Naar de website van
De Hoogstraat

2013 in vogelvlucht

8

Kenniscentrum Revalidatie- geneeskunde Utrecht

MAAK KENNIS!
2 promoties, 65 onderzoeksrapporten, 21 publicaties, 9 hoofdstukken in boeken, 24 presentaties en posters.
Promotie Carlijn van der Zee Op 29 augustus 2013 verdedigde Carlijn van der Zee haar proefschrift Het meten van participatie als uitkomst in de revalidatie. Dit proefschrift beschrijft de ontwikkeling en de kwaliteit van de Utrechtse Schaal voor Evaluatie van Revalidatie-Participatie, kortweg USERParticipatie, een meetinstrument om het effect van poliklinische revalidatie voor volwassenen te evalueren.
Informatie en samenvatting proefschrift. Promotie Casper van Koppenhagen Op woensdag 15 mei 2013 verdedigde revalidatie- en sportarts Casper van Koppenhagen zijn proefschrift met de titel ‘Welbevinden en inspanningscapaciteit in de rolstoel in de eerste jaren na een dwarslaesie’. Dit proefschrift beschrijft de resultaten van onderzoek naar het herstel van het welbevinden en de inspanningscapaciteit (fitheid) in de rolstoel na een dwarslaesie.
Lees de Nederlandse samenvatting en meer informatie over het onderzoek. Publicaties 2013 De Hoogstraat werkte in 2013 mee aan 65 onderzoeksrapporten, 21 publicaties, 9 hoofdstukken in boeken en 24 presentaties en posters. 
Publicatie-overzicht 2013 En verder in 2013