPCF - de overkoepelende patiëntenbeweging - en wordt door deze organisatie beheerd. U vindt er het cijfer dat de revalidanten ons hebben gegeven.

Kwaliteitsvenster
Daarnaast hebben Revalidatie Nederland en de NVZ samen met hun leden, patiënten en deskundigen een kwaliteitsvenster ontwikkeld. In het Kwaliteitsvenster voor revalidatie kunnen patiënten in 1 oogopslag de kwaliteit bekijken van een revalidatiecentrum of revalidatieafdeling van een ziekenhuis. Bekijk de gegevens van De Hoogstraat.

Naar boven
 
 
Pijneducatiemodule

Wat te doen als je chronische pijn hebt en dat iedere dag van je leven beheerst? De pijn is een eigen leven gaan leiden, zonder dat je er invloed op hebt. Klop je dan toch maar weer aan bij de
zoveelste hulpverlener die zegt dat er niets aan te
doen is?

Educatieprogramma
De Hoogstraat heeft een gespecialiseerd team voor de behandeling van chronische pijnklachten en zij ontwikkelden een module pijneducatie.
De educatiemodule is een voorbereiding op de revalidatiebehan- deling. Deze bestaat uit 3 gesprekken; 2x met een fysiotherapeut en 1x met een psycholoog. Tijdens deze gesprekken onderzoekt de revalidant samen met de behandelaars welke factoren invloed hebben op de klachten en de pijn. De behandelaars stellen veel vragen en bespreken met de revalidant welke gedachten zij hebben over de pijn. Dit gebeurt vóór het begin van de revalidatiebehan- deling omdat een belangrijk uitgangspunt is dat de revalidant begrijpt wat er aan de hand is, wat pijn is, hoe hij daar mee om kan gaan en wat pijnrevalidatie inhoudt. Na het volgen van dit programma gaat de revalidant verder met het poliklinische revalidatieprogramma.

Lees meer over behandeling bij chronische pijn

Lees de ervaringen van revalidanten met het educatieprogramma


Naar boven
 
 
Resultaat van revalidatie in beeld

De Hoogstraat publiceert als eerste revalidatiecentrum in Nederland de vooruitgang van volwassen klinische patiënten in ‘zelfverzorging’ en ‘zich verplaatsen’.

Infographics
Met een presentatie, in de vorm van toegankelijke infographics, zijn de cijfers voor iedereen te begrijpen. De plaatjes maken duidelijk dat verreweg de meeste patiënten in de revalidatie grote vooruitgang boeken.

Bekijk de resultaten


Naar boven

 
 
 
Handige apps & interessante sites

TouchSpeak
TouchSpeak is een hulpmiddel voor ondersteunde communicatie. 

All of me
All of me is een website met een forum voor jongeren met een beperking of chronische aandoening. De site biedt herkenning, helpt jongeren sterker te staan, zich prettig te voelen en grip op het leven te krijgen. Op All of me vinden jongeren informatie, oefeningen, tips en trucs. De site is een initiatief van verschillende patiëntenorganisaties, waaronder BOSK.

Ongehinderd app
Welke locaties zoals restaurants en winkels zijn toegankelijk voor mensen met een beperking? Dat is te vinden via de Ongehinderd App.

Parent2Parent
Parent2Parent
is een landelijk netwerk, waar vraagouders advies krijgen van ervaringsdeskundige, opgeleide supportouders.

Mantelmama
Mantelmama
Vera baant zich een weg door het oerwoud van de medische wereld en schrijft blogs over haar belevenissen.

Naar boven
 
 
Nieuw informatiemateriaal

Flyer Hersenletsel bij kinderen en jongeren
Flyer Klinische revalidatie jeugd

Folder Kinder- en jeugdrevalidatie


U kunt de flyers bestellen via info@dehoogstraat.nl.

Naar boven
 
 

TV-programma
Ik zorg voor jou


In het nieuwe tv-programma Ik Zorg Voor Jou van RTL krijgen mantelzorgers hulp om hun leven weer wat makkelijker te maken. RTL zoekt nog deelnemers.

Lees meer over Ik zorg voor jou.


Naar boven
 
Vioolspelen

Qing Song en Elize delen de passie voor vioolspelen. Het bijzondere aan dit duo is dat ze allebei een arm missen en spelen met een prothese.

Bekijk de documentaire


Naar boven
 
Oratie

Prof.dr. Marcel Post aanvaardde met zijn oratie op 2 juni officieel de Leerstoel Revalidatiegeneeskunde, in het bijzonder de revalidatie van mensen met een dwarslaesie.

Oratie Marcel Post

Naar boven
 
Aangepast mes

Chun Kleinpenning is blij met zijn aangepaste mes waarmee hij zelf een stokbroodje kan snijden en met mes en vork kan eten. Het mes is gemaakt door De Hoogstraat Revalidatietechniek.

Bekijk het filmpje over Chun.
Ook een aanpassing nodig? Neem contact op met uw revalidatiearts of behandelaars.

Naar boven
 
Promoties
 
In de afgelopen periode zijn 3 medewerkers van De Hoogstraat gepromoveerd:

Promotie Nienke Tielemans
Promotie Anne Kruijsen

Promotie Barbara Piskûr

Naar boven
 

Prisma adaptatie

Een veelvoorkomende stoornis na een beroerte is visuo-spatieel neglect, waarbij 1 kant van de ruimte wordt genegeerd. In De Hoogstraat wordt een nieuwe behandeling hiervoor onderzocht: prisma adaptatie.

Bekijk video over PAiR

Informatie over het onderzoek

Naar boven
 
Ideeënbus cliëntenraad

Heeft u een tip, een goed idee of een verbeterpunt voor De Hoogstraat? Geef deze door via de ideeënbus van de cliëntenraad, links naast de balie van de receptie.

Naar boven
 
Doorbloeding brein

Prof. Erik Scherder geeft in aflevering 2 (van 3) van DWDD University college over de doorbloeding van het brein en wat daarbij mis kan gaan. U krijgt een heldere uitleg over onder andere hersenbloeding en -infarct (scroll naar 12 min) en ook van neglect, met prachtige animaties.
 
Bekijk de aflevering

Lees wat De Hoogstraat te bieden heeft op dit gebied


Naar boven

 
 
Raisin Hope Foundation doneert fiets 

Raisin Hope Foundation realiseert een netwerk van aangepaste fietsen voor mensen met hersenletsel. Het gaat om sportieve driewielers, tandems en duofietsen waarmee mensen met hersenletsel op pad kunnen. Deze kunnen gratis gebruikt worden door mensen met hersenletsel.
De Hoogstraat heeft ook een fiets in ontvangst mogen nemen. Lees meer...

Naar boven
 
Sport

Agenda
17-19 juli Open Wheelchair Tennis
24 september clinic zitskiën

Rembrandtkade
Vanaf september worden alle sportactiviteiten weer aangeboden op de Rembrandtkade. U kunt individueel bij ons sporten en in groepsverband.
Kijk naar het aanbod op de website. Neem gerust contact op voor meer informatie of een proefles: sport@dehoogstraat.nl.

Naar boven
 
Doorsturen
U kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een vriend of collega.
» Doorsturen
Afmelden
Uiteraard kunt u zich ook weer makkelijk afmelden voor deze nieuwsbrief.
» Afmelden
 
 
BEZOEK- EN POSTADRES
De Hoogstraat Revalidatie
Paranadreef 2 (klik hier voor route)
3563 AZ Utrecht

De Hoogstraat Orthopedietechniek
Rembrandtkade 10 (klik hier voor route)
3583 TM Utrecht

Tel 030 256 1211
E-mail: info@dehoogstraat.nl
   
Dit bericht is bestemd voor: Info (info@gopublic.nl).
U ontvangt dit bericht omdat u zich in het verleden heeft aangemeld voor deze nieuwsbrief.

powered by gopublic